19 Ağustos 2010, Perşembe 12:25:15

DHMİ, HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ ALACAK

DHMİ Genel Müdürlüğü, sınavla 12 Asistan Hava Trafik Kontrolörü, 91 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü alacak.
  • Yorumlara bakıyorum da çok cahilsiniz keşke ölseniz. Müsteşar bile alamıyormuş. Hava Trafik kontrolörünün maaşı 100 de olsa 10000 de olsa yurt dışından geliyor. Ya bunu bilmiyorlar ya da hasetlerinden çatlıyorlar.
  • Bu memleketin ücret politikasını anlayamıyorum. Memlekette asgari ücret 650 tl. Bazı meslekler için 4000-5000 TL maaştan bahsediliyor. Bir profösör yada müsteşar 5000 tl maaş alamazken hava trafik kontrolörlerine avrupa standartlarında maaş veriliyor. Ozaman asgari ücretede avrupa standartında maaş verin.
  • anadolu SHYO da ! Elektronik strip bile mevcuttur atıp tutmayalım. anadolu atc eğitim ve vizyonu dünyada kendi alanında bir devrim niteliğindedir. Eşsizdir. Bir gün görmeye gel dicem ama seni almazlar oraya ayağına galoş takarlar ;) DHMI ve SHYO öğrencileri kardeştir hepimiz aynı vatanın evlatlarıyız ama arada çürük olmazsa da olmuyor böyle. Saygılar
  • bir arkadaş dhmi nin eğitim ortamının anadolu shyo dan daha iyi olduğunu hatta kendince bazı DHMI hocalarının shyo öğrencilerine eğitim verdiğini söylemiş. Cevaben; Anadolu Tra-ATCo öğrencileri meydan simulatörü olarak !!!dünyada 4 pozisyonlu eğitimin verildiği tek üniversitede 360 derecelik gerçekle bire bir simulatorde en kaliteli SHYO mezunu eğitimciler tarafından özenle eğitilmektedir atıp tutmayalım.
  • DHMİ nin Hava Trafik Kontrolör ihtiyacı varsa dışardan dünkü adamı alacağına, kalifiye olmuş bu işe yıllarını vermiş, askeri trafikçilere de lisanslarını verseler personel ihtiyacı giderilmiş olur, ama işleri gelmiyor.. kendilerinden daha iyi oldukları için herhalde..
  • Arkadaşlar yaklaşık 2 senedir bu kurumun içinde olan biri olarak diyorum ki bu asistan,stajyer ayrımı hiçbirinize bir yarar sağlamaz.Yarın öbürgün aynı işyerlerinde çalışacaksınız,birbirleriniz yüzüne bakacaksınız,yeri gelecek birbirinizi idare edeceksiniz.Zaten kurum içinde hava trafikçilere yönelik bir kıskançlık var kendi aranızda da şimdiden bölünmeyin.Okullu,alaylı ayrımına gelince;gözle görülür bir fark yok ancak SHYO'dan gelen arkadaşların bir havacılık terbiyesi aldığı açık,ancak iyi bir üniversite de okumuş öğrenmeye açık arkadaşlar bu farkı kapatabilirler.Kendimden örnek vermem gerekirse bu işe girmeden önce önümde başka fırsatlarım da vardı ancak ben ATC olmayı seçtim ancak SHYO'lu arkadaşların tek seçenekleri bu,bu da önemli.
  • Baktım arkadaşlar merak etmeyin derslerinize, dhmi aldığınız derslerin fazlasını kursiyerlerine daha gelişmiş ortmalarda daha modern labaratuvarlarda veriyor daha kalifiye eleman yetiştiriyor. Kimsenin endişesi olmasın ve kimse kendini üstün görmesin. Bazı derslerinize dhmi den hocalar geldiğini unutuyorsunuz heralde ayrıca aktif olarak yıllarca çalışmış hocaları var ve kursiyerlerin bu tecrübelerden faydalanma imkanıda sağlanıyor.
  • Şu daha gelişmiş imkanları biraz açıklayabilirmisin? :)
  • odtü lü arkadaşım belliki canın çok acımış ki y ve ğ çok dikkat ediyorsun ama biraz daha sıksaydında böyle kalitesi tescilli bir okuldan mezun olup işsiz kalıyorsun milletin hakkına saldırıyorsun kim bilir utanmadan da odtü lüyüm diyorsundur vah vah yazık sana oralarda verilen emeklere annen baban da sevinmiştir odtü tutturdu çocuğum diye
  • http://www.shyo.anadolu.edu.tr Gir bak bakalım ne görüyorlarmış :)

