24 Şubat 2017, Cuma 10:50:07

DHMİ'den bir ilk!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin ilk Millî Hava Trafik Kontrolörü Eğitim Simülatörünü faaliyete geçirdi.
  • Hasret
  • Bu ilk Türk yapımı Simulatör degil. Aksa Simulasyon Hvkk ya 8 yıl önce yaptı hem radar hem kule simulatorü. Hvkk da da havacılık yapılıyor herseyi shgm ve dhmi yapıyor sanki havacılıkla ilgili.
  • A-CDM olacak mi? supersiniz. Zeki mürende bizi görecek mi?
  • Boyle tehlikeli islerde tecrubesiz aletleri kullanirsak sonra yamulmayalim beyleeeer
  • Allah razı olsun
  • Hayırlı olsun dhmi bunuda tamamladı :) yakında similatörsüz birim kalmayacak :)
  • ATC-SIM projesine katkı sağlayan tüm DHMİ, TÜBİTAK ve HAVELSAN personeline teşekkürler. Sırada Milli ATC sistemleri var.
  • Kulede çalışan insanın takım elbise giymesi neden? Kim görüyor? Kime faydası var?
  • başarının ardında, yoğun çaba gösteren tübitak ekibi, dhmi kontrolör ve eğitmenleri, havelsan desteği var. Üç parçadan biri eksik olsa bu iş bukadar güzel olmazdı. Tubitak , dhmi ve havelsana teşekkür ederiz. Bu başarı insanlarımızın.
  • Bu eğitim simülatörü.Asıl başarı bütün kontol sisteminin yazılım ve donanımı yapmak.Yoksa yükle flight simulator atc yi sonra aç projeksiyonu.Alsa yerli ve milli simulatör...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin ilk Millî Hava Trafik Kontrolörü Eğitim Simülatörünü  faaliyete geçirdi.

DHMİ’nin önemli AR&GE projelerinden olan ilk milli Hava Trafik Kontrolörü eğitim simülatörü, Esenboğa Havalimanı Eğitim ve Simülatör Tesislerine kuruldu.

360 derecelik görsel kule ortamında oluşturulan tesiste tüm Havalimanlarının üç boyutlu modelleri üretilebilecek.

Simülatörde; Hava Trafik Kontrolörlerinin temel eğitimlerini içeren kule, yaklaşma ve yol kontrol radar eğitimlerinin yanı ısıra gerektiğinde ileri düzey ATC eğitimleri ve hava sahası yapılanma/modifikasyon çalışmaları da yapılabilecek. Merkezde ayrıca, paralel pist eğitimleri de verilecek.

TÜBİTAK’ın teknik katkısı ile gerçekleştirilen bu önemli “yerli ve milli” proje ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Hava Trafik Kontrolörleri eğitim sistemi kapasitesini de iki kat artırdı.







DHMİ'den bir ilk!

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Ahmet ~ 7 yıl önce
Hasret

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Highlife ~ 7 yıl önce
Bu ilk Türk yapımı Simulatör degil. Aksa Simulasyon Hvkk ya 8 yıl önce yaptı hem radar hem kule simulatorü. Hvkk da da havacılık yapılıyor herseyi shgm ve dhmi yapıyor sanki havacılıkla ilgili.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nadire ~ 7 yıl önce
A-CDM olacak mi? supersiniz. Zeki mürende bizi görecek mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beyleeer ~ 7 yıl önce
Boyle tehlikeli islerde tecrubesiz aletleri kullanirsak sonra yamulmayalim beyleeeer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 7 yıl önce
aletin tecrübesi önemli tabi. devlet böyüklerimiz schipol ün eski bilgisayarlarını alıp, sistemi onlardan kurmuş. aletler tecrübeli, sen rahat ol kardeşim
nadir ~ 7 yıl önce
Allah razı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 7 yıl önce
Hayırlı olsun dhmi bunuda tamamladı :) yakında similatörsüz birim kalmayacak :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarılar ~ 7 yıl önce
ATC-SIM projesine katkı sağlayan tüm DHMİ, TÜBİTAK ve HAVELSAN personeline teşekkürler. Sırada Milli ATC sistemleri var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suit up! ~ 7 yıl önce
Kulede çalışan insanın takım elbise giymesi neden? Kim görüyor? Kime faydası var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 7 yıl önce
Ahh ahh arffde çalışıp sadece servis şoförüne göstermek için hergün takım elbise giyiyoruz :)
.. ~ 7 yıl önce
kıyafetteki gevşeklik ruh haline yansımaktadır. bilinçaltı rahat kıyafetlerle oturunca yataktaymış hissine kapılıp gevşemeye sebep olur. birisine bişey göstermek gerekmiyor.
Senin meslek ne? ~ 7 yıl önce
Avrupadakiler yataktan trafikçilik yapıyor o zman rahat kıyafetlerle...stresli işlerde insanları daha da strese sokmanın alemi var mı?
.. ~ 7 yıl önce
Pgs de uzmanim kardeşim. Nedense Avrupa'dan birşey alacağımızda hep rahatlıktan, gevseklikten başlamak istiyoruz. Devlet dinlen diye uzun dinlenme saati verir, bizim memurlar gider ek iş yapar. Bu kafa değişmedikce kimse rahat kıyafeti haketmiyor. İşini düzgün yapanları tenzih ederim.
dhmi tubitak havelsan ~ 7 yıl önce
başarının ardında, yoğun çaba gösteren tübitak ekibi, dhmi kontrolör ve eğitmenleri, havelsan desteği var. Üç parçadan biri eksik olsa bu iş bukadar güzel olmazdı. Tubitak , dhmi ve havelsana teşekkür ederiz. Bu başarı insanlarımızın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milli..? ~ 7 yıl önce
Bu eğitim simülatörü.Asıl başarı bütün kontol sisteminin yazılım ve donanımı yapmak.Yoksa yükle flight simulator atc yi sonra aç projeksiyonu.Alsa yerli ve milli simulatör...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
milli ~ 7 yıl önce
Bunu hemen simülatör birimindeki eğitmenlere bildireceğim, akıllarına neden gelmemiş acaba bu dahiyane Flight Simulator fikri, 100 dolar verip oyunu alacaklarına kaç sene sistem geliştirmeye uğraşmışlar. İroni bir kenara, hayatında hiçbir derde derman saçma yorumdan belli.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000