15 Aralık 2009, Salı 11:48:17

DHMİ'den ATC'leri rahatlatacak adımlar...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Eurocontrol ile ortak bir çalışma başlatılarak hava trafik kontrolörlerinin iş yükü azaltmaya yönelik çalışma başlattığını duyurdu.
  • işlerin iyi gidip gitmediğini özelleştirmeler başlayınca bol bol konuşabileceğiz. eleştiriye tahammülü olmayanlar bakalım o zaman manzarayı nasıl değerlendirecek?
  • bütün düsüncelerinizi okudum. hep olumsuz muhalif görüşler. yaa önce adam gibi konuşup fikirlerinizi kimseyi rencide etmeden yazmayı bilmiyormusunuz. DHMİ nin hizmet birimlerindeki her personel işini iyi bilir ve yapar. hava seyrüsefer hizmetlerinde büyük aksaklıklar olmuyorsa bunun nedeni her personelin işini layiki ile yaptıgındandır. ama rencide edici konuşmalar neden. neden yabancı kontrol isteniyor. neden slot u euro kontrol yapsın. nedendir bu kuyruk acısı. birde maaş azlıgından şikayet eden görevlilere sesleniyorum. türkiye standartları üzerinde maaş alıyorsunuz. begenmiyen başka bir işyerinde kendine iş arar bulursa calışır. ama ekmegini yediginiz kuruluşa camur atmayın. tuncay.
  • manda olmaktan kurtulmak için önce yanlışları görmek lazım. devlet imkanlarından şimdiye kadar adilce faydalanıldı mı? hava trafik personelinin ingiltere kursu dahil ölçme ve değerlendirme yapıldı mı? kursların çoğu avanta olarak görülmedi mi? rutin olarak değerlendirilebilecek bu çalışmalar büyütülüp gündem oluşturuluyor. havacılık teknolojisi halen yüzde yüz dışa bağımlıyken birkaç memur biraraya gelip çalışma yapmışlar ne büyük olay...
  • bu ülke zaten hep sizin gibi düşünen kendi insanını hor görenler yüzünden gelişemedi .oldu olacak en güzeli amerikan mandası olalım işler dahada güzel yürür
  • Arkadaşlar sizleri biraz insafa davet ediyorum. Eurocontrol'ün bir çok projesi DHMI tarafından çok yakından takip ediliyor. Türkiye ACC Sektör yapısı ve kapasitesi konusunda 10 yıl önce çalışma yaptı. APP sektörlerinin kapasitesi konusunda ise bir çok Avrupa ülkesinden önce bu çalışmaları yapıyoruz. Çalışmaları cesaretlendirecek yapıcı eleştiriler yada yeni fikirler yerine birşeyler yapanların hevesini kırmak hava trafik camiası olarak bizlere yakışmıyor.
  • lüksemburglara bunca adam gönderildi milletin parasıyla. sonuç koca bir sıfır. nedereyse on senedir 2015 projeksiyonları yapılıp tartışılırken ve genç, pırıl pırıl gençler varken kendini bile tanıtamayacak dil seviyesindeki pek çok vatandaş turist gibi gidip geldi yıllarca. en iyisi bu işi tümden eurocontrol'e havale edin de işler nasıl yürütülür öğrenin.
  • Ekip'te Yılların ATC tecrübesi var ÇARE: Soyertem
  • Tebrikler, herkese KILIÇAYHAN EKİBİ 10 yıldır ayni yerde daha yeni uyanmışlar yurdışına çıkmaktan vakit bulmuşlar nihayet iş de ne :Euroncontroldan adam getirip işi onlara havale etmek. Genel Müdürlükte 30 un üzerinde kapıkulları var onlardan birşey çıkmamış ,kalkmış adamlarda kalitesiz hizmet veriliyor ,herkes bekliyor ,havada yerde ,kapasitenizi belirlememişsiniz,darbogaz nedir bilmiyorsunuz,ilave sektör açın,adam fazlalaştırın,bugun olmuş ,RNAV yok,yatay dikeey limit nanay,idarecileriniz Şirketlerin Kucağında geziyor çekilin kenara biz sizin için geciken faciayı önleyeceğiz demekteler. Herkes de mutlu mesut başarılıyız demekte.Takdir okuyanın.
  • girişim başarılı ancak resmi görünce korktum bu işler ayhan bey, olcay bey gibi hava slotunun ne olduğunu bilmeyen dhmi nin teknik personeli ile mi yapılacak. bari bıraksınlar da eurocontrol kendi kendine yapsın... ha bu arada rnav varmıydı,
  • Slot veriliyor, kapasite belli bakıyorsun kapasitenin üzerinde trafik bekletmeyipte ne yapacaksın üst üstemi indireceksin pistin belli hızlı çıkış taksi yolun yok normalde ayırma 7-8 NM olması lazım 3-5 NM ile yaklaştırılıyor biri pass geçtimi idam sehpasına daha ne yapalım ağzımızla kuş tutmadığımız kaldı yinede kimseye yaranamıyoruz bazıları yabancı kontrolör istiyor gittik gördük adam küçücük bir sahada bir satte 10-15 trafik atıyor biz neredeyse 10 katı ayrıca pratik çözüm üretme yok,biz Avrupa'nın en verimli çalışan ülkesiyiz az para,çok iş, az hata daha ne olsun.

