31 Aralık 2009, Perşembe 16:18:55

DHMİ'DEN ILS AÇIKLAMASI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa GAP Havaalanında ILS sistemiyle ilgili açıklama yaptı.
  • Şartları bilmeden konuşmak moda olmuş nedense. Bu cihazın bu kadar geç devreye girmesinde DHMİ nasıl sorumlu olamaz.Bir yaptırımı olmalı. ILS cat II yetmez Urfaya. Havaalanının yeri bölgenin en yüksek noktası.Ancak Cat III kurtarabilir. Artık bir yerin gerekli Ar-Ge ve fizibilite çalışması yapılmadan, ihaleler yapılmamalı.
  • sis bahane edilerek işin üzerine sis perdesi çekilmeye çalışılıyor. sorun elektronik hizmetlerindeki aksamadan kaynaklanmaktadır. çözüm ise en kısa zamanda özelleştirmenin yapılarak bu işlerin şansa bırakılmasına mani olunmasıdır. bu işler merkezi planlamayla ancak bu kadar yürür.
  • geçen hafta urfa dan Anadolu Jet le geldim. Uçak havalimanını iki defa pas geçti. yolcular bekliyor ve homurdanıyorlar. uçak gecikti. 20.45 uçağı, saat 20.55 olduğu halde THY dan en ufa ses yok. güya boarding 20.15 de başlayacak. insan utanır da en azından bir bilgi verir. Bu arada havalimanında bekleyen yolcu yorumları: uçak niye inemiyor. hava çok güzel, uçak bu havada uçamazsa hangi hava da uçar filan. uçak havalandı 300-400 metre bir sis duman, göz gözü görmüyor. bravo bu işini bilen kaptanlara ve THY ına. çok şey bildiğini sanan ama hiç bir şey bilmeyen yolcu ya da yazık. insan tuhaf bir yaratık. olan olyları çok çabuk unutuyor. diyarbakır,van,urfa kazaları da bu yüzden olmadı mı? THY ını kutluyor ve uçak iptallerini savunuyorum.
  • e uluslararası standartı yakalayamışmış.ugrasıyorlarmış.ils çalışsaymış bile hava kötüymüş.demekki yaptırdıgınız firmada sorun var.bune sinyalmiş nası bir sistemmiş.yani bi anten açısı ayarlayamadınız gitti yoksa gap havaalnı si...zde değilmi?
  • bende dhmi personeliyim memnun oldum .rüşvetçi değilim saygısız insan.kuduranda sensin
  • dağ fare doğurmuştur. rezalete varan durumu toparlayabilecek bir açıklama gelmemiştir. tepkiler gelmeseydi herhalde çalışmaya başlamak için üç yıl daha bekleyeceklerdi. daha kötüsünü düşünmek bile istemiyoruz.
  • ben vergisini ödeyen bir vatandaşım!!!!asıl sen kimsin???? yoksa bu olayın asıl sorumlusu olan rüşvetçi senmisin de kuduruyorsun?
  • Bu işler ne kafasıyla yapılır acaba?
  • her zaman olduğu gibi gene eline yüzüne bulaştırmış de ha me ii yazık yazık... insan da biraz utanma olur.
  • sen kimsin ya ulaştırma bakanımı ,müsteşarmı,müfettişmi???Kendini ne sanıyorsun sen.Üslubuna dikkat et

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa GAP Havaalanında ILS sisteminin montajının tamamlandığı ve yapılan "ilk hizmete verme uçuş kontrol değerlendirmeleri"nde,uluslararası standartlara uygun bir sinyal performansı sağlanamaması nedeniyle,cihazın hizmete verilemediğini, teknik konunun en kısa sürede çözüleceği belirtildi.

DHMİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, basında son dönemlerde, GAP Havaalanında kötü hava şartlarına bağlı yaşanan uçuş iptallerine yönelik haberler yayımlandığı anımsatıldı.

İniş için başka bir hava alanına yönlendirme ve iptallerin olduğu günlerdeki meteorolojik veriler incelendiğinde, bazı günlerde tesis edilmekte olan ILS sistemi tüm aksamıyla faaliyette olsa bile "bir hassas yaklaşma usulü olan ILS alçalması" için gereken görüş değerlerinin mevcut olmadığı, bazı günlerde ise görüş değerlerinin, mevcut aletli yaklaşma usullerinin (VOR/DME)uygulanabilmesi için yeterli olduğu, ancak kalkış havaalanındaki olumsuz şartlar nedeniyle uçuşların gerçekleştirilemediği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şanlıurfa GAP Havaalanında ILS sisteminin montajı tamamlanmış olup, Genel Müdürlüğümüzce yapılan ilk hizmete verme uçuş kontrol değerlendirmelerinde, uluslararası standartlara uygun bir sinyal performansı sağlayamaması nedeniyle cihaz hizmete verilmemiştir. Uçuş kontrol sonuçlarıyla ilgili hazırlanan rapor imalatçı firma yetkililerine iletilmiş, firmanın çözüme yönelik çalışmaların tamamlandığı yönündeki raporuna istinaden bir kez daha hizmete verme uçuş kontrolü yapılmış, ancak bu kontrol sonucunda da sistem gerekli sinyal performansını sağlayamamıştır.

