22 Ocak 2010, Cuma 11:39:32

DHMİ havaalanı için düğmeye bastı

Başta Terzioğlu Vakfı arazileri olmak üzere bölgedeki yurttaşları evlerinden eden istimlâk çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), güvenlik koridorunu genişletmek için yeni bir hamleyi başlattı.
  • bu istimlak bölgesinde de yaşayanlar var 2katlı 350 metrekare eve 100milyar biçen zihniyetle biyere varılmaz RTE cebimizdeki 3 kuruşu aldığı gibi evlerimizide yok pahasına alıyor atıl durumdaki bi piste bu kadar yatırım kimlerin cebini dolduracak bekleyip göreceğiz bunun arkasında cok büyük filmler dönüyor kınıyorum bu ülkeyi yönetenleri
  • Mimarlar odası başkanı çıkıp gazetelere sadece kamulaştırma için harcanacak miktar ile yeni havaalanı yapılabileceğini söylüyor. Kendisini DLH gibi bir kurumda bizim bilmediğimiz deneyimi mi var acaba? Yeni bir hava alanı yapmanın süreçlerini (yapımdan, seyrüsefer'e, SS yardımcı aletlerine kadar) ne derecede bilmektedir? Daha önce de yazdığım gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak maalesef genel hastalığımız. Lütfen insanlar uzman oldukları alanlarda konuşsunlar...
  • Maalesef ülkemizde bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar çoğunlukta ve her geçen gün artmakta. 1. Hava alanı Dz.K.K'lığına ait değil. 2. Mülkiyet'in son hali yaklaşık olarak 2/3 MSB ve 1/3 Ulş. Bak.'dır. 3. Alınan istimlak kararları sadece DHMİ'nin kararı değil, gerekli koordinasyonlar ve kamulaştırma için "kamu yararı" kararı çıkartılarak yapılıyor ki, DHMİ gibi bir KİT'in bu kararı alamayacağı açıktır, kararın hangi mevkilerde alınabildiğini cahilce yorum yapanların öncelikle araştırması tavsiye olunur. 4. Belediye herşeye muhalefet etmek yerine, önce şehrin ana sorunlarını çözmelidir. Şu an kar yağıyor ve son 2 saat içinde 5 kez elektrikler gitti. 5. Şehirde kim havacılık hakkında ne kadar bilgi sahibi?
  • polis lojmanları dahil yıkılsın 3000 m lik pist yapılsın her tür uçak inebilsin harika bir proje gönülden destekliyorum iztemezuk diyenlere yazıklar olsun
  • ben bu iztemezuk teranelerini bir türlü anlıyamıyorum. çanakkaledeki belediye beslemesi basın köprü denince havaalanı genişleme alanı diyor hava alanı genişleyecek dendiğinde olmaz diyor çelişki ve slogan peşinde koşmayın deniz kuvvetleri devretmişki dhmi bişeyler yapıyor.
  • çanakkale havalimanı deniz kuvvetlerine ait bir meydandır.DHMİ burada hangi sıfatla kendi kendine birtakım istimlak kararları alıyor anlamak mümkün değil.size bu meydanı kim devretti ki kendi kafanıza göre bu işlere kalkıyorsunuz?siz öncelikle elinizdeki meydanları adam gibi idare etmeyi öğrenin.örnek ş.urfa GAP meydanı ILS sistemi faaliyeti gibi.

Çanakkale’ye gelen DHMİ heyeti, Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile birer görüşme yaptı. DHMİ’nin yeni istimlak haritasına göre;  Sarıçay Atatürk Mahallesi karşısında başlayan Çanakkale Havaalanı uçuş güvenlik sahası Polis lojmanlarının bulunduğu Bölge Trafik Müdürlüğüne kadar uzanıyor.

DHMİ’nin bu istimlak haritasıyla Kentin neredeyse üçte birlik bölümünü mülkiyetine katmak için harekete geçen DHMİ ile ilgili son kararı Çanakkale Belediye Meclisi verecek. Meclisin Şubat toplantılarında ele alınması beklenen havaalanı uçuş güvenliği sahasının genişletilmesine yönelik görüşmelerin nasıl sonuçlanacağı şimdiden merak konusu oldu.

Başta Terzioğlu Vakfı arazileri olmak üzere bölgedeki yurttaşları evlerinden eden istimlâk çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), güvenlik koridorunu genişletmek için yeni bir çalışma başlattı. Kamuoyundan gizli yürütülen çalışmalarda istimlâk edilmesi planlanan 150 dönüm daha yeni alanın bulunduğu iddia edilirken, kentin önemli bölümü ve son yıllarda değer kazanan bölgesi, halen örneği yaşanan beton ve tel örgülerle çevrileceğe benziyor.

