18 Haziran 2015, Perşembe 18:34:03

DHMİ'den 'kamulaştırma' açıklaması

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, İstanbul Yeni Havalimanı Projesi Acele Kamulaştırma Kararının iptali davaları ile ilgili basında yer alan haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı.
  • dhmi sivil hava ulaştırma işletmeciliğinin hakkıdır lütfen imza kampanyamıza sizlerde destek olun change.org
  • Herkes bir yorum yapıyor. Niye ihaleyi alan şirketler grubu, her taraftan gazeteci grubunu alıp alanı gezdirmiyor. Ne yapıldığını kimse bilmiyor. Şeffaflık yoksa o işin doğru olup olmadığı konusu hep tartışılacak.
  • Kim ne derse desin İST 3 şuana kadar icra edilen projelerin en önemlisi,Baştacıdır.Nük'lerden bile daha önemli.Avrupa bunu konuşuyor.
  • 2 GÜN ÖNCE O HABERE SEVİNİP,AVUÇLARINI OVUŞTURANLAR,32 DİŞİNE BİRDEN KEMANE ÇEKENLER SÜKUT-U HAYALE UĞRADILAR NE YAZIK Kİ....ÇOK YAZIK,VAH VAH VAH.!!!
  • Yav he he ormanları katlet benim senede belki 2-3 defa kullanacagım havalimanı için. Hepimiz kanserden geberirken hastanelere gitmek için lazım tab. Öncelikli tabiki havaalanı..
  • Büyük Projeler birilerini rahatsız ediyor. Dünya sıralamasında üst sıralara geçmemizi istemiyorlar. Üçüncü Havalimanı ile herşey değişecek
  • arkadaşlar kormayın yeni havaalanından ya. sizi de kullanacaksınız ve merak etmeyin eskilerinden daha iyi bağlantılara sahip olacak. şu andakiler rezalet işletmelere sahip. bir trolley bile kullandırtmıyorlar bize. iyi düşünün.
  • her şeyi bir tarafa bırakın inşaat alanının uydu görüntülerine bakın, vicdanı sızlamayan insan değildir. tam bir katliam başka adı yok bunun.. o çevre yolu civarı bakalım kimlere peşkeş çekildi, göreceğiz.
  • Iddaalar dogru demektir.
  • Beklenen açıklama gelmiş . Asılsız haberlere itibar edilmemeli. Havaalanıda yapılacak köprüde kimse merak etmesin .

Mahkeme kararlarının bazı medya organlarınca çarpıtılarak kamuoyunun yanıltıldığı belirtilen açıklamada “TOKİ aleyhine açılan ve kuruluşumuzun müdahil olduğu bazı davalar ile ilgili olarak her hangi bir dosya bilgisi verilmeden yayınlanan haberler tamamen gerçek dışıdır. Bugün itibariyle, TOKİ’ye ulaşan tüm mahkeme kararlarında yürütmenin durdurulması taleplerinin reddine karar verilmiş olduğu bilinmelidir” denildi.

“İnşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiği İstanbul Yeni Havalimanının inşa sürecini sıkıntıya sokacak ya da geciktirecek hiçbir hukuki durum ve karar söz konusu değildir” ifadelerine yer verilen açıklama şöyle:

Acele kamulaştırma kararı ve kamulaştırma kararlarına karşı İdare Mahkemeleri ve Danıştay 6. Dairesinde iptal ve  yürütmenin durdurulması taleplerinde bulunulmuş, İdare Mahkemeleri ve Danıştay 6.Dairesince bu mahiyetteki tüm davacı taleplerin reddine karar verilmiştir.

TOKİ tarafından kamulaştırma davası açılmayan Eyüp İlçesi Ağaçlı köyündeki taşınmazlarla ilgili yürütmenin durdurulması taleplerinde Danıştay 6.dairesince farklı gerekçeyle yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verilmiş ve kararın gerekçesinde acele kamulaştırma kararının uygulanmaması nedeniyle yürütmenin durdurulması kararının usulden verilmesi uygun bulunmamıştır.