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan duyuruya göre, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan, Stajyer Hava Trafik Kontrolörlüğü için KPSSP3 puan türünden en az 80 puan alan adaylar, Asistan Hava Trafik Kontrolörlüğü için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan alan adaylar sınava katılabilecek.

Sınava girmek isteyenler, Genel Müdürlükten veya web sitesinden ''www.dhmi.gov.tr'' temin edecekleri Aday Başvuru Formu'nu doldurarak, belirtilen belgelerle birlikte 20 Ağustos-15 Eylül 2010 tarihleri arasında DHMİ Genel Müdürlüğü Personel ve İdari İşler Daire Başkanlığında olacak şekilde şahsen veya posta yoluyla başvuracaklar.

SINAVLARIN YAPILACAĞI YER

Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya yazılı sınavlar, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nde 1 Ekim-1 Kasım 2010 tarihleri arasında saat 09.00'da başlayarak yapılacak.

Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya yazılı sınava çağrılacak adaylara yazılı tebligat yapılacak, ayrıca ''www.dhmi.gov.tr'' adresinde ilan edilecek.
Sınavlarda başarı gösteren stajyer hava trafik kontrolör ve asistan hava trafik kontrolör adayları sözlü sınava sınav tarihi, yeri ve saati yazılı olarak yapılacak duyuruyla çağrılacak, ayrıca ''www.dhmi.gov.tr'' adresinde ilan edilecek.

Adaylarda aranan şartlardan bazıları şöyle:

Dört yıllık fakülte veya yüksek okul mezunu olmak. ICAO ANNEX'1 kriterlerine uygun ''Hava Trafik Kontrolörü olur'' ibareli sağlık raporu almak.

Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak. (Bu durum sınav komisyonunca tespit edilerek tutanak altına alınacak ve yazılı sınavı geçmiş olsalar bile sınavı kazanmış sayılmayacak ve elenecekler.)

Hava Trafik Kontrol adaylarının seçimi için geliştirilmiş, bilgisayar destekli seçme sınavı veya genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve çabuk karar verme gibi özellikleri test etmeye yönelik yazılı sınav, Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak gibi özelliklerin tespitine yönelik sözlü sınav şeklinde uygulanacak.

DETAYLAR

*Stajyer hava trafik kontrolörlüğü sınavını kazanan kontrolör adayları ilk etapta, Esenboğa Havalimanı’ndaki simülasyon merkezinde 14 ila 16 ay arasında eğitim alıyor.

*Adaylara bu süre içerisinde, aylık 2 bin 400 lira maaş ödeniyor.

*Eğitim sonunda başarılı olan Stajyer Hava Trafik Kontrolörleri lisans almaya hak kazanarak, “Asistan Kontrolör” sıfatıyla havalimanlarında uygulamalı eğitim alıyor.

*Asistan kontrolörlere aylık 2 bin 900 lira maaş veriliyor.

*Asistanlık sürecini tamamlayan adaylar son bir sınava giriyor. Bu sınavı başarıyla tamamlayan adaylar, hava trafik kontrolörü olmaya hak kazanıyor.

*Hava trafik kontrolörleri aylık 3 bin 200 lira maaş alıyor.

*Havacılık tazminatlarının artmasıyla bu rakamın, 4 bin ila 5 bin lira arasında olması bekleniyor.

