08 Temmuz 2009, Çarşamba 15:17:50

Dalaman'dan Londra çıkarması

Dalaman bölgesindeki turizmciler, İngiltere'nin başkenti Londra'da önemli bir workshop çalışmasına imza attı...
  • Aman DLM terminal işetmecisi de bu işe girmesin. Hiç turist gelmez valla. Önce işletmeciliği öğrenelim sonra tursit bekleyelim.
  • ingilterenin en kalitesiz insanlari bizim ülkemize turist diye gelip günlügü 1 sterline tatil yapiyorlar,türk insani ise ayni otelde günlügü en az 5o tl ye tatil yapabiliyo,bu kalitesiz ingilizlere yapilan yalakaliklarda cabasi,adamlar o kadar zügürtki ceplerinde cash para diye bir sey yok ,bir adet kredi kartiyla geliyorlar oda banka maas kartlari saniyorlarki dünyanin heryerinde gecer oyasa hicbiryerde gecmiyor,yazik su güzelim ülkeye,bunlar gelipte ülkeyi gezdiklerinimi saniyorsunuz hayir hersey dahil sisteminde otele giriyorlar ve iki hafta boyunca otelde bir adim disari atmadan tatil yapiyorlar ve günde 5 ögün yemek yiyorlar,ülke turizmine hicbir faydalari yok turist sayisi disinda ,
  • Onur Air köklü ve güvenli bir şirkettir.Yaşadığı bu kötü problem her şiretin başına gelebilir.THY'nin bile.Onun için bu küçük arızayı büyütmeyelim.
  • Yazının anafikri: Yazarın pilot brövesi varmış. Allah aşkına böyle basit şeyleri taşımayın buraya sektörü baltalıyorsunuz uçuş korkusu yaşayanları daha çok korkutuyorsunuz.
  • gazeteci havacılıkla ılgılı yazarsa boyle yazar
  • Tamam yazılanlar güzel birşey ama. düzeltemem gereken bir yer var 10000 Mt. de uçacaklarını iletmiş pilot 10000 Mt. demek yaklaşık FL330 ile 33000 Feet tekamül eder hemen hemen o uçak AHL den kalkıp SAW üzerinde 10 Bin metreye yükselmesini tabi bekleyemezsiniz. Beklerseniz sorun sizdedir o uçakta değil... (Ki Uçağın Airbus olduğunu ne kadar yükü olduğunu hesaba bile katmıyorum) Cahil kalmayalım arkadaşlar bu tarz konularla... O filmdeki olaylar sadece dediğiniz gibi filmlerde görürsünü havada kimsesi olmayan hızla irtifa kaybında olan kokpite gir bakim yada adımını atabilecekmişin o panele gel ondan sonra yaz buraya... BOŞ İŞLER BUNLARR
  • Nusret bey yazdıklarınızdan ne kadar bilgilendik anlatamam. Lütfen böyle derinlemesine analizlerinizden bizleri mahrum bırakmayın. Birde adı Halk olan gazetenizi nereden bulabileceğimizi yazarsanız yazılarınızı daha da yakından takip edebiliriz. Havacılık Camiasının sizden öğrenmesi gereken çok şey oldugunu düşünüyorum :-)
  • Abartma Nusret Sağlam abartma yaaaa.Bir sürü uçak ve bir sürü firma bu tür teknik arızalardan dolayı tekrar havalimanına geri dönğş yapabiliyor..Sanki korku filmi gibi anlatmışsın ya yazacak bişey bulamadın sanırım

Dalaman bölgesindeki turizmciler, İngiltere'nin başkenti Londra'da önemli bir workshop çalışmasına imza attı. İngiliz pazarı ile ilgili ciddi tespit ve önerilerin yapıldığı toplantıda özellikle son dakika satışlarının Türkiye'ye yönelmesi için yapılması gerekenler ortaya kondu.

Londra Turizm Müşavirliği, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bölgesel Turizm Örgütleri ve ATM Dalaman Havalimanı önderliğinde Londra'da düzenlenen workshop'ta Türkiye'nin İngiltere pazarındaki konumu ele alındı.

