17 Şubat 2018, Cumartesi 10:01:15

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak'tan önemli açıklamalar

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, DHMİ Sosyal Tesisleri’nde Atatürk Havalimanı basın mensuplarını ağırlayarak önemli açıklamalarda bulundu.
  • Arkadaş bu abla ne kadar şişiriliyor, ( kendi biraz zayıfladı ama) bildiğimiz kamu kurumu hantallığı, havalimanlarının her yerinde hissediliyor bu uyuşukluk. Bu dhmi, 80’li yılların Avrupa’sındaki bir hl’ni işletmeciliği seviyesine 50 sene sonra ancak gelir. Ablamın tek yaptığı şey Ankara’dan onay vermek, yani merkeziyetçi hantallık. Bu kamu işletmeciliği ve prosedürcülük oyunlarını bırakın, protokolcülükten başka bir şeye kafanız basmaz.
  • Havayolları intrnet satış kanallarına baktım... taşınma olacak denilne tarihlerde hepsinin seferi var, kimse henüz iptal etmemiş!! İhtimal mi vrmiyorlar yoksa kendilerine henüz bir tebligat yapılmadı mı?
  • Atatürk havalimanında bulunan güvenlik yeni havalimanına geçecek deniliyor ama bize daha kimse gelmedi. Tekliflere açığız ücret ve çalışma saati olarak beklemedeyiz.
  • tecrübeli güvenlikten kastınız arındırılmış bölge güvenlikleri mi olacak
  • Koskoca havalimanı bitiyor metro 7-8 ay sonra, harika planlama
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Dhmi,tav ve doco gelmeyecek,büyük ihtimalle kötü backraund dan dolayı Tgs de olmayacak Şimdi masa başı bedavacı Tgs ciler itiraz edecek Aman düzenimiz bozulmasın dönen Çark çomaklanmasın buraya kadar yeter size sanırım
  • HAVALİMANIN YOLCULARINI ŞEHİR MERKEZLERİN DEN ALANA KİM TAŞIYACAK HAVAŞ MI ,HAVATAŞ MI.
  • Bu kadar büyük bir taşınma ve opwrasyon için en kolay yol iki meydan arasına yük kapasitesi olan bir raylı sistem kurmaktır.Bu iş karayoluyla çok zor..
  • Bu zamana kadar yapılan hiç bir haberde tgs ile ilgili birşey söylenmedi peki tgs orda olacak mı ?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, DHMİ Sosyal Tesisleri’nde Atatürk Havalimanı basın mensuplarını ağırlayarak önemli açıklamalarda bulundu.

AirportHaber / Fatih AKDENİZ

3. Havalimanının açılışında bir aksama olmayacağını ifade eden Ocak, taşınma sürecini ilişkin de çok önemli detaylar aktardı.

‘2017’DE 193 MİLYON YOLCU’

2017 yılına ilişkin performansı açıklayarak sözlerine başlayan Funda Ocak; ‘2017 yılı beklentilerimizin de üzerinde geçti. Zor geçen 2016’nın ardından gerçekten bizim için iyi bir yılı geride bıraktık. Toplamda 193 milyon yolcu ağırlarken, 1 milyon 912 bin de uçak trafiği rakamlarına ulaştık.

Tabi bu rakamlara ulaşırken, ciddi planlamalar çalışmalar yaptık. Mesela 2017’de hiç zam yapmadık ve bazı kiralarda Türk Lirası’na geçtik. Sektöre sahip çıktık. Rus yolcuların da geri dönüşü bu performansta çok etkili oldu. Bu sırada Alman ve Hollandalı yolcularda yeterli rakamlara ulaşamadık ancak Avrupalı yolcular da geri dönmeye başlıyor.

DHMİ son 20 yılda kendisine yeni bir vizyon çizdi. Sektörden kazandığımızı  yatırımlar aracılığıyla yeniden sektörün hizmete sunduk. Bu karar artık DHMİ’nin yatırımcı hüviyetine kavuşmasına neden oldu. 2017 yılında yatırımlara 821 milyon TL ayırdık. 141 ana ve alt yapı projesi yürüttük. Bunların içerisinde terminal binaları, pist ve alt yapı yatırımları var.

