07 Ağustos 2015, Cuma 10:03:10

DHMİ Temmuz rakamlarını açıkladı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Temmuz ayı uçak, yolcu ve yük trafiklerini açıkladı.
  • http://www.airporthaber.com/dhmi-haberleri/shui-ogrencileri-dhmi-kadrolarini-geri-istiyor.html
  • Bu işi dhmi tek başına başardı..tebrikler..
  • Esb-ist-Kars-Esb hattında yolculuk yapan bir kişi konu havalimanı istatistiği olduğundan her havalimanı iniş ve kalkışında sayılıyor. Bu terminoloji dünyanın her yanında karşılaştırmalı olması bakımından aynı. Saygılar.
  • mesela ankaradan yola çıkıp, aynı gün istanbul, kars istanbul ankara yapan bir yolcu kaç yolcu sayılıyor ?
  • esb dış hatlar yocu sayısında %30'lara varan artışı ve tabii rekoru biraz memnuniyet ve biraz da merakla okudum; esb'nin, temmuz-ağustos aylarında özellikle ankara'nın hinterlandını yapan illerde yaşayan gurbetçilerimizin yoğun ilgisine mazhar olduğunu yakinen biliyoruz. ancak bu rakamların doğru tahlil edilmesinin, eylül ayında beklenilen ve THY'nin başını çekeceği tahmin edilen yeniden-yapılanma açısından, önemi ortada. eğer esb, thy için yeniden "base" olarak işletmeye alınacak ve yeni dış hat uçuşları ile ankara desteklenecekse, sözü edilen %30'luk artışın gerçek mahiyetinin görülmesinde ve yapılanmanın da ona göre biçimlendirilmesinde yarar var. umarım sadece sezonluk değil, kalıcı bir yoğunluk/trafiktir ve başkent ankara gerek iç hat ve gerekse dış hat uçuşları açısından hak ettiği yere tez zamanda ulaşır.
  • eee yok mu yeni rekor? indiren kaldıran falan? halbuki rekorun içimi rahatlatması gerekiyordu.
  • Rötarlarda da büyük artış oldu maalesef :(

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Temmuz ayı uçak, yolcu ve yük trafiklerini açıkladı. Açıklamaya göre; Türkiye geneli Havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısı (Direkt Transit Dahil) 2015 Temmuz ayında % 16 artışla 19.753.461, ilk 7 aylık dönemde ise % 8,8 artışla 100.801.440 oldu.  

2015 Yılı Temmuz Ayı itibariyle havalimanları toplam uçak trafiği; bir önceki yılın Temmuz ayına göre, iç hatlarda %  17,4 artışla 81.490, dış hatlarda % 7,9 artışla 71.066 olmak üzere toplamda % 12,8 artışla 152.556 oldu.

Türkiye hava sahasından Temmuz ayında  % 4,4 artış ile 34.272 üstgeçiş (overflight) trafiği gerçekleşti.  Böylece 2015 yılı Temmuz Ayında hizmet verilen uçak sayısı % 11,2 artış ile 186.828'e ulaştı.

İÇ HAT YOLCU TRAFİĞİ %24,1, DIŞ HAT YOLCU TRAFİĞİ % 9,5 ARTTI

Temmuz 2015 itibariyle, iç hat yolcu sayısı bir önceki yılın Temmuz ayına göre;  % 24,1 artışla 9.304.735, dış hat yolcu sayısı % 9,5 artışla 10.400.518 oldu. 

TURİZMİ AĞIRLIKLI İLLERİN HAVALİMANLARINDA DIŞ HAT YOLCU TRAFİĞİ HAREKETLENDİ

Ege ve Akdeniz kıyılarında bulunan (İzmir Adnan Menderes, Antalya, Gazipaşa Alanya, Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, Balıkesir Koca Seyit) havalimanlarımızın 2015 Temmuz Ayı itibariyle dış hat yolcu sayısında artış gerçekleşti.  Dış hat yolcu sayısı İzmir Adnan Menderes Havalimanında (% 5), Gazipaşa Alanya Havalimanında  (% 22), Muğla Dalaman Havalimanında (% 3),  Balıkesir Koca Seyit Havalimanında  (% 10) artış kaydedildi.

