30 Aralık 2014, Salı 13:56:51

DHMİ'DEN FLAŞ AÇIKLAMA!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ilişkin, 'Dört milyarı bataklık yutacak' şeklindeki iddiaların, tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulü olduğu bildirildi.
  • ZARAR rumuzlu aklı kıt efendi senin tuzun kuru sanırım. Git kurumları araştır bakalım kim ne kadar maaş alıyor. Artislik yapma sağlık Bakanlığında çalışan en alt personel bile ek tazminatlarla yüksek maaş alıyorlar. Aldığımız tazminatlar olmasa en az maaş alınan kurum oluruz. O yüzden otur oturduğun yerde kahramanlık taslayıp çalışan kardeşlerimizin ahını alma. ARTİSSSSSS
  • calismalar ciddi teknik ve bilimsel verilere dayaniyormus!! terbiyesizligin luzumu yok, insanlarin zekasiyla alay etmeyin... cumle alem kendi gozleriyle izledi yer seciminin donemin basbakani, kadir topbas ve binali yildirim'in helikopter turuyla belirlendigini! daha gecen gun Bakan batakliktan niye sikayet ediyor o zaman? gidip bir bakaydiniz sahaya gorurdunuz oranin bataklik oldugunu! teknik ve bilimsel verilere gerek yoktu!
  • 15-20 sene önce böyle proje içi hatalar olsa neyse der geçilirdi, ancak bu zamanda hala hata çıkıyorsa ehil kişilerce hazılanmadığı belli. Ipucu: Göl ve Bataklığı doldurmamak için pistleri Yanyana dizdikleri açı iniş Kalkış için uygun değil diye THY bas bas bağırıyor. Maliyeti biliyoruz ve 3. Meydandan da vazgeçilmez ama böyle proje hataları da kabul edilemez.
  • 13 yıldır hvclk sekröründeyim, 3. Havalimanımız çok büyük ve sis li olacak, inşaallah sis dolayısıyla fazla sefer iptal olmaz.
  • Bu ülkenin tartışacak değilde iş üretecek insanlara ihtiyacı var. Yıl oldu 2015 simdiye bitmiş olmalıydı? Bu güne kadar neden 3. Havalimanı ihaleye çıkarılıp bitirilmedi? Bunlar konuşulmalı ve sorumluları hesap vermeli?
  • Dubai de denizin ortasina tokyo da denizin ortasina hong kong da denizin ortasina havalimani inşa ettiler ve hepsi faal.3.havalimani yapilacak istanbula.yurt dişindan ve yurt içinden her turlu engellemelere rağmen inşaat devam ediyor..bataklikta olsa yapilacak.
  • güvenlik görevlis bile 5 milyar maaş verip,atıl havalimanlarındA 100 YAKIN PERSONEL BARINDIRAN SÜREKLİ T.C ZARARI OLAN BİR KURULUŞ.Derhal özelleştirilmelidir.
  • Sadece merak ettiğimdem. Madem yeni kot farkı kurtarıyor niye başdan 20-30 metreye varan daha yüksek bir kot farkı vardı projede? Ya da kurtarıyormu?
  • FORD'un Gölcükteki fabrikası da bataklık alana kurulmuştu.Kimse gıkını çıkarmamış,üstelik arazi bilabedel verilmişti,1998 de.Şimdi o fab. üretiyor,ihraç ediyor,istihdam sağlıyor.Hiç değilse bu örneği görün,hatırlayın!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ilişkin, 'Dört milyarı bataklık yutacak' şeklindeki iddiaların, tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulü olduğu bildirildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yeni İstanbul havalimanında, mevzuat ve sözleşme hükümlerine istinaden pist kotunda yapılan düzenlemeye ilişkin bazı basın yayın organlarında gerçek dışı haberler yer aldığı kaydedildi.

Tamamlandığında, dünyanın en büyük yolcu kapasitesine sahip havalimanlarından biri olması hedeflenen yeni İstanbul havalimanının, Türk ulaştırma tarihinin en önemli vizyon hamlesi olarak şimdiden tarihe geçtiği ifade edilen açıklamada, "halk tarafından büyük ilgi ve takdir gören bu eserin, insafsız bir karalama kampanyasına maruz bırakılmasının" üzücü olduğu belirtildi.

"ÇALIŞMALAR CİDDİ TEKNİK VE BİLİMSEL VERİLERE DAYANMAKTADIR"

Bazı basın yayın kuruluşlarında zaman zaman yer verilen eleştiriler hakkında DHMİ'den birçok kez gerekli açıklamaların yapıldığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Son olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi Elvan, inşaat sahasında yaptığı açıklamada, tüm iddiaları ayrıntılı bir şekilde cevaplandırmış, gerçekleri en küçük bir kuşkuya mahal bırakmayacak şekilde dile getirmiştir. Sayın Bakanımız, 'Kot düzenlemesi' konusunu da açıklığa kavuşturmuş; bu işlemin maliyetlerin düşmesi anlamına gelmediğini kesin bir şekilde ifade etmiştir. Bu açıklama, pist kotunun düzenlenmesi işlemini, muhayyel bir kamu zararı olarak takdim etmeye çalışanlara, en yetkili ağızdan en kesin cevap olmuştur. Maksatlı iddiaları temelden çürüten bu açıklamalara rağmen, müzmin bir hizmet ve yatırım karşıtlığına dönüşen haberlerin hala manşetlere taşınması düşündürücüdür.

