20 Şubat 2012, Pazartesi 18:51:31

DHMİ'DEN REKOR TAZMİNAT ALACAK

İlk olarak AirportHaber'in okuyucularına duyurduğu Suudi Arabistan Havayolları'na ait B747 yolcu uçağının Esenboğa'da kar birikintisine motor vurması haberinin ardından, Suudi Arabistan Havayolları, DHMİ'ye dava açtı.
  • şike davası gibi oldu bu da, olmayan şeyler varmış gibi gayet güzel yazılmışda madem o kadar kesin dava açıldığı yok uydudan fotoğraf çekildiği, hani nerde ??? bu belgeler dhmi ye gitmediyse tüketiciyi koruma derneğine falan mı gönderildi nereye gönderildi ??? biraz akıl mantık lütfen... çamur at izi kalsın mantığını bırakalım. bu kurum devlet kurumu hata varsa da elin araplarına tazminat ödeyince siz nasıl mutlu olabiliyorsunuz aklım almıyor doğrusu.
  • Siz hic Cumhuriyet tarihinde DHMI nin haksiz oldugu bir olaya rastladinizmi. Garibim kaptan bir daha bizim buralara gelirse tutuklanmasi bile muhtemel, hatta adamin lisansina el koyun oda olmadi Taksim de sallandirin.
  • dunyada bir tek ankara da mi -24 derece oluyor?? ruslar,iskandinavlar,kanadalilar kar yagidiginda ne yapiyorlar acaba?? havalanlarini mi kapatiyorlar??
  • Yapılan yorumlararın çoğu ahkam kesme vay efendım iyi kürememişler yok kuleyı uyarmış'da falan filan . Ankaraya bu sene fazla kar yağdı karın yağıdığı gun adamlar pistimi açsın apronumu temizlesin söyleyin bakalım kar yağıyor ardından -24 dona çekiyor resmen kaya parçası oluyor. Birde pist açıldımı iş bitmiyor günlerce süren ince temizlik işleri var bu işin .Yok 95 puan almısda yok torpılmısde orada bulunan oparatorlerın hepsı en azı 20 yıllık tecrubeli insanlar siz neyden nelerden bahsediyorsunuz .
  • MERAK ETTİM KİMDEN BAHSEDİYORSUN:)
  • Sevgili kaptan bu buz dağını görünen kısmı. Yerdeki kar birikintisi. ATC'lerin sıkıntıları dağları aştı kimsenin haberi yok, ilgilenen yok. Bu işlere çözüm bulması gereken, gücü ve yetkisi olan kişiler kulağının üzerine yatıyor. Sadece direk rota alamamak sizi sıkıntıya sokmuş ki vermek zorunda değildir hiç bir ATC. 1 Nisan'ı bekleyiniz ve görünüz. Bu sefer Türk ATC'ler Almanyada haber olacak.
  • Daha dün Orhan Birdal'ı övmüyor muydunuz? Bu insanları anlayamıyorum. Hiç bir şey olma ayrıca eski tas eski hamam. Daha 20 yıl bu iş böyle gider.
  • Çok komik ya koskoca DHMİ hata varsa kabul et kusursuz bir işletme olduğunuzu iddaa etmekten bıkmadınız böyle uydu fotoları ile pişti yaparlar adamı parayı boş ver itibarda gidiyor tabi yerli firmalardan biri olsa kök söktürürdünüz hadi şimdi de yapın Arablara baskı bakalım sökecekmi
  • arap dostlarınız o parayı sizden çatır çatır alır.sizden dediğime bakmayın o para halkın parası olduğu için sizin ahmaklıklarınız bize fatura edilecek.japonya'da olsa bu olaya neden olan kişiler harakiri yapardı.hadi harakiriyi geçtim '' fakir ülkemin 1 milyon dolarını bilgisizliğim ve cahilliğim nedeniyle kaybettirdim''diyerek istifa edin yeter.
  • dhmi mi seçiyo alınan şoförü, sayın 95 alan dünya zekisi arkadaşım ? madem 95 aldın bilmen gerekir, ösym den tercihle geliyor bu arkadaşlar, kurumunda en ufak bir dahli yok burda, mülakat falan da yok, ösym den direk atanıyorlar. ne torpilinden bahsediyosun başka bi torpil mi füze falan mı ???
Umre yolcularını almak için Suudi Arabistan Havayolları’na ait yolcu uçağının motoru kürenmiş karlara vurdu. Suudi Arabistan Havayolları, oluşan 1 milyon dolarlık zararın tazminini istedi.

Ankara Esenboğa Havalimanı'na umre yolcularını almak üzere gelen Suudi Arabistan Havayolları'na ait Boeing 747-400 tipi yolcu uçağı, kalkış için pist başına ilerlerken sağ kanattaki dış motorunu kürenmiş karlara vurdu. Uçağın motorunda ciddi hasar meydana gelmesi nedeniyle pilotlar kalkıştan vazgeçti. Yolcular Suudi Arabistan'dan getirilen yeni bir uçakla götürülebildi. Suudi Arabistan Havayolları, oluşan 1 milyon dolarlık zararın tazminini istedi.

