26 Şubat 2017, Pazar 09:19:16

DHMİ kargoda hedef büyüttü

DHMİ, 2019'da Türkiye geneli havalimanlarında yüklenen ve boşaltılan kargo tahminini, geçen yıla göre yüzde 47,6 artırarak 1 milyon 469 bin 136 tona çıkardı.
  • Marka THY işletme TGS helal sizlere
  • Havacılıkta ki tüm ilerleme ve büyümelerin temelinde Havayolu Şirketleri var, bugün eskisi gibi pasta sadece THY ye kalsa havacılık bu kadar gelişir miydi ? Pegasus,Onur,Borajet,Güneş Ekspress...vs vs bunlar sayesindedir. Sen istersen her şehire 3 havalimanı yap, taşıyıcı olmadıktan sonra büyüme olmaz.
  • Turkish Cargo A.Ş olma hedefi tamamlanmıştır. Tebrikler Cargo A.Ş
  • Bu revize edilen rakamın içinde Arap ülkelerinden gelen paranın (kısacası dolarların) ağırlığı nedir acaba? Bir zahmet bunu da açıklayıversinler. Şimdi çıkıp vatan haini diyecek olanlara da peşin not: Bu gelen paralar bir şeyler karşılığında geliyor, bilesiniz. Nasıl Türküye Cumhuriyeti Osmanlı'nın borçlarını ödemek zorunda kaldıysa bizler, ki bunun içinde siz de varsınız, bu hükümetin yaptığı devasa borçları ödemeye uğraşacağız. Bunun için torunlarınızın çocukları dahi borç ödeyecekler. Umarım çöküşten önceki son çıkışı kaçırmaz bu ülke. Zira onu da kaçırırsa bırakın borç ödemeyi borç ödeyecek bir ülke bile olmayacak.
  • Sıkıntı yok Şeref Başkan orada
  • Ya arkadaşlar bu kargo yüzünden bel fıtıgı oldum doktoro gidiyorum agır kaldımıcaksın diyolar.yok bu işin çarasi
  • Dhmi counter gibi muhasebe gibi rakamlarin kayitlarini tutsun !
  • 3.havalimani açildiğinda ciddi cargo sirkülasyonu olacaktir...gerek kapali gerekse açik cargo alani olmalidir..ve tnt dhl fedex ups gibi cargo taşimada dunyada lider olan firmalar davet edilmelidir ve teşvikler verilmelidir cargo merkezlerini istanbulun yeni havalimanina taşimalari içindir..binlerce istihdam demektir ve döviz girdisi gelecektir...bugun bu cargo şirketlerinin çoğunun merkezi almanyadadir ve dubaidedir..biz bunu istanbula taşiriz..
  • DHMI'nin bu artistaki rolu nedir? TK ve diger firmalarin cabasindan rol caliyor. Biri bana '' eger DHMI olmasaydi kargo konusunda nasil bir aksaklik olabilirdi''soyleyebilirmi? Uc donum bostan yan gel yat osman.
  • %47,6 cok iyi bir buyume rakami. Bunda THY Cargo'nun rolu cok buyuk.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2019 yılına ilişkin Türkiye geneli havalimanlarında yüklenen ve boşaltılan kargo tahminini, geçen yıla göre yüzde 47,6 artırarak 1 milyon 469 bin 136 tona çıkardı.

DHMİ, uçak, yolcu, yük serisi tahminlerini revize etti.

Buna göre, Türkiye geneli havalimanlarında geçen yıl 2 milyon 942 bin 884 ton olan yük hareketinin, bu yıl 3 milyon 296 bin 748 ton, gelecek yıl 3 milyon 809 bin 989 ton, 2019'da ise 4 milyon 57 bin 597 tona yükselmesi bekleniyor.

Geçen yılın sonu itibarıyla 995 bin 138 ton olarak gerçekleşen Türkiye geneli havalimanları kargo miktarının bu yıl 1 milyon 89 bin 373 tona yükselmesi planlanıyor.

Gelecek yıl 1 milyon 183 bin 607 ton kargonun yüklenip, boşaltılacağı öngörülen havalimanlarında, 2019'da ise geçen yıla göre yüzde 47,6 artışla 1 milyon 469 bin 136 ton kargo trafiği tahmin ediliyor.