Londra'da düzenlenen workshop öncesi biraraya gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı İngiltere Müşaviri İrfan Önal, Kültür ve Turizm Bakanlığı Muğla İl Müdürü O. Murat Süslü, DHMİ APK Daire Başkanlığı Uzmanı Zerrin Kurt, Yeşil Dalyan Incoming Tur Operatörü Nami Üreyen, Dalaman Hilton Oteli Genel Müdürü Kamil Berk ve ATM Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, İngiliz pazarı için izlenecek stratejiyi belirlemeye çalıştı. Workshop öncesindeki toplantıda İngiliz pazarıındaki gelişmeleri yönlendiren dinamikler ele alınırken alınması gereken tedbirler belirlenmeye çalışıldı.

İşte toplantıda ortaya konan tespitler ve çözüm önerileri...

İngiliz pazarı ile ilgili tespitler...

- İngiltere pazarı, Dalaman Bölgesine gelen toplam yolcunun 2008 yılında %62'sini oluşturmuştur. İngiltere ülke olarak global finansal krizden en önce ve en çok etkilenen ülkelerden biri olmasına ve bu durum pazara yansımasına rağmen İngilizlerin tatil alışkanlıkları nedeniyle pazarın boyutları hala büyük kalabilmektedir.

- Başlangıçta, Euro/Pound paritesinin Euro lehine gelişmesi ve Eurozone bölgesinin nispeten pahalı hale gelmesi ile taleplerin Türkiye başta olmak üzere Eurozone bölgesi dışına örneğin Mısır'a kaymasına neden olmuştur.

- Bu sürede Turizm Bakanlığı'nın yerinde bir zamanlamayla yılbaşından önce başlattığı marketing plan uygulamalarıyla Türkiye'ye yönelen talep ivme kazanmış ve ilk 5 ayda en popüler ülke haline gelmiştir. Ancak bütçe kaynaklarının kısıtlanması nedeniyle başarılı tanıtım atağı 2-3 ay öncesinde sona ermiştir.

- Bu süre zarfında İspanya ve Yunanistan'da keskin düşüşler yaşanmış ancak son 2-3 aydır özellikle İspanya ve Yunanistan karşı atağa geçerek etkileyici tanıtım kampanyaları yürütmüş ve etkili teşvik tedbirleri ile destekleyerek aradaki farkı kapatmış ve öne geçmişlerdir.

- Örneğin Yunanistan Temmuz ayı rezervasyonlarındaki %27 artışı oranı ile açık ara öne geçmiştir. (Rezervasyonlar Rodos ve Girit ağırlıklıdır) Kaynak: Travelmole

- Kriz nedeniyle Last minute ağırlıklı rezervasyonlarda tanıtım kampanyaları ve teşvik tedbirlerinin rolü açıkça belli olmakta ve Euro / Pound paritesiden kaynaklanan Türkiye destinasyon avantajının önüne geçmektedir.

- Workshop'ta özellikle online tatil satan LCC'lerden gelen bilgilere göre (Jet2.com, Flyglobespan) Yunanistan'da paxı 3 € indirilmiş, İspanya'da 8 € düşürülmüş, Mısır'da % 50 indirim yapılmış, ayrıca Yunanistan 01 Nisan - 30 Eylül tarihleri arasında 35 havalimanında konma ve konaklanma gibi havalimanı ücretlerini askıya almıştır.

- Pazar dinamiklerinde yaşanan bu gelişmeler karşısında alınacak ivedi önlemeler ile baştan lehimize olan Pazar koşullarını tekrar yakalamak ve sezonu uzatmak imkân dâhilindedir.

Toplantı sonunda alınan çözüm önerileri

Öneri 1: Bölgesel fonlar ile desteklenmiş, Turizm Bakanlığı'nca yapılacak Dalaman destinasyon tanıtım atağı, Temmuz ağustos aylarında uygulanabildiği takdirde Last minute ağırlıklı hale gelmiş ve tüketicinin satın alma kararını sürekli ertelediği pazarda Eylül Ekim aylarını yakalamak ve bu suretle sezonu uzatmak mümkün hale gelebilecektir.