ESENBOĞA HAVALİMANI DIŞ HAT YOLCUSUNDA REKOR ARTIŞ

Esenboğa Havalimanı dış hat yolcusu Temmuz ayında % 30 artış kaydederek rekor seviyeye ulaştı. İstanbul Havalimanları Atatürk ve Sabiha GÖKÇEN’in dış hat yolcudaki ortalama  % 20 artışı ile birlikte 2015 Yılı Temmuz Ayı itibariyle Türkiye Geneli toplam dışhat yolcu sayısı % 9,5 artışla 10.400.518 oldu.

YÜK (KARGO+POSTA+BAGAJ) TAŞIMACILIĞI % 10,9 ARTTI

Yük taşımacılığında aylık değişim 2015 Temmuz Ayı’nda % 10,9 oranında artışla 314.831 ton olarak gerçekleşti.
2015 Yılı Temmuz Sonu (ilk 7 Aylık) gerçekleşmelerine göre; hizmet verilen toplam uçak trafiği (üstgeçişler dâhil) % 8,4 artışla 1.018.406’ya, toplam yolcu trafiği (direkt transit dâhil) % 8,8 artışla 100.801.440’a, yük (Kargo+Posta+Bagaj) trafiği ise % 5,2 artışla 1.684.811 tona ulaştı.

DHMİ Temmuz rakamlarını açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

lütfen sizde ~ 9 yıl önce
http://www.airporthaber.com/dhmi-haberleri/shui-ogrencileri-dhmi-kadrolarini-geri-istiyor.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 9 yıl önce
Bu işi dhmi tek başına başardı..tebrikler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yahşi ~ 9 yıl önce
Ya hakkaten çok büyük başarı, hastasıyız DMHİ'nin, ben böyle reklam yapan bir oluşum görmedim. Kurum adeta reklam için var, reklam dışında ne icraati var, onu anlamış değilim. Örneğin yaz sezonu LTBA 35R bakıma girmesi falan, süper icraatler, G-G1 (b9 b9a) tabelalarının dahi aylarca takılmaması. Atatürk meydan ışıklandırmasındaki, taksi çizgilerindeki tüm eksikler 1 günde tamamlanır, hatta 1 saatte yapılır. Yazık günah, beceriksizliğin, cahilliğin, ve buna rağmen bir şey olduğunu zannetmenin mükemmel örneği, şu an ülkemize hakim zihniyetin havacılıktaki bir örneği, havacılık oldu, civacılık, hadi rekor reklamları yapmaya devam. Allah ıslah etsin.
Tc ~ 9 yıl önce
Esb-ist-Kars-Esb hattında yolculuk yapan bir kişi konu havalimanı istatistiği olduğundan her havalimanı iniş ve kalkışında sayılıyor. Bu terminoloji dünyanın her yanında karşılaştırmalı olması bakımından aynı. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rekor ~ 9 yıl önce
mesela ankaradan yola çıkıp, aynı gün istanbul, kars istanbul ankara yapan bir yolcu kaç yolcu sayılıyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankara... ~ 9 yıl önce
esb dış hatlar yocu sayısında %30'lara varan artışı ve tabii rekoru biraz memnuniyet ve biraz da merakla okudum; esb'nin, temmuz-ağustos aylarında özellikle ankara'nın hinterlandını yapan illerde yaşayan gurbetçilerimizin yoğun ilgisine mazhar olduğunu yakinen biliyoruz. ancak bu rakamların doğru tahlil edilmesinin, eylül ayında beklenilen ve THY'nin başını çekeceği tahmin edilen yeniden-yapılanma açısından, önemi ortada. eğer esb, thy için yeniden "base" olarak işletmeye alınacak ve yeni dış hat uçuşları ile ankara desteklenecekse, sözü edilen %30'luk artışın gerçek mahiyetinin görülmesinde ve yapılanmanın da ona göre biçimlendirilmesinde yarar var. umarım sadece sezonluk değil, kalıcı bir yoğunluk/trafiktir ve başkent ankara gerek iç hat ve gerekse dış hat uçuşları açısından hak ettiği yere tez zamanda ulaşır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rekor ~ 9 yıl önce
eee yok mu yeni rekor? indiren kaldıran falan? halbuki rekorun içimi rahatlatması gerekiyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cargo ~ 9 yıl önce
Rötarlarda da büyük artış oldu maalesef :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000