08 Ekim 2012, Pazartesi 11:38:45

DHMİ'DE SKANDALA SAYIŞTAY 'DUR' DEDİ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne taşeron olarak hizmet veren Van merkezli Yeni Yıl Güvenlik şirketi’nin sözleşmesindeki çift asgari ücret artışı Sayıştay denetlemesine takıldı. DHMİ’nin fazladan ödediği 6 milyon TL’lik para çalışanlardan kesilecek.
  • arkadaşlar biz bu akp ayağına daha çok ekmekten oluruz maaşlar düştü hayırlı olsun demiyeceğim ama bunu yapanın Allah diğer tarafta karşımıza çıkarsın dhmi de en az 3000 maaştan başlayıpota 7000 maaş alanlar var ve çoğu işe gelmiyor öyleki haftada iki gün görüyorum ama bizim üç kuruşluk maaşı göze çok geliyor 200 lira için adam olmayız ama bizim maaş durumumuza düşseler adamlıklarını kaybederler kimse dur demez niye desin ki deseler işlerine gelmez ama unutulmasın bugün abd elçiliğin önünde şehit olan özel güvenlikçi idi ilk ateşin altında kalan yine güvenlikçi idi ama geldiği duruma bak yazıklar olsun başbakanım bu konuya ya el atın yada sandıktaki oylarınız anca rüyanızda görebileceğiniz büyüklükte olur....
  • Kardesim yeter artik.dhmi ve taseron sirketler birlesip fakiri fakir zenginide daha fazla zengin etmeye calisiyolar.taseron sirketinin bu kafar ezmeye hakki yok.arkadas.aynen koyun duruma dusurduler.lanet olsun ya.
  • en büyük umutsuzluk veripte geri istemek empati kurmasını bilenler anlar olmayanlar bir gün yaşayınca anlar o bu dünya olmayabilir belki ama öbür dünyada mutlaka olur.
  • 1
  • Arkadaslar bu yil yeni ilalenin sart namesinde maaslarin dusecegine dair yazi varmis bilen varmi bu durumu dogrumu bu
  • bütün havalanlarında çalışan özel güvenlikçi arkadaşalarım değerli meslektaşlarım lütfen, bimer olsun , 150 başbakanlık hatını arayarak sayın başbakanımıza sesimizi duyuralım yoksa çok sayıda arkadaşlarımız issiz kalacak kiminin çoluğu çocuğu aç kalacak kimide bankaya borcunu ödeyemeyip cinnet geçirecek son çare ölüm diyecek bu duruma düşmemek için birlikte hareket edelim çünki bu durum hepimizin başında ALLAHIM yar ve yardımcımız olsun.not;bu duruma dur demezsek bu türlü olaylar her zaman olacak BİR ELİN NESİ VAR BİN ELİN SESİ VAR HAYDİ MESLEKTAŞLARIM GARDAŞLARIM
  • Kayseri dhmi guvenlik ihalesi 140 kisiden yapilmis 18 kisi fazlalik var kura cekilisi yaparak isci cikarilacak ne yapmamiz gerek diger yerlede bu sekilde olan baska yerler varsa birlik olmamiz gerekir yoksa ezilir gideriz
  • YENİ YAŞ SINIRI ALIMLARDA 26 DÜŞÜRÜLDÜ. AYRICA İŞTEN ÇIKARMA YOK MESELA YEDEK PERSONELLER DİREK İŞE ALINIYOR. ONLAR ASIL OLUYOR.VE YENİDEN YEDEK ALINIYOR.AYRICA BU HAVALİMANLARINDAN POLİSLERİ PEYDERPEY GERİ ÇEKİLECEKMİŞ.PEKİ BU ADAMLAR BİLMİYOR MU? DHMİ TASARRUF EDECEK DİYE YANLIŞ ÖDEME YAPILDI DİYE PERSONELDEN KESİLECEK.NE İŞTİR ANLAMADIM.
  • Adamın yüzünü hiç görmedim ama bi kafanızda tasarlayın bugün 8 bin kişi demek 8 bin ev demek ve yaklaşık 30 bin kişi bu kurumla çalışarak evinede ekmek yiyiyor dizin ona burda sahip çıkmanız gerekiyor ki ilerde oda size sahip çıksın ..
  • Beyler bayanlar Servet abi gibi bi insan dünyaya zor gelir adamın ekmeğini yiyen 8000 e yakın personel var . Türkiye'de işe ihtiyacı olan binlerce insan var kapatın ağzınızı işinize bakın 26 yaş filan hikaye o hepinize sahip çıkar

2011 genel seçimlerinde Van’dan AKP Milletvekili Aday Adayı olan Servet Yenitürk’e ait Yeni Yıl Güvenlik şirketine DHMİ tarafından fazla para ödendiği ortaya çıktı.