Öneri 2: Tüketici tercihlerinin bir pound'dan bile etkilenir hale geldiği pazarda rakip ülkelerin aldığı hızlı kararlara yine aynı hızlı refleks ile cevap vermek gerekmektedir.

Havalimanı maliyetlerinde ve özellikler vize harçlarında yapılacak indirimler ile Dalaman destinasyonunu tur operatörleri ve uçak firmalarına cazip hale getirmek gerekmektedir.

Örneğin online tatil satan jet2.com LCC firmasının İspanyol hükümetinden doğrudan aldığı destek nedeniyle İspanya uçuşlarına anında 3 uçak ilave etmesi somut bir göstergedir.

Dalaman'dan Londra çıkarması

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
Aman DLM terminal işetmecisi de bu işe girmesin. Hiç turist gelmez valla. Önce işletmeciliği öğrenelim sonra tursit bekleyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ingilterenin en kalitesiz insanlari bizim ülkemize turist diye gelip günlügü 1 sterline tatil yapiyorlar,türk insani ise ayni otelde günlügü en az 5o tl ye tatil yapabiliyo,bu kalitesiz ingilizlere yapilan yalakaliklarda cabasi,adamlar o kadar zügürtki ceplerinde cash para diye bir sey yok ,bir adet kredi kartiyla geliyorlar oda banka maas kartlari saniyorlarki dünyanin heryerinde gecer oyasa hicbiryerde gecmiyor,yazik su güzelim ülkeye,bunlar gelipte ülkeyi gezdiklerinimi saniyorsunuz hayir hersey dahil sisteminde otele giriyorlar ve iki hafta boyunca otelde bir adim disari atmadan tatil yapiyorlar ve günde 5 ögün yemek yiyorlar,ülke turizmine hicbir faydalari yok turist sayisi disinda ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Onur Air köklü ve güvenli bir şirkettir.Yaşadığı bu kötü problem her şiretin başına gelebilir.THY'nin bile.Onun için bu küçük arızayı büyütmeyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yazının anafikri: Yazarın pilot brövesi varmış. Allah aşkına böyle basit şeyleri taşımayın buraya sektörü baltalıyorsunuz uçuş korkusu yaşayanları daha çok korkutuyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
gazeteci havacılıkla ılgılı yazarsa boyle yazar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tamam yazılanlar güzel birşey ama. düzeltemem gereken bir yer var 10000 Mt. de uçacaklarını iletmiş pilot 10000 Mt. demek yaklaşık FL330 ile 33000 Feet tekamül eder hemen hemen o uçak AHL den kalkıp SAW üzerinde 10 Bin metreye yükselmesini tabi bekleyemezsiniz. Beklerseniz sorun sizdedir o uçakta değil... (Ki Uçağın Airbus olduğunu ne kadar yükü olduğunu hesaba bile katmıyorum) Cahil kalmayalım arkadaşlar bu tarz konularla... O filmdeki olaylar sadece dediğiniz gibi filmlerde görürsünü havada kimsesi olmayan hızla irtifa kaybında olan kokpite gir bakim yada adımını atabilecekmişin o panele gel ondan sonra yaz buraya... BOŞ İŞLER BUNLARR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Nusret bey yazdıklarınızdan ne kadar bilgilendik anlatamam. Lütfen böyle derinlemesine analizlerinizden bizleri mahrum bırakmayın. Birde adı Halk olan gazetenizi nereden bulabileceğimizi yazarsanız yazılarınızı daha da yakından takip edebiliriz. Havacılık Camiasının sizden öğrenmesi gereken çok şey oldugunu düşünüyorum :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Abartma Nusret Sağlam abartma yaaaa.Bir sürü uçak ve bir sürü firma bu tür teknik arızalardan dolayı tekrar havalimanına geri dönğş yapabiliyor..Sanki korku filmi gibi anlatmışsın ya yazacak bişey bulamadın sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000