Kot seviyesindeki düzenleme de dahil, İstanbul yeni havalimanı ile ilgili çalışmalar, ciddi teknik ve bilimsel verilere dayanmaktadır. Yer seçimi, ihale ve çevresel faktörlerle ilgili süreç içindeki tüm işlemler, ilgili kuruluşlarla koordineli bir şekilde mevzuat ve yasalara uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Kamu yararı, uçuş güvenliği, mevzuat ve yasalara uygunluk hususunda en ufak bir şüpheye mahal bırakmayacak şekilde yapılan çalışmalar, bundan sonra da aynı duyarlılık ve titizlikle sürdürülecektir."

"DÖRT MİLYARI BATAKLIK YUTACAK İDDİLARI YALANDIR"

Kot değişikliğinin görevli şirkete sağlayacağı maliyet avantajının DHMİ lehine değerlendirilebilecek bir konu olduğu belirtilen açıklamada, "Dört milyarı bataklık yutacak" şeklindeki iddialar, tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulüdür. Bu büyük yatırımı kamuoyu önünde tartışmaya açmaya yönelik beyhude çabalardır" ifadelerine yer verildi.

DHMİ'DEN FLAŞ AÇIKLAMA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
ZARAR rumuzlu aklı kıt efendi senin tuzun kuru sanırım. Git kurumları araştır bakalım kim ne kadar maaş alıyor. Artislik yapma sağlık Bakanlığında çalışan en alt personel bile ek tazminatlarla yüksek maaş alıyorlar. Aldığımız tazminatlar olmasa en az maaş alınan kurum oluruz. O yüzden otur oturduğun yerde kahramanlık taslayıp çalışan kardeşlerimizin ahını alma. ARTİSSSSSS

Yanıtla

Kalan karakter 1000
merakli ~ 9 yıl önce
calismalar ciddi teknik ve bilimsel verilere dayaniyormus!! terbiyesizligin luzumu yok, insanlarin zekasiyla alay etmeyin... cumle alem kendi gozleriyle izledi yer seciminin donemin basbakani, kadir topbas ve binali yildirim'in helikopter turuyla belirlendigini! daha gecen gun Bakan batakliktan niye sikayet ediyor o zaman? gidip bir bakaydiniz sahaya gorurdunuz oranin bataklik oldugunu! teknik ve bilimsel verilere gerek yoktu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
15-20 sene önce böyle proje içi hatalar olsa neyse der geçilirdi, ancak bu zamanda hala hata çıkıyorsa ehil kişilerce hazılanmadığı belli. Ipucu: Göl ve Bataklığı doldurmamak için pistleri Yanyana dizdikleri açı iniş Kalkış için uygun değil diye THY bas bas bağırıyor. Maliyeti biliyoruz ve 3. Meydandan da vazgeçilmez ama böyle proje hataları da kabul edilemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
13 yıldır hvclk sekröründeyim, 3. Havalimanımız çok büyük ve sis li olacak, inşaallah sis dolayısıyla fazla sefer iptal olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2015 ~ 9 yıl önce
Bu ülkenin tartışacak değilde iş üretecek insanlara ihtiyacı var. Yıl oldu 2015 simdiye bitmiş olmalıydı? Bu güne kadar neden 3. Havalimanı ihaleye çıkarılıp bitirilmedi? Bunlar konuşulmalı ve sorumluları hesap vermeli?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dubai de denizin ortasina tokyo da denizin ortasina hong kong da denizin ortasina havalimani inşa ettiler ve hepsi faal.3.havalimani yapilacak istanbula.yurt dişindan ve yurt içinden her turlu engellemelere rağmen inşaat devam ediyor..bataklikta olsa yapilacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zarar ~ 9 yıl önce
güvenlik görevlis bile 5 milyar maaş verip,atıl havalimanlarındA 100 YAKIN PERSONEL BARINDIRAN SÜREKLİ T.C ZARARI OLAN BİR KURULUŞ.Derhal özelleştirilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sadece merak ettiğimdem. Madem yeni kot farkı kurtarıyor niye başdan 20-30 metreye varan daha yüksek bir kot farkı vardı projede? Ya da kurtarıyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatanperver ~ 9 yıl önce
FORD'un Gölcükteki fabrikası da bataklık alana kurulmuştu.Kimse gıkını çıkarmamış,üstelik arazi bilabedel verilmişti,1998 de.Şimdi o fab. üretiyor,ihraç ediyor,istihdam sağlıyor.Hiç değilse bu örneği görün,hatırlayın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000