DHMİ tarafından yapılan açıklamada, “İstanbul Atatürk ve Antalya Havalimanları’na olan yoğun talep ve buna bağlı olarak hızla artan hava trafiğine uçuş emniyetinden taviz verilmeden kaliteli bir Hava Trafik Kontrol Hizmeti sağlanmasına yönelik olarak, mevcut Yaklaşma Kontrol Sektör yapılarının ele alınması ve bu sektörlerde görevli hava trafik kontrolörlerinin iş yükünün azaltılması amacıyla, Genel Müdürlüğümüzce, Eurocontrol ile koordineli olarak çalışmalar başlatılmıştır.

Çalışmalarda, mevcut Yaklaşma Kontrol Sektörlerinin kapasitelerinin ve kapasiteyi tahditleyen dar boğazların tespit edilmesi ve trafik artışının etkilerinin asgariye indirilmesi amaçlanmakta olup, bu sebeple ilave sektör açılması da dâhil olmak üzere Yaklaşma Kontrol Sektörlerinin yatay ve dikey limitlerinin yeniden belirlenmesine yönelik simülasyonlar yapılacaktır.

Çalışmaların ilk toplantısı, Genel Müdürlüğümüz Seyrüsefer Daire Başkanlığı, İstanbul Atatürk ve Antalya Havalimanları Personeli ve Eurocontrol Temsilcilerinin katılımı ile 09 Aralık 2009 tarihinde Genel Müdürlüğümüzde yapılmış olup, bu ilk toplantıda yol haritası belirlenmiştir. Çalışmaların Haziran 2010 ayı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir” denildi.

Kontrolör

DHMİ'den ATC'leri rahatlatacak adımlar...

