06 Temmuz 2010, Salı 10:35:35

DHMİ: "HEDEFLENEN TRAFİK AŞILDI"

Devlet Havalimanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada yarı yılda hedeflenen yolcu sayısında beklenenin üzerinde artış yaşandığını açıkladı.
  • iyi de tav kimlerden oluşmuş hiç inceleyen var mı????????? üst düzey idarecileri kim???????????? hepsi dhmi emeklileri !!!!!!!!!! hatta atılanları bile:)))) bu tavuk ve yumurta misalii... kimin eli kimin cebinde acaba? toplasan ikisini anca....
  • Belli ki DHMİ'ye olan kinini kusmuşsun. Kurum içinde bir ton sorun var ama hiçbirisi uçakların güvenliğini etkileyen şeyler değil. ILS yoksa VOR, DME, NDB.. Bu kurumda herkes ama herkes uçakların güvenliği için çalışır. Elbette mevcut ağır bürokrasi ile AHL ya da ADB işletilemez. Onun için TAV var. Ama Hava Trafiği ve Güvenliği dersen onun için de DHMİ var. Sapla samanı birbirine karıştırmayalım.
  • Bu ülkede iç hatlarda bir kaza olduğunda hiçbir yolcu yakını DHMI Yönetimini mahkemeye vermiyor. Ya uçuş ekibinden veya havayolundan acısını çıkartmaya çalışıyor. Halbuki iç hatlarda meydana gelen her kazada DHMI bir meydan yetersizliği kusuru var. Personeli de en baba siyasi torpilli yatırlardan oluşuyor. İşlerleri güçleri apronda ikram araçlarından arsızlık yapmak, Benim avantacı memurum işini bilir.. Her kazadan sonra uçağın düştüğü havalimanına ILS sistemini kurma gibi bir alışkanlıkları vardır. Örneğin Diyarbakır ve Van vs. TAV gibi bir şirkette olmasa ATATÜRK havalimanı DHMI'nin elinde ve yönetiminde hala eski körüklerle ve çökmüş 06-24 pistiyle hizmet veriyor olurdu. Adam gibi havalimanı yapmanız için illaki uçak düşmesi nmmi gerek
  • kapasite artışı yeni pistten ve eorocontrol paralarındandır.. bunu kim mi sağladı. kedi kedi...
  • ne kadar ovunsen azdır
İşte DHMİ'nin açıklaması;

Havalimanı ve havaalanlarımızda (direkt transit yolcu dâhil ) ilk altı ayda toplam % 24 artış ile 44.629.227 yolcuya, % 16 artış ile toplam 552.327 uçak iniş kalkışı ve üst geçiş trafiğine hizmet verildi.

Bir önceki yılın ilk altı ayına göre havalimanı ve havaalanlarımızdan 8.518.954 daha fazla yolcu, üstgeçişler ile birlikte ise 76.299 daha fazla uçak hizmet almıştır.

İstanbul Atatürk Havalimanı ilk altı aylık dönemde Türkiye geneli uçak ve yolcu trafiğinin % 33’ünü karşıladı.

Antalya, İzmir-Adnan Menderes, Muğla- Dalaman ve Milas-Bodrum Havalimanlarında ise ilk altı aylık dönemde; iç hat yolcu artışı ortalama % 25, dış hat yolcu artışı ise ortalama % 19 olarak gerçekleşti.

2010 Yılının Haziran Ayı’nda;

Türkiye hava sahasından üst geçiş yapan uçakların sayısı bir önceki yılın Haziran ayına göre % 7,3 artışla 24.737 olmuştur.

Yine 2010 Yılı Haziran Ayı’nda; uçak trafiği bir önceki yılın Haziran ayına göre, iç hatlarda % 13,7 artışla 43.795, dış hatlarda % 17 artışla 45.375 olmak üzere toplamda % 15,4 artarak 89.170 oldu.

Yolcu trafiği ise, bir önceki yılın Haziran ayına göre, iç hatlarda % 21 artışla 4.418.316, dış hatlarda % 18,3 artışla 5.965.335 olmak üzere toplamda % 19,5 artarak 10.383.651 oldu.

Yük (kargo+posta+bagaj) taşımacılığı % 14,7 artmıştır.

Yolcu ve uçak trafiğindeki artışlara paralel olarak yük taşımacılığı da bir önceki yılın aynı ayına göre % 14,7 artışla 203.423 ton olarak gerçekleşmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
DHMİ: "HEDEFLENEN TRAFİK AŞILDI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
iyi de tav kimlerden oluşmuş hiç inceleyen var mı????????? üst düzey idarecileri kim???????????? hepsi dhmi emeklileri !!!!!!!!!! hatta atılanları bile:)))) bu tavuk ve yumurta misalii... kimin eli kimin cebinde acaba? toplasan ikisini anca....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Belli ki DHMİ'ye olan kinini kusmuşsun. Kurum içinde bir ton sorun var ama hiçbirisi uçakların güvenliğini etkileyen şeyler değil. ILS yoksa VOR, DME, NDB.. Bu kurumda herkes ama herkes uçakların güvenliği için çalışır. Elbette mevcut ağır bürokrasi ile AHL ya da ADB işletilemez. Onun için TAV var. Ama Hava Trafiği ve Güvenliği dersen onun için de DHMİ var. Sapla samanı birbirine karıştırmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu ülkede iç hatlarda bir kaza olduğunda hiçbir yolcu yakını DHMI Yönetimini mahkemeye vermiyor. Ya uçuş ekibinden veya havayolundan acısını çıkartmaya çalışıyor. Halbuki iç hatlarda meydana gelen her kazada DHMI bir meydan yetersizliği kusuru var. Personeli de en baba siyasi torpilli yatırlardan oluşuyor. İşlerleri güçleri apronda ikram araçlarından arsızlık yapmak, Benim avantacı memurum işini bilir.. Her kazadan sonra uçağın düştüğü havalimanına ILS sistemini kurma gibi bir alışkanlıkları vardır. Örneğin Diyarbakır ve Van vs. TAV gibi bir şirkette olmasa ATATÜRK havalimanı DHMI'nin elinde ve yönetiminde hala eski körüklerle ve çökmüş 06-24 pistiyle hizmet veriyor olurdu. Adam gibi havalimanı yapmanız için illaki uçak düşmesi nmmi gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kapasite artışı yeni pistten ve eorocontrol paralarındandır.. bunu kim mi sağladı. kedi kedi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne kadar ovunsen azdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000