03 Kasım 2014, Pazartesi 10:00:16

DHMİ "VIP HANGAR" İDDİALARINI YALANLADI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Cumhurbaşkanılığı VIP uçağı TC-TUR için inşa edilen hangarın Esenboğa Havalimanı'ndaki CAT 3 sisteminin sinyallerini bozduğu iddialarını yalanladı.
  • BAKIYORUM DA ORTALIK UZMANDAN GEÇİLMİYOR. KOSKOCA D.H.M.İ DEN SİZ DAHA İYİ Mİ BİLECEKSİNİZ. SIRF İÇİNİZDEKİ MUHALİFLİĞİ ORTAYA ÇIKARTMAK İÇİN TÜRKİYENİN EN GÖZDE KURUMU OLAN D.H.M.İ Yİ YIPRATMAYIN. MUHALEFETİNİZİ GİDİN BAŞKA PLATFORMLARDA YAPIN.
  • şu ülkede adam gibi işleyen bişey gösterin herşey mi içten çürümüş, ne uçakmış ne saraymış ne egoymuş bu
  • Ya ne diyecekti?
  • VIP uçağın sokulacağı hangar mı daha önemli? yoksa Cat3 sistemini kullanamadığı için sisli havalarda sağlıklı yaklaşma yapamayan uçağın içindeki yolcuların canı mı? haa.. bu arada o sağlıklı yaklaşma yapamayan uçak VIP uçaklardan biri de olabilir..
  • Son cümleye dikkat: Yansımaların bertaraf edilmesine ... Demek ki doğru olabilirmiş.
  • İyi güzelde arkadaş, 4 yıldan daha fazla sorunsuz çalışmış bir sistem ne olduysa Mart 2014 den bu yana çalışmıyor ve sen neden 8 aydır bunun sebebini bulamıyorsun diye sorarlar adama. Eveleyip geveleyip saçmalayacağınıza gerçekleri söyleyin ve yapılması gereken neyse yapın çalıştırın sistemi.
  • biri dhmi genel müdürünü değişsin
  • tk teknik hangarı kısa sürede kapancak. bekleyin.
  • Yeni yapilan hangarla kesinlikle alakasi yoktur. Alakasi olmadigi kesin anlasilmistir. Sebebin onemi yok yeter ki alakasiz oldugu talimatini yerine getirelim. Bu kadar amatorce is yapan insanlar hic mi dusunmuyor bunlarin hesabini verecekleri zamani?
  • Demek ki iddialar gerçek.Akp tipi açıklama bu.Bunu en iyi B.Arınç yapar.Lafa öyle bir girer ki sanki bi şeyler söyleyeceğini düşünürsünüz.ama eveler geveler,altından girer üstünden çıkar,sonrada ciddi açıklama yapmış gibi gerinir.

Twitter’da hükümete yönelik kulis iddialarıyla gündeme gelen fuatavni isimli hesap, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndaki Cat3 yaklaşma sisteminin kullanılamamasına ilişkin ilginç bir iddia ortaya atmıştı. Büyük maliyetlerle kurulan sistemin 23 Eylül’de yayımlanan notam ile kullanılama kapatıldığını vurgulayan fuatavni, sistemin kullanılamama gerekçesinin ise Başbakanlık için inşa edilen yeni hangar olduğunu öne sürmüştü.

AirportHaber de bu çarpıcı iddiaları haberleştirerek kamuoyuyla paylaşması üzerine DHMİ'den konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesinden (DHMİ), tarafından yapılan açıklamada, Esenboğa Havalimanı'nda ILS sisteminin CAT II'ye düşürülmesiyle ilgili, "Gerçekleştirilen inceleme ve sinyal performansına yönelik simülasyon çalışmaları neticesinde, ILS CAT III sinyalleri üzerindeki olumsuz etkinin, pistin 5 no'lu apron bölgesinde bulunan devlet uçakları hangarından kaynaklanmadığı kesin olarak anlaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

DHMİ tarafından yapılan yazılı açıklamada, Esenboğa Havalimanı'nda devlet uçaklarına hizmet veren hangarın, havalimanındaki ILS sistemlerine hiçbir olumsuz etkisinin bulunmadığı belirtilerek şunlara yer verildi: 