Yurt dışında kuracağımız şirketin usul ve esaslarını belirledik. Bakanlar Kurulu’na bunu gönderdik ve izin verilirse deneyimlerimizi yurt dışında pazarlamak istiyoruz. Bize Uzakdoğu’dan, ABD’den İngiltere’den bize uzun vadeli teklifler gelmeye başladı.

Sabiha Gökçen için 2. Pist çalışmalarımız başladı. İkinci pistin 2019’da açılmasını planlıyoruz. Ancak 2. Pisti açınca 1. Pisti bakıma almamız gerekecek. Dolayısıyla 2 pistin kullanılır olması 2019’un sonunu  bulacak.





‘3. HAVALİMANINDA AKSAMA OLMAYACAK’

3. Havalimanının açılışında aksama olmayacağını fade eden Ocak, ‘Bu proje havacılık tarihine geçecek bir projedir. Bir dönüm noktasıdır. 10 milyar 247 milyon Liralık bir bütçeden, 76 milyon metrekarelik bir alandan ve yılda 200 milyonluk bir kapasiteden bahsediyoruz.

Ben biraz da 3. Havalimanı için hava seyrüseferinden bahsetmek istiyorum. Biz bu planlamayı daha ihale yapılmadan yapmıştık. Bugün itibariyle 3. Havalimanı için 4 adet ILS, 2 adet DVOR, 2 tane de radarımız alındı. Tüm haberleşme sistemlerimiz hazır ve bekletiliyor. Yer teslimi yapılır yapılmaz bu sistem ve cihazların montajı yapılacak ve kalibrasyon çalışmaları yapılacak.

3. Havalimanı devreye girince İstanbul hava sahasının nasıl dizayn edeceğimize ilişkin ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu havalimanı Avrupa hava sahasını da çok ilgilendiriyor.

Bugün itibariyle 100 tane hava trafik kontrolörü yeni havalimanı hava sahasına yönelik olarak eğitimlerini tamamladı. 25 tane hava trafik personelinin eğitimi devam ediyor ve 25 tane de diğer meydanlardan buraya gelecek.

Hava sahasını etkileyecek olan ülkelerle görüşmeleri yaptık ve İstanbu yeni havalimanı devreye girdikten sonra hazır olmuş olacağız.


26 ŞUBAT’TA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 3. HAVALİMANI’NA İNECEK Mİ?

3. Havalimanının bir pistinin hazır hale getirildiğini ifade eden Ocak; ‘Biz pistin boyamasını tamamladık. Eğer uçuş olura Notam yayınlayacağız. 3750 metre uzunluğu ve 60 metre genişliği var ve biz uçuşa hazırız. Eğer Cumhurbaşkanımız inmek isterse bu uçuşu karşılarız. Ancak kararı kendisi verecektir’ dedi.

Açılış itibariyle pistin her tipte uçağın inişine hazır olacağını sözlerine ekleyen Ocak, ‘Pistin CAT3 standardında olacağını söyleyebilirim. Her türlü uçak iniş kalkış yapabilir’ şeklinde konuştu.

Metro inşaatlarının devam ettiğini belirten Ocak; ‘Gayrettepe-Havalimanı Metrosu'nun 29 Ekim'deki havalimanı açılışına yetişmeyecek. Büyük bir ihtimalle açılıştan en geç 7-8 ay sonra burayı hizmete sokmak için yoğun çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki günlerde de bu sefer, Havalimanı-Halkalı Metro Hattı için de ihale hazırlıkları başlatıldı." ifadelerini kullandı.

3. Havalimanı için hava şartlarına uygun araç ve ekipmanlar temin edileceğini açıklayan Ocak, 150 aracın alındığını açıkladı.

Ocak ayrıca, Atatürk Havalimanı için Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nden (IATA) yeni bir uçuş kodu da aldıklarını aktararak, "ISL, Atatürk Havalimanı'nın yeni uçuş kodu, IST kodunu da İstanbul Yeni Havalimanı'na verdik." dedi.





TAŞINMA SÜRECİ NASIL OLACAK?

Taşınma süreciyle ilgili konuşan Funda Ocak; ‘ Bu süreç için 12 alt komisyon kurduk. 358 maddelik bir acil eylem planı oluşturduk. Burada olacak tüm kurum ve kuruluşlara yatırımlarınızı ve bütçelerinizi ayarlayın dedik. 30 Ekim gece saat 03:00’te taşınma süreci başlayacak ve 31 Ekim gece 23:55’te bitecek’ dedi.