(AirportHaber-İnternetHaber)

DHMİ, HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ ALACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Misafir ~ 10 yıl önce
Yorumlara bakıyorum da çok cahilsiniz keşke ölseniz. Müsteşar bile alamıyormuş. Hava Trafik kontrolörünün maaşı 100 de olsa 10000 de olsa yurt dışından geliyor. Ya bunu bilmiyorlar ya da hasetlerinden çatlıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu memleketin ücret politikasını anlayamıyorum. Memlekette asgari ücret 650 tl. Bazı meslekler için 4000-5000 TL maaştan bahsediliyor. Bir profösör yada müsteşar 5000 tl maaş alamazken hava trafik kontrolörlerine avrupa standartlarında maaş veriliyor. Ozaman asgari ücretede avrupa standartında maaş verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
anadolu SHYO da ! Elektronik strip bile mevcuttur atıp tutmayalım. anadolu atc eğitim ve vizyonu dünyada kendi alanında bir devrim niteliğindedir. Eşsizdir. Bir gün görmeye gel dicem ama seni almazlar oraya ayağına galoş takarlar ;) DHMI ve SHYO öğrencileri kardeştir hepimiz aynı vatanın evlatlarıyız ama arada çürük olmazsa da olmuyor böyle. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir arkadaş dhmi nin eğitim ortamının anadolu shyo dan daha iyi olduğunu hatta kendince bazı DHMI hocalarının shyo öğrencilerine eğitim verdiğini söylemiş. Cevaben; Anadolu Tra-ATCo öğrencileri meydan simulatörü olarak !!!dünyada 4 pozisyonlu eğitimin verildiği tek üniversitede 360 derecelik gerçekle bire bir simulatorde en kaliteli SHYO mezunu eğitimciler tarafından özenle eğitilmektedir atıp tutmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DHMİ nin Hava Trafik Kontrolör ihtiyacı varsa dışardan dünkü adamı alacağına, kalifiye olmuş bu işe yıllarını vermiş, askeri trafikçilere de lisanslarını verseler personel ihtiyacı giderilmiş olur, ama işleri gelmiyor.. kendilerinden daha iyi oldukları için herhalde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar yaklaşık 2 senedir bu kurumun içinde olan biri olarak diyorum ki bu asistan,stajyer ayrımı hiçbirinize bir yarar sağlamaz.Yarın öbürgün aynı işyerlerinde çalışacaksınız,birbirleriniz yüzüne bakacaksınız,yeri gelecek birbirinizi idare edeceksiniz.Zaten kurum içinde hava trafikçilere yönelik bir kıskançlık var kendi aranızda da şimdiden bölünmeyin.Okullu,alaylı ayrımına gelince;gözle görülür bir fark yok ancak SHYO'dan gelen arkadaşların bir havacılık terbiyesi aldığı açık,ancak iyi bir üniversite de okumuş öğrenmeye açık arkadaşlar bu farkı kapatabilirler.Kendimden örnek vermem gerekirse bu işe girmeden önce önümde başka fırsatlarım da vardı ancak ben ATC olmayı seçtim ancak SHYO'lu arkadaşların tek seçenekleri bu,bu da önemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Baktım arkadaşlar merak etmeyin derslerinize, dhmi aldığınız derslerin fazlasını kursiyerlerine daha gelişmiş ortmalarda daha modern labaratuvarlarda veriyor daha kalifiye eleman yetiştiriyor. Kimsenin endişesi olmasın ve kimse kendini üstün görmesin. Bazı derslerinize dhmi den hocalar geldiğini unutuyorsunuz heralde ayrıca aktif olarak yıllarca çalışmış hocaları var ve kursiyerlerin bu tecrübelerden faydalanma imkanıda sağlanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şu daha gelişmiş imkanları biraz açıklayabilirmisin? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
odtü lü arkadaşım belliki canın çok acımış ki y ve ğ çok dikkat ediyorsun ama biraz daha sıksaydında böyle kalitesi tescilli bir okuldan mezun olup işsiz kalıyorsun milletin hakkına saldırıyorsun kim bilir utanmadan da odtü lüyüm diyorsundur vah vah yazık sana oralarda verilen emeklere annen baban da sevinmiştir odtü tutturdu çocuğum diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
http://www.shyo.anadolu.edu.tr Gir bak bakalım ne görüyorlarmış :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000