2008 yılından bu yana DHMİ’ye taşeron olarak güvenlik hizmeti veren Yeni Yıl Güvenlik ile yapılan sözleşmedeki bir ayrıntı Sayıştay’ın gözünden kaçmadı. DHMİ ile Yeni Yıl Güvenlik arasında yapılan sözleşme gereği çalışanlara iki asgari ücret ödeniyor ve çalışanlar her iki asgari ücret için yıllık artış oranları ayrı ayrı ücretlere yansıtılıyordu.

Sayıştay tarafından yapılan denetlemede, her asgari ücret için artış oranlarının maaşlara yansıtılamayacağı, 2008 yılındaki asgari ücret oranından tek bir asgari ücrete zam yapılabileceği bildirildi. DHMİ’nin gözden kaçan bu detay sebebiyle 4 yıllık süreçte yaklaşık 6 milyon TL fazladan ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

Bunun üzerine DHMİ fazladan ödeme yapılmasından sorumlu birim çalışanı hakkında soruşturma başlattı ve Yeni Yıl Güvenlik şirketinden geriye dönük yapılan fazladan ödemeler geri istendi.

Yeni Yıl Güvenlik şirketinin sahibi Servet Yenitürk de fazladan ödenen paranın çalışanlardan tahsil edilmesini istedi. Bunun üzerine çalışanların maaşlarından kişi başına düşen kısım geri alındı. Kesintilerin banka üzerinden değil de elden geri alınması ise dikkat çekti.

DHMİ’nin hatasından kaynaklanan durum yüzünden çalışanlar mağdur duruma düşerken İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne (İŞKUR)  konuyla ilgili çok sayıda şikayet gitti. İŞKUR müfettişleri yaptıkları inceleme sonucu, sözleşme gereği çalışanlara ödenen ücretin aynen devam etmesi gerektiğine aksi durumun 4857 sayılı İş Yasası’nın 62’nci maddesine aykırı olduğuna ve  bu yolla kesilen paraların çalışanlara tekrar iade edilmesine karar verdi.  

Vanlı işadamı Servet Yenitürk’e ait Yeni Yıl Güvenlik şirketi, DHMİ işletmesindeki  havalimanlarında hizmet veriyor.

©AirportHaber ÖZEL

DHMİ'DE SKANDALA SAYIŞTAY 'DUR' DEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (149)

malatya güvenlik ~ 11 yıl önce
arkadaşlar biz bu akp ayağına daha çok ekmekten oluruz maaşlar düştü hayırlı olsun demiyeceğim ama bunu yapanın Allah diğer tarafta karşımıza çıkarsın dhmi de en az 3000 maaştan başlayıpota 7000 maaş alanlar var ve çoğu işe gelmiyor öyleki haftada iki gün görüyorum ama bizim üç kuruşluk maaşı göze çok geliyor 200 lira için adam olmayız ama bizim maaş durumumuza düşseler adamlıklarını kaybederler kimse dur demez niye desin ki deseler işlerine gelmez ama unutulmasın bugün abd elçiliğin önünde şehit olan özel güvenlikçi idi ilk ateşin altında kalan yine güvenlikçi idi ama geldiği duruma bak yazıklar olsun başbakanım bu konuya ya el atın yada sandıktaki oylarınız anca rüyanızda görebileceğiniz büyüklükte olur....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hatayli guvenlik cano ~ 11 yıl önce
Kardesim yeter artik.dhmi ve taseron sirketler birlesip fakiri fakir zenginide daha fazla zengin etmeye calisiyolar.taseron sirketinin bu kafar ezmeye hakki yok.arkadas.aynen koyun duruma dusurduler.lanet olsun ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
önemlimi ~ 11 yıl önce
en büyük umutsuzluk veripte geri istemek empati kurmasını bilenler anlar olmayanlar bir gün yaşayınca anlar o bu dünya olmayabilir belki ama öbür dünyada mutlaka olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
0 ~ 11 yıl önce
1