Sonuç olarak, yüklenici firmadan nihai analizini yapması, teknik soruna çözüm bulması ve ILS sisteminin bir an evvel hizmete verilmesi için gerekli çalışmaların tamamlanması talep edilmiştir. Firma halen son ayarlarını yapmakta olup, meteorolojik şartlar uygun olduğu takdirde, yeni yılın ilk haftasında tekrar uçuş kontrolü yapılacaktır."

Sistemin istenilen performansta tesis edilmesinin yüklenici firmaya ait olduğu vurgulanan açıklamada, "DHMİ Genel müdürlüğü Şanlıurfa GAP Havaalanının bölge için ne denli önemli olduğunun bilinciyle tesis etmeyi planladığı ILS sisteminin alımı planlanan tarihten daha öne alınarak, yaklaşık 1 milyon 543 bin 500 TL bedel harcanmak suretiyle, bu sistemi kurmak için yoğun gayret göstermektedir. Konu teknik bir konudur, en kısa sürede de çözülecektir" denildi.

ŞANLIURFA VALİLİĞİ

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada da kent ve çevre illerde yaşayan vatandaşların hava alanından maksimum düzeyde istifade etmesi için sefer sayısının artırılması ve özel hava yolu şirketlerinin de bölgeye sefer yapmaları hususunda görüşmeler yapıldığı hatırlatıldı.

Bu çalışmalar yoğun bir şekilde devam ederken, kış mevsiminin gelmesiyle uçakların inişini kolaylaştıran "ILS cihazı"nın çalışmaması nedeniyle uçakların piste inmesinin zorlaştığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"ILS cihazında yaşanan sıkıntılar nedeniyle uçakların çevre illere inmesi vatandaşlarımızı mağdur etmektedir. Hava limanında bulunan ILS cihazındaki sorunun giderilmesi hususunda; Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşülmüş olup, cihazdaki sorunun en kısa sürede çözümlenmesi noktasında yetkili birimlerle görüşmelerimiz devam etmektedir."

 

DHMİ'DEN ILS AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Şartları bilmeden konuşmak moda olmuş nedense. Bu cihazın bu kadar geç devreye girmesinde DHMİ nasıl sorumlu olamaz.Bir yaptırımı olmalı. ILS cat II yetmez Urfaya. Havaalanının yeri bölgenin en yüksek noktası.Ancak Cat III kurtarabilir. Artık bir yerin gerekli Ar-Ge ve fizibilite çalışması yapılmadan, ihaleler yapılmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sis bahane edilerek işin üzerine sis perdesi çekilmeye çalışılıyor. sorun elektronik hizmetlerindeki aksamadan kaynaklanmaktadır. çözüm ise en kısa zamanda özelleştirmenin yapılarak bu işlerin şansa bırakılmasına mani olunmasıdır. bu işler merkezi planlamayla ancak bu kadar yürür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
geçen hafta urfa dan Anadolu Jet le geldim. Uçak havalimanını iki defa pas geçti. yolcular bekliyor ve homurdanıyorlar. uçak gecikti. 20.45 uçağı, saat 20.55 olduğu halde THY dan en ufa ses yok. güya boarding 20.15 de başlayacak. insan utanır da en azından bir bilgi verir. Bu arada havalimanında bekleyen yolcu yorumları: uçak niye inemiyor. hava çok güzel, uçak bu havada uçamazsa hangi hava da uçar filan. uçak havalandı 300-400 metre bir sis duman, göz gözü görmüyor. bravo bu işini bilen kaptanlara ve THY ına. çok şey bildiğini sanan ama hiç bir şey bilmeyen yolcu ya da yazık. insan tuhaf bir yaratık. olan olyları çok çabuk unutuyor. diyarbakır,van,urfa kazaları da bu yüzden olmadı mı? THY ını kutluyor ve uçak iptallerini savunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
e uluslararası standartı yakalayamışmış.ugrasıyorlarmış.ils çalışsaymış bile hava kötüymüş.demekki yaptırdıgınız firmada sorun var.bune sinyalmiş nası bir sistemmiş.yani bi anten açısı ayarlayamadınız gitti yoksa gap havaalnı si...zde değilmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bende dhmi personeliyim memnun oldum .rüşvetçi değilim saygısız insan.kuduranda sensin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dağ fare doğurmuştur. rezalete varan durumu toparlayabilecek bir açıklama gelmemiştir. tepkiler gelmeseydi herhalde çalışmaya başlamak için üç yıl daha bekleyeceklerdi. daha kötüsünü düşünmek bile istemiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben vergisini ödeyen bir vatandaşım!!!!asıl sen kimsin???? yoksa bu olayın asıl sorumlusu olan rüşvetçi senmisin de kuduruyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu işler ne kafasıyla yapılır acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her zaman olduğu gibi gene eline yüzüne bulaştırmış de ha me ii yazık yazık... insan da biraz utanma olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sen kimsin ya ulaştırma bakanımı ,müsteşarmı,müfettişmi???Kendini ne sanıyorsun sen.Üslubuna dikkat et

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000