KÜREME HATASI

Yapılan incelemede, kar mücadelesini yapan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekiplerinin uçağın piste gitmesini sağlayan taksi yollarındaki küreme işlemini yaparken karı yanlış bölgeye topladığı ortaya çıktı. Normalde uçağın emniyetle geçeceği, temiz olması gereken bölüme yanlışlıkla yığılan karın pilotların fark etmesinin çok zor olduğu belirtilirken uçağın sağ kanadının dış kısmında bulunan motorda ciddi hasar meydana geldi.

Uçak hemen çekilerek teknik incelemeye alındı. Suudi Arabistan Havayolları'yla yapılan görüşme sonrasında uçağa yedek motor İsviçre'de bulundu. Bir başka 747 Jumbo Jet ile yedek motor Ankara Esenboğa Havalimanı'na getirildi.

ZARAR 1 MİLYON DOLAR

Oluşan hasar ve yeni motor temininin toplam 1 milyon dolara mal olması nedeniyle Suudi Arabistan Havayolları DHMİ'den bu parayı talep etti. Uzmanlar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ekiplerinin hazırlayacağı rapor sonrasında konunun netleşeceği söyledi.

DHMİ ÖNCE İTİRAZ ETTİ

Suudi Arabistan Havayolları'na sigorta hizmeti veren şirketin zarar karşılığı talep ettiği 1 milyon dolara önce DHMİ yetkilileri itiraz etti. Pilotların emniyetli sahadan geçmediğini belirten DHMİ'ye karşı sigorta şirketi çekilen fotoğraflar ile olayın olduğu tarihin uydu fotoğraflarını sunarak karın yanlış bölgede toplandığını ispatladı.

İşte AirportHaber tarafından yayınlanan o haber;



(Hürriyet)
DHMİ'DEN REKOR TAZMİNAT ALACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Misafir ~ 12 yıl önce
şike davası gibi oldu bu da, olmayan şeyler varmış gibi gayet güzel yazılmışda madem o kadar kesin dava açıldığı yok uydudan fotoğraf çekildiği, hani nerde ??? bu belgeler dhmi ye gitmediyse tüketiciyi koruma derneğine falan mı gönderildi nereye gönderildi ??? biraz akıl mantık lütfen... çamur at izi kalsın mantığını bırakalım. bu kurum devlet kurumu hata varsa da elin araplarına tazminat ödeyince siz nasıl mutlu olabiliyorsunuz aklım almıyor doğrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Siz hic Cumhuriyet tarihinde DHMI nin haksiz oldugu bir olaya rastladinizmi. Garibim kaptan bir daha bizim buralara gelirse tutuklanmasi bile muhtemel, hatta adamin lisansina el koyun oda olmadi Taksim de sallandirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dunyada bir tek ankara da mi -24 derece oluyor?? ruslar,iskandinavlar,kanadalilar kar yagidiginda ne yapiyorlar acaba?? havalanlarini mi kapatiyorlar??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yapılan yorumlararın çoğu ahkam kesme vay efendım iyi kürememişler yok kuleyı uyarmış'da falan filan . Ankaraya bu sene fazla kar yağdı karın yağıdığı gun adamlar pistimi açsın apronumu temizlesin söyleyin bakalım kar yağıyor ardından -24 dona çekiyor resmen kaya parçası oluyor. Birde pist açıldımı iş bitmiyor günlerce süren ince temizlik işleri var bu işin .Yok 95 puan almısda yok torpılmısde orada bulunan oparatorlerın hepsı en azı 20 yıllık tecrubeli insanlar siz neyden nelerden bahsediyorsunuz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
MERAK ETTİM KİMDEN BAHSEDİYORSUN:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sevgili kaptan bu buz dağını görünen kısmı. Yerdeki kar birikintisi. ATC'lerin sıkıntıları dağları aştı kimsenin haberi yok, ilgilenen yok. Bu işlere çözüm bulması gereken, gücü ve yetkisi olan kişiler kulağının üzerine yatıyor. Sadece direk rota alamamak sizi sıkıntıya sokmuş ki vermek zorunda değildir hiç bir ATC. 1 Nisan'ı bekleyiniz ve görünüz. Bu sefer Türk ATC'ler Almanyada haber olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Daha dün Orhan Birdal'ı övmüyor muydunuz? Bu insanları anlayamıyorum. Hiç bir şey olma ayrıca eski tas eski hamam. Daha 20 yıl bu iş böyle gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çok komik ya koskoca DHMİ hata varsa kabul et kusursuz bir işletme olduğunuzu iddaa etmekten bıkmadınız böyle uydu fotoları ile pişti yaparlar adamı parayı boş ver itibarda gidiyor tabi yerli firmalardan biri olsa kök söktürürdünüz hadi şimdi de yapın Arablara baskı bakalım sökecekmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arap dostlarınız o parayı sizden çatır çatır alır.sizden dediğime bakmayın o para halkın parası olduğu için sizin ahmaklıklarınız bize fatura edilecek.japonya'da olsa bu olaya neden olan kişiler harakiri yapardı.hadi harakiriyi geçtim '' fakir ülkemin 1 milyon dolarını bilgisizliğim ve cahilliğim nedeniyle kaybettirdim''diyerek istifa edin yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dhmi mi seçiyo alınan şoförü, sayın 95 alan dünya zekisi arkadaşım ? madem 95 aldın bilmen gerekir, ösym den tercihle geliyor bu arkadaşlar, kurumunda en ufak bir dahli yok burda, mülakat falan da yok, ösym den direk atanıyorlar. ne torpilinden bahsediyosun başka bi torpil mi füze falan mı ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000