Yanıtla

Kalan karakter 1000
malatyalı ~ 10 yıl önce
keşke sadece bu olsa bu adam almadan kimseye bir şey vermez özellikle bayan çalışanlara bir gün ortaya çıkacak
alf ~ 11 yıl önce
Arkadaslar bu yil yeni ilalenin sart namesinde maaslarin dusecegine dair yazi varmis bilen varmi bu durumu dogrumu bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kayseriGÜVENLİK ~ 11 yıl önce
bütün havalanlarında çalışan özel güvenlikçi arkadaşalarım değerli meslektaşlarım lütfen, bimer olsun , 150 başbakanlık hatını arayarak sayın başbakanımıza sesimizi duyuralım yoksa çok sayıda arkadaşlarımız issiz kalacak kiminin çoluğu çocuğu aç kalacak kimide bankaya borcunu ödeyemeyip cinnet geçirecek son çare ölüm diyecek bu duruma düşmemek için birlikte hareket edelim çünki bu durum hepimizin başında ALLAHIM yar ve yardımcımız olsun.not;bu duruma dur demezsek bu türlü olaylar her zaman olacak BİR ELİN NESİ VAR BİN ELİN SESİ VAR HAYDİ MESLEKTAŞLARIM GARDAŞLARIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güvenlik ~ 11 yıl önce
bu mesaji okuyupta içinde vicdanı olan insanlara sesleniyorum 4 yılı aşkındır kayseri havaalanında görev yapmaktayız bu zamana kadar yok yaş yok şu yok bu dediler işte çıkarmak için bahaneler aradılar şimdide sayımız 158 kişi 140 a düşürüyorlar kura çekilmek suretiyle adam çıkaracaklar madem adam çıkarılacaktı baştan neden aldınız herkes buaraya işini bırakıpta geldi yazık deilmi bu insanlara işsiz kalıpta ne yapacaklar bu nasıl bir vicdan bu nasıl bir merhamet bu işde parmağı olan kişiler eve gittiğinizde nasıl rahat yatabileceksiniz hiç düşünmüyormusunuz çıkacak insanları ne yapacak ya bu insanlar bir açıklama yapın bu mesajı okuyon abiler ablalar arkadaşlar bize destek çıkın lütfen
kayseri ~ 11 yıl önce
Kayseri dhmi guvenlik ihalesi 140 kisiden yapilmis 18 kisi fazlalik var kura cekilisi yaparak isci cikarilacak ne yapmamiz gerek diger yerlede bu sekilde olan baska yerler varsa birlik olmamiz gerekir yoksa ezilir gideriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kayserı guvenlık ~ 11 yıl önce
4seneden berı aynı sey yas çıkarılma ya adam gıbı ılk basta yapsalardı yas sonra dan adam çıkarmak ıcın yası bahane edıyorlar vede sımdı ıse kura deniyor ne kurası yahu ewmı alıyorsunuz bır hayatla oynuyorsunuz kayserde 158 personel var ve 140 olacak 18 işsız kalacak bunuda kuraylamı belıryeceksınız hak adaletmı bumu kışta bu ınsanlar nerde iş bulacak nerde çalışacak kımsenın umrunda bıle degıl sadece çıkar çıkar kım ne yaparsa yapsın onlar hıc düşünmezler uykusuz geceler hayal kırıklıkları ve umutsuzluk hepsı bır arada allah yardımcımız olsun ınsallah kımseler işinden olmaz kıs gunu allaha dua edelım
SİVAS HAVAALANI ~ 11 yıl önce
YENİ YAŞ SINIRI ALIMLARDA 26 DÜŞÜRÜLDÜ. AYRICA İŞTEN ÇIKARMA YOK MESELA YEDEK PERSONELLER DİREK İŞE ALINIYOR. ONLAR ASIL OLUYOR.VE YENİDEN YEDEK ALINIYOR.AYRICA BU HAVALİMANLARINDAN POLİSLERİ PEYDERPEY GERİ ÇEKİLECEKMİŞ.PEKİ BU ADAMLAR BİLMİYOR MU? DHMİ TASARRUF EDECEK DİYE YANLIŞ ÖDEME YAPILDI DİYE PERSONELDEN KESİLECEK.NE İŞTİR ANLAMADIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhammet özel ~ 11 yıl önce
Adamın yüzünü hiç görmedim ama bi kafanızda tasarlayın bugün 8 bin kişi demek 8 bin ev demek ve yaklaşık 30 bin kişi bu kurumla çalışarak evinede ekmek yiyiyor dizin ona burda sahip çıkmanız gerekiyor ki ilerde oda size sahip çıksın ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhammet özel ~ 11 yıl önce
Beyler bayanlar Servet abi gibi bi insan dünyaya zor gelir adamın ekmeğini yiyen 8000 e yakın personel var . Türkiye'de işe ihtiyacı olan binlerce insan var kapatın ağzınızı işinize bakın 26 yaş filan hikaye o hepinize sahip çıkar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000