31 Ekim 2012, Çarşamba 10:32:40

ÇUKUROVA GİTTİ GİDİYOR

Çukurova Havalimanı ihalesini alan Koçoğlu grubuna bağlı Sky Line Havacılık, kredi bulabilmesi için verilen yasal süre dün sona erdi.Peki Koçoğlu şimdi ne yapacak?
  • Her önüne gelene ihale verilirse olacağı da budur. Yakında aynısı ercan havalimanında yaşanacak. Hiç şaşırtıcı gelmedi. Dhmi utansın.

Yap-İşlet-Devret yöntemiyle ihale edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı projesinde kritik sürece girildi. 15 Aralık 2011 tarihinde Ankara’da yapılan ihaleye tek başına katılarak 9 yıl 9 ay işletme süresi ile ihaleyi kazanan ve 26 Ocak’ta DHMİ ile sözleşme imzalayan Sky Line Havacılık-Zonguldak Özel Sivil Havacılık, uluslararası piyasalarda kriz beklentisi sebebiyle kredi bulamadı.


DHMİ’nin verdiği yasal süreye ek olarak üç ay zaman isteyen ancak 26 Ekim’de sona eren bu sürede de gerekli kredi bulamayan Sky Line Havacılık ve Zonguldak Özel Sivil Havacılık girişimi, DHMİ’ye farklı bir teklifte bulundu.

Yerli ve yabancı bankalarla yürütülen uzun görüşmelerden yüksek faiz oranları sebebiyle sonuç alamayan grup, DHMİ’ye öz kaynaklarla projeye başlamayı teklif etti. DHMİ’nin bu öneriye nasıl bir cevap vereceği henüz bilinmezken eğer DHMİ bu teklife sıcak bakarsa kısa süre içinde yer teslimi yapılacak. Ancak DHMİ’nin olumsuz cevap vermesi durumunda yeniden ihaleye çıkılacak.
 

ÇUKUROVA GİTTİ GİDİYOR

Yorumlar

Normal ~ 11 yıl önce
Her önüne gelene ihale verilirse olacağı da budur. Yakında aynısı ercan havalimanında yaşanacak. Hiç şaşırtıcı gelmedi. Dhmi utansın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000