25 Mayıs 2009, Pazartesi 08:13:46

DHMİ: "Domuz gribi için tedbirlerimizi aldık"

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, havaalanlarında neler yapılabileceğine yönelik toplantı yaptıklarını belirterek, personelin koruyucu tedbirler aldığını ve havalimanlarında yoğun olarak kullanılan alanlarda daha sık temizlik yapılmaya başlandığını kaydetti.
  • Memleketimizde alınan etkin önlemler sayesinde, bu "zapatista kılıklı"ların ülkesinde peydah olan "domuz gribi", memleketimizi "teğet" geçecektir inşallah...

Birdal, Sağlık Bakanlığı’na yardımcı olmak bakımından havaalanlarında nelerin yapılabileceği konusunda toplantı yaptıklarını belirterek, “Yolcu ile birebir temasta bulunan personeli, koruyucu tedbir almaları, maske ve hijyenik eldiven kullanmaları ile temizliğe daha fazla dikkat etmeleri konusunda uyardık. Özellikle ıslak ve yolcunun çok kullandığı alanların daha sıkı temizlenmesi, denetim altında tutulması, gerekmesi halinde buraların ilaçlanmasına yönelik tedbirler aldık” diye konuştu.

Ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nın kuracağı alt yapıya her şekilde yardımcı olacaklarını ifade ettiklerini anlatan Birdal, Sağlık Bakanlığı bu konuda ne talimat verirse veya bu konuda neyi uygun görürse onlara her şekilde yardımcı olmak üzere karar aldıklarını kaydetti.

Karantina ihtiyacı olan yolcuların tutulacağı yerleri de ayarladıklarını vurgulayan Birdal, “Zaten Uluslararası havaalanlarında Hudut Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş yerler var. Onun dışında hastalığın daha çok yolcuda görülmesi durumunda ihtiyaç olursa ilave yerler verebileceğimizi taahhüt ettik” dedi.

Havalimanlarının kontrol altında olduğu ve bu konuda tedbirleri erkenden alındığını ifade eden Birdal, bu nedenle münferit bazı olayların dışında dünyada fazlaca sıkıntı yaşanacağını düşünmediğini söyledi. Türkiye’de bir vakaya rastlandığını onun da taburcu olduğunu anımsatan Birdal, korkulacak bir şeyin olmadığını yine de tedbirlerin devam etmesinde fayda olduğunu ifade etti.

Küresel krizin ardından ortaya çıkan domuz gribinin yolcu sayısını etkilemediğini kaydeden Birdal, Nisan sonu itibariyle yolcu sayısının geçen yıla göre yüzde 6 artış gösterdiğini kaydetti. Birdal, “Mayıs ayı verileri ay sonunda gelecek. Ama aldığımız duyumlar yolcu sayısının bundan fazla etkilenmediği yönünde. Seyahat edecek yolcular seyahatlerine devam ediyor.

2009 yılında en kötü ihtimalle yolcu sayısının toplamda yüzde 10 artmasını öngörüyoruz” dedi.
Kısa olması nedeniyle sık sık pisten çıkma olaylarının yaşandığı İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki 06/24 pistinin uzatılması ve onarılması için ihale çalışmalarının devam ettiğini anlatan Birdal, firmalardan ön yeterlilikleri aldıklarını, son teklif almak için şirketlere gün verildiğini belirtti. Temmuz ayı başlarında tekliflerin alınmasının öngörüldüğünün kaydeden Birdal, şöyle devam etti:

“Teklifler alındıktan sonra ihale tamamlanacak ve sözleşme imzalanacak. İnşaatın başlama tarihi de 2009 son çeyreği yada 2010’un ilk çeyreği olacak. Ama muhtemelen 2010’nun ilk çeyreğinde yani trafiğin daha az olduğu dönemde pisti kapatarak orada onarım ve uzatım çalışmalarına başlayacağız. Bu sürede bazı sıkışıklıklar olacak ama bu sıkıntıyı yaşamamız gerekiyor. Bu sürede hava trafiğinin aksamaması için havaalanındaki trafiği gece saatlerine kaydırabiliriz.”

DHMİ: "Domuz gribi için tedbirlerimizi aldık"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Memleketimizde alınan etkin önlemler sayesinde, bu "zapatista kılıklı"ların ülkesinde peydah olan "domuz gribi", memleketimizi "teğet" geçecektir inşallah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000