Taşınma sürecine ilişkin detaylar aktaran  Kamu Özel Sektör İş Birliği Daire Başkanı Cengiz Kurt ise; '45 saatte tamamlanmasını planlıyoruz. Burada en büyük pay yüzde 70 ile Türk Hava Yolları'nın. Operasyona yabancı şirketler ve base'si olmayan şirketler ile başlayacağız. 16 saat sonra ise THY dışındaki diğer şirketler uçuşlarını durdurarak taşınmaya başlayacak. THY ise 31 Ekim 02:00 itibariyle uçuşlarını kesip oprerasyonunu durdurarak 12 saatte taşınmayı tamamlayacak. Taşınma sürecinde izlenecek olan yol Basın Express yolu ve Mahmutbey gişeleri olacak' dedi.

Taşınma sürecinde trafiğin durdurulmasının da planlar arasında olduğu belirtildi.

Atatürk Havalimanı’ndaki yetişmiş güvenlik personelin de değerlendireceğini açıklayan Ocak; ‘Atatürk Havalimanı’nda yetişmiş güvenlik personelinin değerlendirilmesi adına TAV ve İGA görüşmeler yapıyor. Atatürk Havalimanı’ndaki yetişmiş, havacılığı bilen, deneyimli bir kısmını İGA’da istihdam edilecek. Sanıyorum bir protokol çalışması yapıyorlar’ ifadelerini kullandı.
 

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak'tan önemli açıklamalar

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Funda abla ~ 6 yıl önce
Arkadaş bu abla ne kadar şişiriliyor, ( kendi biraz zayıfladı ama) bildiğimiz kamu kurumu hantallığı, havalimanlarının her yerinde hissediliyor bu uyuşukluk. Bu dhmi, 80’li yılların Avrupa’sındaki bir hl’ni işletmeciliği seviyesine 50 sene sonra ancak gelir. Ablamın tek yaptığı şey Ankara’dan onay vermek, yani merkeziyetçi hantallık. Bu kamu işletmeciliği ve prosedürcülük oyunlarını bırakın, protokolcülükten başka bir şeye kafanız basmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 6 yıl önce
Havayolları intrnet satış kanallarına baktım... taşınma olacak denilne tarihlerde hepsinin seferi var, kimse henüz iptal etmemiş!! İhtimal mi vrmiyorlar yoksa kendilerine henüz bir tebligat yapılmadı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güvenlik ~ 6 yıl önce
Atatürk havalimanında bulunan güvenlik yeni havalimanına geçecek deniliyor ama bize daha kimse gelmedi. Tekliflere açığız ücret ve çalışma saati olarak beklemedeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tototo ~ 6 yıl önce
tecrübeli güvenlikten kastınız arındırılmış bölge güvenlikleri mi olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nnn ~ 6 yıl önce
Koskoca havalimanı bitiyor metro 7-8 ay sonra, harika planlama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs durumu? ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değişim ? ~ 6 yıl önce
Dhmi,tav ve doco gelmeyecek,büyük ihtimalle kötü backraund dan dolayı Tgs de olmayacak Şimdi masa başı bedavacı Tgs ciler itiraz edecek Aman düzenimiz bozulmasın dönen Çark çomaklanmasın buraya kadar yeter size sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abdullah ~ 6 yıl önce
Sen avucunu yala tgs havalimanının bel kemiğidir, o olmadan hiç bir şey olmaz. TGS içinde Havaş olmayacak tabi/İnş..
HAVACI ~ 6 yıl önce
HAVALİMANIN YOLCULARINI ŞEHİR MERKEZLERİN DEN ALANA KİM TAŞIYACAK HAVAŞ MI ,HAVATAŞ MI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Raylı sistem.. ~ 6 yıl önce
Bu kadar büyük bir taşınma ve opwrasyon için en kolay yol iki meydan arasına yük kapasitesi olan bir raylı sistem kurmaktır.Bu iş karayoluyla çok zor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS Olacak mi ? ~ 6 yıl önce
Bu zamana kadar yapılan hiç bir haberde tgs ile ilgili birşey söylenmedi peki tgs orda olacak mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000