27 Temmuz 2012, Cuma 09:11:45

DHMİ TARAFINDAN PROGRAMA ALINDI...

AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Çanakkale Havaalanı'nda bin 800 metre olan pistin 2 bin 300 metreye çıkarılacağını söyledi...
  • havalimanını açık tutun sabah 09 00 kapanıyor tüm gün kapalı sebep personel yokmuş ne zaman çnk uçmak istesek notamlı şimdi uzatılım falan kesin birileri faydalanır ilk önce siz meydanı açık tutun da !
  • Vekilim iyi hoş ihale yapılmış güzelde , biliyorusnuzki çalışmalarda havalimanı kapatılacak bunun ne zaman başlayacağı yaz sezonumu kış sezonumu olacağı halen belirsiz ..Bunu bir açıklığa kavuştursak daha iyi olmazmı biliyorsunuzki daha geçen sene olacaktı bu yapım bu seferkindede şüpheliyim.

Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Çanakkale Havaalanı'nın bin 800 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde olduğunu söyledi. Daniş, 1990'lı yıllardan bu yana işletmeye yönelik küçük bakım ve onarımlarla sivil hava ulaşımına hizmet veren havaalanının büyük gövdeli uçakların rahatlıkla iniş ve kalkış yapabilmelerini teminen DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından yatırım programına alındığını ifade etti.

Daniş, ‘Çanakkale Havalimanı Pist Uzatılması, Genişletilmesi ile Pat Sahaları Bakım ve Onarımı Projesi’nin yapım ihalesinin 25 Temmuz’da DHMİ Genel Müdürlüğünde gerçekleştirildiğini ifade etti. Daniş, yaklaşık maliyeti 40 milyon TL olarak hesaplanan projenin, yer teslim tarihinden itibaren 500 takvim gününde tamamlanacağını belirterek, “Proje sonunda Havalimanı pistinin ebatları 2300X45 metreye ulaşacaktır. Yanı sıra pist kenarında bulunan şerit sahanın düzeltilmesi, drenaj kanallarının yapımı işleri de pist projesi ile tamamlanacak. Projenin tamamlanması ile birlikte Havalimanımıza sefer düzenleyecek tarifeli ve charter uçuşlarının sayısında artış beklenmekte bu gelişmelerle yerli yabancı turist sayımız daha da artacak ve Çanakkale’miz başta turizm olmak üzere her bakımdan bir cazibe merkezi olacak” dedi.

DHMİ TARAFINDAN PROGRAMA ALINDI...

Yorumlar

bırakın uzatmayıda ~ 12 yıl önce
havalimanını açık tutun sabah 09 00 kapanıyor tüm gün kapalı sebep personel yokmuş ne zaman çnk uçmak istesek notamlı şimdi uzatılım falan kesin birileri faydalanır ilk önce siz meydanı açık tutun da !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ç.kaleli ~ 12 yıl önce
Vekilim iyi hoş ihale yapılmış güzelde , biliyorusnuzki çalışmalarda havalimanı kapatılacak bunun ne zaman başlayacağı yaz sezonumu kış sezonumu olacağı halen belirsiz ..Bunu bir açıklığa kavuştursak daha iyi olmazmı biliyorsunuzki daha geçen sene olacaktı bu yapım bu seferkindede şüpheliyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000