12 Mayıs 2009, Salı 14:15:26

DHMİ ilk 20 arasına girdi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, vergi rekortmenleri arasına girdi...
  • Sevgili kardeşim, DHMİ ülkemiz hava sahasını kullanan her uçaktan vergi almaktadır, ayrıca Eurocontrol'ün ödeneğinden istihdam ettiği personel sayısı ve uçuş hizmetleri giderleri oranında ödenek almaktadır. Yani DHMİ ne kadar masrafı olan bir kurum olursa o kadar ödenek alacaktır. Saçma gelebilir ama sanırım kurum giderlerini arttırmaya çalışıyor, vergi rekortmenliği konusunda da uçaklar geçmeye devam ettiği sürece ki artarak devam etmektedir bu listede gururla göreceğiz.
  • DHMİ vergi şampiyonu oluyoda ne oluyo.Çalışanlarına bir hayrımı oluyor THY gibi.Ah bir yetkili okusada şu kısa ve öz yorumumu biraz utansa
  • DHMİ'de yapılan özelleştirme ve hizmet alımları ile Kurumun işlevi azaltılmaktadır. 3-4 yıl içinde sadece denetçi pozisyonunda olan ve her türlü hizmeti satın alan bir kurum olacaktır. 3-4 yıl sonra da vergi rekortmenleri arasına girebilecek midir, göreceğiz.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı 2008 yılı gelirleri üzerinden en fazla vergi verecek 100 mükellefi açıkladı.

Bazı kurumların ödeyeceği vergilerde değişiklikler olduğu görülürken, DHMİ geçen yıl olduğu gibi, bu yıl açıklanan listede de ilk 20 arasına girerek ödeyeceği 143.059.897,56 TL ile yine 13. sırada yer aldı.

DHMİ ilk 20 arasına girdi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Sevgili kardeşim, DHMİ ülkemiz hava sahasını kullanan her uçaktan vergi almaktadır, ayrıca Eurocontrol'ün ödeneğinden istihdam ettiği personel sayısı ve uçuş hizmetleri giderleri oranında ödenek almaktadır. Yani DHMİ ne kadar masrafı olan bir kurum olursa o kadar ödenek alacaktır. Saçma gelebilir ama sanırım kurum giderlerini arttırmaya çalışıyor, vergi rekortmenliği konusunda da uçaklar geçmeye devam ettiği sürece ki artarak devam etmektedir bu listede gururla göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
DHMİ vergi şampiyonu oluyoda ne oluyo.Çalışanlarına bir hayrımı oluyor THY gibi.Ah bir yetkili okusada şu kısa ve öz yorumumu biraz utansa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
DHMİ'de yapılan özelleştirme ve hizmet alımları ile Kurumun işlevi azaltılmaktadır. 3-4 yıl içinde sadece denetçi pozisyonunda olan ve her türlü hizmeti satın alan bir kurum olacaktır. 3-4 yıl sonra da vergi rekortmenleri arasına girebilecek midir, göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000