Çanakkale’ye gelen DHMİ heyeti Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile birer görüşme yaptı. İlk olarak valiliği ziyaret eden heyet daha sonra Vali Abdülkadir Atalık ile birlikte Çanakkale Belediyesine geçtiler. İmar çalışmalarını yürüten belediye bürokratlarının da katıldığı ziyaret sırasında çeşitli görüşmeler yapıldığı öğrenildi. İçeriği açıklanmayan görüşmelere sadece gazetemiz haber merkezi ekibi ulaştı. Kaynaklara göre; DHMİ heyeti beraberinde getirdiği ve istimlak planını gösteren haritayı masaya koydu. DHMİ’nin yeni istimlâk haritasına göre;  Sarıçay Atatürk Mahallesi karşısında başlayan Çanakkale Havaalanı uçuş güvenlik sahası Polis lojmanlarının bulunduğu Bölge Trafik Müdürlüğüne kadar uzanıyor. Doğudan Bursa-Çanakkale-İzmir Çevre Yolunu, batıdan Sarıçay, kuzeyden K. Sanayi karşısı, güneyden de Bölge Trafik Müdürlüğü ve polis lojmanlarını ön görüyor. Eski Tekel Kanyak Fabrikası ek tesislerinin imar durumunu da olumsuz yönde etkileyecek planlamanın biraz daha kapsamının genişletilmesi halinde yüzme havuzu, Telekom lojmanları ve Polis lojmanlarının da haritadan silinebileceği belirtildi.

Kentin üçte biri

DHMİ’nin bu istimlâk haritası Amerikan Hava Kuvvetlerine ait üs genişliğini andırıyor. Halen kentin gelişimi ve konutlaşma olanağı önünde büyük engel oluşturduğu için başta mimarlar olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu havaalanının şehir merkezinden kaldırılmasını istiyor. Kentin neredeyse üçte birlik bölümünü mülkiyetine katmak için harekete geçen DHMİ ile ilgili son kararı Çanakkale Belediye Meclisi verecek. Meclisin Şubat toplantılarında ele alınması beklenen havaalanı uçuş güvenliği sahasının genişletilmesine yönelik görüşmelerin nasıl sonuçlanacağı şimdiden merak konusu oldu.

(Çanakkale Olay)

DHMİ havaalanı için düğmeye bastı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
bu istimlak bölgesinde de yaşayanlar var 2katlı 350 metrekare eve 100milyar biçen zihniyetle biyere varılmaz RTE cebimizdeki 3 kuruşu aldığı gibi evlerimizide yok pahasına alıyor atıl durumdaki bi piste bu kadar yatırım kimlerin cebini dolduracak bekleyip göreceğiz bunun arkasında cok büyük filmler dönüyor kınıyorum bu ülkeyi yönetenleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Mimarlar odası başkanı çıkıp gazetelere sadece kamulaştırma için harcanacak miktar ile yeni havaalanı yapılabileceğini söylüyor. Kendisini DLH gibi bir kurumda bizim bilmediğimiz deneyimi mi var acaba? Yeni bir hava alanı yapmanın süreçlerini (yapımdan, seyrüsefer'e, SS yardımcı aletlerine kadar) ne derecede bilmektedir? Daha önce de yazdığım gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak maalesef genel hastalığımız. Lütfen insanlar uzman oldukları alanlarda konuşsunlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Maalesef ülkemizde bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar çoğunlukta ve her geçen gün artmakta. 1. Hava alanı Dz.K.K'lığına ait değil. 2. Mülkiyet'in son hali yaklaşık olarak 2/3 MSB ve 1/3 Ulş. Bak.'dır. 3. Alınan istimlak kararları sadece DHMİ'nin kararı değil, gerekli koordinasyonlar ve kamulaştırma için "kamu yararı" kararı çıkartılarak yapılıyor ki, DHMİ gibi bir KİT'in bu kararı alamayacağı açıktır, kararın hangi mevkilerde alınabildiğini cahilce yorum yapanların öncelikle araştırması tavsiye olunur. 4. Belediye herşeye muhalefet etmek yerine, önce şehrin ana sorunlarını çözmelidir. Şu an kar yağıyor ve son 2 saat içinde 5 kez elektrikler gitti. 5. Şehirde kim havacılık hakkında ne kadar bilgi sahibi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
polis lojmanları dahil yıkılsın 3000 m lik pist yapılsın her tür uçak inebilsin harika bir proje gönülden destekliyorum iztemezuk diyenlere yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben bu iztemezuk teranelerini bir türlü anlıyamıyorum. çanakkaledeki belediye beslemesi basın köprü denince havaalanı genişleme alanı diyor hava alanı genişleyecek dendiğinde olmaz diyor çelişki ve slogan peşinde koşmayın deniz kuvvetleri devretmişki dhmi bişeyler yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çanakkale havalimanı deniz kuvvetlerine ait bir meydandır.DHMİ burada hangi sıfatla kendi kendine birtakım istimlak kararları alıyor anlamak mümkün değil.size bu meydanı kim devretti ki kendi kafanıza göre bu işlere kalkıyorsunuz?siz öncelikle elinizdeki meydanları adam gibi idare etmeyi öğrenin.örnek ş.urfa GAP meydanı ILS sistemi faaliyeti gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000