26 Temmuz 2010, Pazartesi 10:08:51

DHMİ yeni terminalleri açmaya hazırlanıyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Batman, Kayseri, Hatay, Sivas ve Erzincan havaalanlarında inşa ettiği yeni terminal binaları gelecek aydan itibaren hizmete girmeye başlayacak.
  • ANKARA' ya bi Genel havacılık terminali yapamayanlar, var olan Apron 5' i çalıştıramayanlar , başka yerlere terminal yapmayı NEDEN bu kadar çok severler anlaşılmaz!!!!!!
  • TÜRKİYEDE HER YATIRIM VE PROJEDE KAYSERİNİN MUTLAKA ADI GEÇİYOR, HAKKANİYETLE İŞ YAPANLAR VARYA ONLAR HAKLI OLARAK KAYSERİYİ ALIYORLARDI, AMA HAYRET BU PROJEDE NEDEN YOK, İLK DEFA YAĞCILIK OLMADAN YAPILAN BİR PROJE DEMEK Kİ,
  • Hatay-şam seferleri henüz başlamadı...Bora Jet başlayacakmış galiba....

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü DHMİ'nin Batman, Kayseri, Hatay, Sivas ve Erzincan'da yapımını sürdürdüğü havaalanlarının ağustos ayından itibaren hizemte açılacağı bildirildi.

Özellikle Şam ve KKTC uçuşları sayesinde büyük başarı yakalayan Hatay Havaalanı, terminal binası açısından ise yetersiz kaldı. Bunun üzerine harekete geçen DHMİ, daha büyük iç ve dış hatlar terminal binası yapma kararı aldı. Hatay Havaalanındaki 66 milyon TL'ye mal olan tesisin açılışı, 29 Ekimde gerçekleştirilecek.

Erzincan Havaalanının 47,7 milyon TL'ye inşa edilen yeni iç ve dış hatlar terminal binası, Ekim sonunda açılacak. 

Sivas Havaalanı'na 41 milyon TL bedelle kazandırılan yeni iç ve dış hatlar terminal binası ise bir-iki ay içerisinde hizmete girecek.

DHMİ Genel Müdürlüğü, kısa süre önce hizmete giren ancak bölgesel açıdan bir turizm merkezi olduğu için yetersiz kalan Balıkesir Körfez Havaalanı'na yeni terminal binası yapacak. Kurum, gelecek yıl Körfez Havaalanı'nın yeni terminal binası ile Konya, Mardin, Adıyaman ve Ağrı havaalanlarında da yeni tesisler inşa edilmesi için ihaleye çıkacak.

Antalya Havalimanın'da da ''çok uzun olan'' taksi yolunu kısaltmak için paralel taksi yolu inşa edecek olan kurum, Atatürk Havalimanı'nda modern bir kargo terminali yapılmasına yönelik ihaleye ise Eylül'de çıkmayı hedefliyor.
 

DHMİ yeni terminalleri açmaya hazırlanıyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ANKARA' ya bi Genel havacılık terminali yapamayanlar, var olan Apron 5' i çalıştıramayanlar , başka yerlere terminal yapmayı NEDEN bu kadar çok severler anlaşılmaz!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TÜRKİYEDE HER YATIRIM VE PROJEDE KAYSERİNİN MUTLAKA ADI GEÇİYOR, HAKKANİYETLE İŞ YAPANLAR VARYA ONLAR HAKLI OLARAK KAYSERİYİ ALIYORLARDI, AMA HAYRET BU PROJEDE NEDEN YOK, İLK DEFA YAĞCILIK OLMADAN YAPILAN BİR PROJE DEMEK Kİ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hatay-şam seferleri henüz başlamadı...Bora Jet başlayacakmış galiba....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000