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 14 yıl önce
işlerin iyi gidip gitmediğini özelleştirmeler başlayınca bol bol konuşabileceğiz. eleştiriye tahammülü olmayanlar bakalım o zaman manzarayı nasıl değerlendirecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bütün düsüncelerinizi okudum. hep olumsuz muhalif görüşler. yaa önce adam gibi konuşup fikirlerinizi kimseyi rencide etmeden yazmayı bilmiyormusunuz. DHMİ nin hizmet birimlerindeki her personel işini iyi bilir ve yapar. hava seyrüsefer hizmetlerinde büyük aksaklıklar olmuyorsa bunun nedeni her personelin işini layiki ile yaptıgındandır. ama rencide edici konuşmalar neden. neden yabancı kontrol isteniyor. neden slot u euro kontrol yapsın. nedendir bu kuyruk acısı. birde maaş azlıgından şikayet eden görevlilere sesleniyorum. türkiye standartları üzerinde maaş alıyorsunuz. begenmiyen başka bir işyerinde kendine iş arar bulursa calışır. ama ekmegini yediginiz kuruluşa camur atmayın. tuncay.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
manda olmaktan kurtulmak için önce yanlışları görmek lazım. devlet imkanlarından şimdiye kadar adilce faydalanıldı mı? hava trafik personelinin ingiltere kursu dahil ölçme ve değerlendirme yapıldı mı? kursların çoğu avanta olarak görülmedi mi? rutin olarak değerlendirilebilecek bu çalışmalar büyütülüp gündem oluşturuluyor. havacılık teknolojisi halen yüzde yüz dışa bağımlıyken birkaç memur biraraya gelip çalışma yapmışlar ne büyük olay...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu ülke zaten hep sizin gibi düşünen kendi insanını hor görenler yüzünden gelişemedi .oldu olacak en güzeli amerikan mandası olalım işler dahada güzel yürür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar sizleri biraz insafa davet ediyorum. Eurocontrol'ün bir çok projesi DHMI tarafından çok yakından takip ediliyor. Türkiye ACC Sektör yapısı ve kapasitesi konusunda 10 yıl önce çalışma yaptı. APP sektörlerinin kapasitesi konusunda ise bir çok Avrupa ülkesinden önce bu çalışmaları yapıyoruz. Çalışmaları cesaretlendirecek yapıcı eleştiriler yada yeni fikirler yerine birşeyler yapanların hevesini kırmak hava trafik camiası olarak bizlere yakışmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
lüksemburglara bunca adam gönderildi milletin parasıyla. sonuç koca bir sıfır. nedereyse on senedir 2015 projeksiyonları yapılıp tartışılırken ve genç, pırıl pırıl gençler varken kendini bile tanıtamayacak dil seviyesindeki pek çok vatandaş turist gibi gidip geldi yıllarca. en iyisi bu işi tümden eurocontrol'e havale edin de işler nasıl yürütülür öğrenin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ekip'te Yılların ATC tecrübesi var ÇARE: Soyertem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tebrikler, herkese KILIÇAYHAN EKİBİ 10 yıldır ayni yerde daha yeni uyanmışlar yurdışına çıkmaktan vakit bulmuşlar nihayet iş de ne :Euroncontroldan adam getirip işi onlara havale etmek. Genel Müdürlükte 30 un üzerinde kapıkulları var onlardan birşey çıkmamış ,kalkmış adamlarda kalitesiz hizmet veriliyor ,herkes bekliyor ,havada yerde ,kapasitenizi belirlememişsiniz,darbogaz nedir bilmiyorsunuz,ilave sektör açın,adam fazlalaştırın,bugun olmuş ,RNAV yok,yatay dikeey limit nanay,idarecileriniz Şirketlerin Kucağında geziyor çekilin kenara biz sizin için geciken faciayı önleyeceğiz demekteler. Herkes de mutlu mesut başarılıyız demekte.Takdir okuyanın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
girişim başarılı ancak resmi görünce korktum bu işler ayhan bey, olcay bey gibi hava slotunun ne olduğunu bilmeyen dhmi nin teknik personeli ile mi yapılacak. bari bıraksınlar da eurocontrol kendi kendine yapsın... ha bu arada rnav varmıydı,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Slot veriliyor, kapasite belli bakıyorsun kapasitenin üzerinde trafik bekletmeyipte ne yapacaksın üst üstemi indireceksin pistin belli hızlı çıkış taksi yolun yok normalde ayırma 7-8 NM olması lazım 3-5 NM ile yaklaştırılıyor biri pass geçtimi idam sehpasına daha ne yapalım ağzımızla kuş tutmadığımız kaldı yinede kimseye yaranamıyoruz bazıları yabancı kontrolör istiyor gittik gördük adam küçücük bir sahada bir satte 10-15 trafik atıyor biz neredeyse 10 katı ayrıca pratik çözüm üretme yok,biz Avrupa'nın en verimli çalışan ülkesiyiz az para,çok iş, az hata daha ne olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000