"Esenboğa Havalimanı 03R pistinde hizmet vermekte olan ILS sistemi 20 Ocak 2010'da CAT IIIc olarak hizmete verilmiş, 24 Mart 2014'te kuruluşumuz tarafından gerçekleştirilen uçuş kontrolleri sonucunda sistemin kategorisi CAT II'ye düşürülmüştür. Sistem halen CAT II elektronik sinyal performans seviyesinde hizmet vermeye devam etmekte. Kuruluşumuzca gerçekleştirilen inceleme ve sinyal performansına yönelik simülasyon çalışmaları neticesinde, ILS CAT III sinyalleri üzerindeki olumsuz etkinin, pistin 5 no'lu apron bölgesinde bulunan devlet uçakları hangarından kaynaklanmadığı kesin olarak anlaşılmıştır. Nitekim devlet uçakları hangarının devreye girmesinden sonra da ILS sistemi bir süre CAT III seviyesinde hizmete sorunsuz şekilde devam etmiştir. 24 Mart 2014'teki kontrollerde tespit edilen ve kesinlikle devlet uçakları hangarından kaynaklanmayan olumsuz etkilerin gerçek nedeni çok yönlü olarak araştırılmaktadır. Yansımaların bertaraf edilmesine ve sistemin CAT III performansına tekrar çıkarılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir."

DHMİ "VIP HANGAR" İDDİALARINI YALANLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

SALİH (ARFF) ~ 9 yıl önce
BAKIYORUM DA ORTALIK UZMANDAN GEÇİLMİYOR. KOSKOCA D.H.M.İ DEN SİZ DAHA İYİ Mİ BİLECEKSİNİZ. SIRF İÇİNİZDEKİ MUHALİFLİĞİ ORTAYA ÇIKARTMAK İÇİN TÜRKİYENİN EN GÖZDE KURUMU OLAN D.H.M.İ Yİ YIPRATMAYIN. MUHALEFETİNİZİ GİDİN BAŞKA PLATFORMLARDA YAPIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bıktık ~ 9 yıl önce
şu ülkede adam gibi işleyen bişey gösterin herşey mi içten çürümüş, ne uçakmış ne saraymış ne egoymuş bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ya ne diyecekti?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangisi önemli ~ 9 yıl önce
VIP uçağın sokulacağı hangar mı daha önemli? yoksa Cat3 sistemini kullanamadığı için sisli havalarda sağlıklı yaklaşma yapamayan uçağın içindeki yolcuların canı mı? haa.. bu arada o sağlıklı yaklaşma yapamayan uçak VIP uçaklardan biri de olabilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Son cümle ~ 9 yıl önce
Son cümleye dikkat: Yansımaların bertaraf edilmesine ... Demek ki doğru olabilirmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sebep ~ 9 yıl önce
İyi güzelde arkadaş, 4 yıldan daha fazla sorunsuz çalışmış bir sistem ne olduysa Mart 2014 den bu yana çalışmıyor ve sen neden 8 aydır bunun sebebini bulamıyorsun diye sorarlar adama. Eveleyip geveleyip saçmalayacağınıza gerçekleri söyleyin ve yapılması gereken neyse yapın çalıştırın sistemi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi ~ 9 yıl önce
biri dhmi genel müdürünü değişsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
değişmez ~ 9 yıl önce
ondan iyisinimi bulacaklar dostum ! her istediklerini misli ile yerine getiriyor
ft ~ 9 yıl önce
tk teknik hangarı kısa sürede kapancak. bekleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yeni yapilan hangarla kesinlikle alakasi yoktur. Alakasi olmadigi kesin anlasilmistir. Sebebin onemi yok yeter ki alakasiz oldugu talimatini yerine getirelim. Bu kadar amatorce is yapan insanlar hic mi dusunmuyor bunlarin hesabini verecekleri zamani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek ~ 9 yıl önce
Demek ki iddialar gerçek.Akp tipi açıklama bu.Bunu en iyi B.Arınç yapar.Lafa öyle bir girer ki sanki bi şeyler söyleyeceğini düşünürsünüz.ama eveler geveler,altından girer üstünden çıkar,sonrada ciddi açıklama yapmış gibi gerinir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000