Bu karara yapılan itirazlar sonucu Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu tarafından esasa girilmek suretiyle yürütmenin durdurulması kararının koşullarının oluşup oluşmadığına bakılarak yeniden karar verilmesi istenilmiştir. 
Bu nedenle 22.10.2014 tarihinde verilen kararlarda yürütmenin durdurulması söz konusu olmayıp Danıştay 6. Dairesinin usulden karar vermeyip esasa girmek suretiyle karar vermesi gerektiği gerekçesiyle verilen bir kurul kararı söz konusudur.

Bu kararın akabinde Danıştay 6. Dairesince yürütmenin durdurulması talebi esastan incelenmiş ve 21.05.2015 tarihinde oy birliği ile yürütmenin durdurulması talebi reddedilmiştir.

Bu karar itiraz yolu da kapalıdır.
Sonuç olarak; TOKİ aleyhine açılan ve kuruluşumuzun müdahil olduğu davalar ile ilgili her hangi bir dosya bilgisi verilmeden yayınlanan haberler gerçek dışıdır. TOKİ’ye ulaşan tüm mahkeme kararlarında yürütmenin durdurulması taleplerinin reddine karar verilmiş olduğu bilinmelidir.”


DHMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

DHMİ'den 'kamulaştırma' açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

dhmi ~ 9 yıl önce
dhmi sivil hava ulaştırma işletmeciliğinin hakkıdır lütfen imza kampanyamıza sizlerde destek olun change.org

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erhan ~ 9 yıl önce
Herkes bir yorum yapıyor. Niye ihaleyi alan şirketler grubu, her taraftan gazeteci grubunu alıp alanı gezdirmiyor. Ne yapıldığını kimse bilmiyor. Şeffaflık yoksa o işin doğru olup olmadığı konusu hep tartışılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dünya dönüyor ~ 9 yıl önce
Kim ne derse desin İST 3 şuana kadar icra edilen projelerin en önemlisi,Baştacıdır.Nük'lerden bile daha önemli.Avrupa bunu konuşuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KERVAN YÜRÜYOR ~ 9 yıl önce
2 GÜN ÖNCE O HABERE SEVİNİP,AVUÇLARINI OVUŞTURANLAR,32 DİŞİNE BİRDEN KEMANE ÇEKENLER SÜKUT-U HAYALE UĞRADILAR NE YAZIK Kİ....ÇOK YAZIK,VAH VAH VAH.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yav he he ormanları katlet benim senede belki 2-3 defa kullanacagım havalimanı için. Hepimiz kanserden geberirken hastanelere gitmek için lazım tab. Öncelikli tabiki havaalanı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ormanmı ~ 9 yıl önce
Ne ormanı yahu eski maden ocakları doldurup tesviye yapılıyo. Seninki İstemezükkkk başka bişey değil
SALİH ÇUBUK ~ 9 yıl önce
Büyük Projeler birilerini rahatsız ediyor. Dünya sıralamasında üst sıralara geçmemizi istemiyorlar. Üçüncü Havalimanı ile herşey değişecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ust sira derken ~ 9 yıl önce
amerikanin ucagini italyanin radar sistemini kullanarak elektrik aydinlatma sistemini bile yapamayarak ingilize yaptirarark hangi konuda ust siralara giriyoruz acaba beton dokerek mi
Çok bilmiş ~ 9 yıl önce
SİVİL HAVACILIK ve HAVA ULAŞIMINDA!
alican ~ 9 yıl önce
arkadaşlar kormayın yeni havaalanından ya. sizi de kullanacaksınız ve merak etmeyin eskilerinden daha iyi bağlantılara sahip olacak. şu andakiler rezalet işletmelere sahip. bir trolley bile kullandırtmıyorlar bize. iyi düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
köprü ~ 9 yıl önce
her şeyi bir tarafa bırakın inşaat alanının uydu görüntülerine bakın, vicdanı sızlamayan insan değildir. tam bir katliam başka adı yok bunun.. o çevre yolu civarı bakalım kimlere peşkeş çekildi, göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalanlama geldiyse ~ 9 yıl önce
Iddaalar dogru demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlısayeryok ~ 9 yıl önce
Beklenen açıklama gelmiş . Asılsız haberlere itibar edilmemeli. Havaalanıda yapılacak köprüde kimse merak etmesin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000