17 Ekim 2011, Pazartesi 13:20:06

ÇUKUROVA HAVAALANI’NDA SÜRPRİZ GELİŞME

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ), Çukurova Bölgesel Havaalanının Yap-İşlet-Devret Modeli Kapsamında Kapalı Teklif Alma Usulü İle yapacağı ihale bir kez daha ertelendi. Yeni ihale tarihi ne oldu?
  • İnşallah bu ihaleyi mevcut TAV, İC, Limak ve YDA'nın dışında yeni bir oyuncu alır başka türlü tekelleşmeye doğru gidiyoruz ki bu çok tehlikeli bir gidiş olur. Ondan sonra Ulaştırmaya bakan, SHGM ve DHMİ'ye Genel müdür dayanmaz. Benden söylemesi. Yol yakınken doğru yolu buluruz inşallah.
  • DHMİ tarafından verilen yolcu garantisi ve Adana Havaalanının uçak ve yolcu trafiğine bakıldığında çok da fizıbl görünmüyor. Yaklaşık 300 milyon euro bir yatırım yapılması gerekiyor. Dönüşü 32 yıldan önce görünmüyor. İnşallah Bodrumda olduğu gibi ihaleyi sırf almak için birisi alıpta projeyi mundar etmez.
  • bu havalimanı açılınca adana havalimanını kapatacaklar. dolayısı ile garanti bir yolcusu zaten olacak. ayrıca ön tarafa yapılan yeni belek tarzı turizm yatırımları da bu havalimanına çalışacak. alanya ve civarına kadar bu havalimanı hizmet eder. kim alır derseniz ic derim
  • Bu arada Sn Başbakan ve Sn Bakan'ın 2013 29 Ekim'de biteceğini israrla söylediği Marmaray banliyö hatları rehabilitasyon ihalesi ne oldu duyan bilen var mı? Bu iş böyle giderse 2016'dan önce bitmeyecek
  • O firma da büyük ihtimalle İzmir ihalesini kazanan firma olur...
  • Yapılmak istenen havalimanı greenfield ve maliyetleri yüzünden firmalar için karlı bir yatırım olarak görülmüyor.. Bu havalimanı da Zafer Havalimanı gibi olır.. Bakanlıkdan devamlı iş alan birine "Siz yapın" diye bir emir gider ve o tek firma bu işi yapar..
3 Kasım 2011 günü saat 10.00’da DHMİ Genel Müdürlüğü binasında Görevlendirme Komisyonu huzurunda kapalı teklif usulüne göre yapılacak Çukurova Bölgesel Havaalanı ihalesi ertelendi. 

Türkiye’nin bir numaralı kargo ve iki numaralı yolcu havaalanı olması beklenen Çukurova Havaalanı’nın ihalesi için birçok firma şartname satın alırken bazı şirketlerin ihalenin tarihi konusunda erteleme talep ettiği öğrenildi.
 
Kıran kırana geçmesi beklenen ihaleye katılmayı planlayan şirketlerin talebini değerlendiren DHMİ, yeni ihale tarihini 15 Aralık olarak belirledi.
 
2015 yılında hizmete girmesi planlanan havaalanının 30 milyonluk kapasitesiyle Türkiye’nin ikinci büyük havalimanı olması hedefleniyor.

©AirportHaber Özel
 
ÇUKUROVA HAVAALANI’NDA SÜRPRİZ GELİŞME

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
İnşallah bu ihaleyi mevcut TAV, İC, Limak ve YDA'nın dışında yeni bir oyuncu alır başka türlü tekelleşmeye doğru gidiyoruz ki bu çok tehlikeli bir gidiş olur. Ondan sonra Ulaştırmaya bakan, SHGM ve DHMİ'ye Genel müdür dayanmaz. Benden söylemesi. Yol yakınken doğru yolu buluruz inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DHMİ tarafından verilen yolcu garantisi ve Adana Havaalanının uçak ve yolcu trafiğine bakıldığında çok da fizıbl görünmüyor. Yaklaşık 300 milyon euro bir yatırım yapılması gerekiyor. Dönüşü 32 yıldan önce görünmüyor. İnşallah Bodrumda olduğu gibi ihaleyi sırf almak için birisi alıpta projeyi mundar etmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu havalimanı açılınca adana havalimanını kapatacaklar. dolayısı ile garanti bir yolcusu zaten olacak. ayrıca ön tarafa yapılan yeni belek tarzı turizm yatırımları da bu havalimanına çalışacak. alanya ve civarına kadar bu havalimanı hizmet eder. kim alır derseniz ic derim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu arada Sn Başbakan ve Sn Bakan'ın 2013 29 Ekim'de biteceğini israrla söylediği Marmaray banliyö hatları rehabilitasyon ihalesi ne oldu duyan bilen var mı? Bu iş böyle giderse 2016'dan önce bitmeyecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O firma da büyük ihtimalle İzmir ihalesini kazanan firma olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yapılmak istenen havalimanı greenfield ve maliyetleri yüzünden firmalar için karlı bir yatırım olarak görülmüyor.. Bu havalimanı da Zafer Havalimanı gibi olır.. Bakanlıkdan devamlı iş alan birine "Siz yapın" diye bir emir gider ve o tek firma bu işi yapar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000