Havalimanlarında kargo taşımacılığı için yapılan tahminler (ton):

Yıllar Tahmin
2017 1.089.373
2018 1.183.607
2019 1.469.136

DHMİ kargoda hedef büyüttü

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Tgs ~ 7 yıl önce
Marka THY işletme TGS helal sizlere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hüseyin ~ 7 yıl önce
Havacılıkta ki tüm ilerleme ve büyümelerin temelinde Havayolu Şirketleri var, bugün eskisi gibi pasta sadece THY ye kalsa havacılık bu kadar gelişir miydi ? Pegasus,Onur,Borajet,Güneş Ekspress...vs vs bunlar sayesindedir. Sen istersen her şehire 3 havalimanı yap, taşıyıcı olmadıktan sonra büyüme olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 7 yıl önce
Turkish Cargo A.Ş olma hedefi tamamlanmıştır. Tebrikler Cargo A.Ş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayır ~ 7 yıl önce
Bu revize edilen rakamın içinde Arap ülkelerinden gelen paranın (kısacası dolarların) ağırlığı nedir acaba? Bir zahmet bunu da açıklayıversinler. Şimdi çıkıp vatan haini diyecek olanlara da peşin not: Bu gelen paralar bir şeyler karşılığında geliyor, bilesiniz. Nasıl Türküye Cumhuriyeti Osmanlı'nın borçlarını ödemek zorunda kaldıysa bizler, ki bunun içinde siz de varsınız, bu hükümetin yaptığı devasa borçları ödemeye uğraşacağız. Bunun için torunlarınızın çocukları dahi borç ödeyecekler. Umarım çöküşten önceki son çıkışı kaçırmaz bu ülke. Zira onu da kaçırırsa bırakın borç ödemeyi borç ödeyecek bir ülke bile olmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 7 yıl önce
Çok ilginç bir bağlantı. Tebrikler. Türkiye kargo taşıma miktarından, uçakla gelen paralara. Müthiş bir mukayese.
TK ~ 7 yıl önce
Sıkıntı yok Şeref Başkan orada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kargocu ~ 7 yıl önce
Ya arkadaşlar bu kargo yüzünden bel fıtıgı oldum doktoro gidiyorum agır kaldımıcaksın diyolar.yok bu işin çarasi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi ~ 7 yıl önce
Dhmi counter gibi muhasebe gibi rakamlarin kayitlarini tutsun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 7 yıl önce
3.havalimani açildiğinda ciddi cargo sirkülasyonu olacaktir...gerek kapali gerekse açik cargo alani olmalidir..ve tnt dhl fedex ups gibi cargo taşimada dunyada lider olan firmalar davet edilmelidir ve teşvikler verilmelidir cargo merkezlerini istanbulun yeni havalimanina taşimalari içindir..binlerce istihdam demektir ve döviz girdisi gelecektir...bugun bu cargo şirketlerinin çoğunun merkezi almanyadadir ve dubaidedir..biz bunu istanbula taşiriz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Of ya ~ 7 yıl önce
Sen ancak hayal taşırsın. Hangi gerekçelerle bu devleri ikna edip buraya taşıyacağını da yazsana. FRA'ya hayatında duymadığın şirketler uçuyor. Peki neden? Çünkü Almanya ciddi manada ihracat yapıyor. Yani FRA bu şirketlerin ilk çıkış veya son varış noktası. Sen hiç aktarmalı kargo uçuşu duydun mu, ha zevzek? Kargo merkezi olabilmen için ithalat-ihracat dengen olması gerekiyor. Yoksa hiç kimse sana mal getirip boş geri dönmez. Burada aktarma yapamayacaklarına ve inip kargo-pax dönüşümü de yapamayacaklarına göre senin gibi kıt beyinliler ancak bol keseden atar. Ama bu işler atmakla olmuyor koç, bilesin. Bunun için yıllar öncesinden planlar yapılır. Ama sen ve zihniyetindekiler bu planlardan bihaber. Size göre en büyük limanı yaparsın ve Dünya'nın devleri bu limanı kullanmak için sıraya girecekler. Atalarımızın da dediği gibi - Önemli olan boyutu değil işlevidir.
Andro ~ 7 yıl önce
DHMI'nin bu artistaki rolu nedir? TK ve diger firmalarin cabasindan rol caliyor. Biri bana '' eger DHMI olmasaydi kargo konusunda nasil bir aksaklik olabilirdi''soyleyebilirmi? Uc donum bostan yan gel yat osman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi ~ 7 yıl önce
Gölge etmesin başka ihsan istemez.
Tebrikler ~ 7 yıl önce
%47,6 cok iyi bir buyume rakami. Bunda THY Cargo'nun rolu cok buyuk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atmayalim ~ 7 yıl önce
Tutmaz o rakam, revize ederler. Maksat referandum oncesi gaz vermek.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000