22 Ekim 2012, Pazartesi 12:49:55

CTATCA GÜNÜNÜ KUTLADI

CTATCA, hava trafik kontrolörleri günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı...
  • Bence izzet derkan ve arkadaslari yola devam etmelidirler. Bizler kendilerine manevi destek vermeye devam edecegiz 62 . Donem
  • Meslektaslarimi, izzet Derkan ve ekibini taktir eder calismalarinda ve ugras verdikleri hakli beklentilerinde basarilar dilerim. Umarim talepleri yakin zamanda gerceklesir
  • Meslektaslarimi, izzet Derkan ve ekibini taktir eder calismalarinda ve ugras verdikleri hakli beklentilerinde basarilar dilerim. Umarim talepleri yakin zamanda gerceklesir

CTATCA 20 EKİM KONTROLÖRLER GÜNÜ Basın Bildirgesi ,

Golden TULIP,2012

Bu yılda 20 Ekim’i kutlarken, üyelerimizin olağanüstü mesleki çabalarını takdir ediyor ve desteklerinden dolayı kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kontrolörlerimiz, her koşulda özveri ve fedakalıkla havacılık kuralları çerçevesinde uçaklara kusursuz hizmeti en iyi şekilde vermektedirler.

Ağır sorumluluk, düşük ücret ve bir türlü özlenen dünya standartlarına ulaşamamız durmaksızın kanayan bir yaradır ki, bu yaranın kapatılması umutsuzca beklenmektedir.

24 Ekim 2009 tarihinde Türkiye Ulaştırma Bakanı Sn.Binali Yıldırımın gelmesi ile Ercan Hava Trafik Kontrol Yönetim Merkezi – SMART kapsamındaki Avrupa standartlarındaki merkezimiz, coşkulu bir törenle açılıp hizmete girmiştir.
Bu bağlamda ekipman kalitesi, Türkiye’nin katkıları ile 2023 yılını baz alarak artırılmıştır. Temennimiz, Hava Trafik Kontrolör mesleğinin uluslararası ve özellikli bir görev olması dolayısı ile normal kamu görevlileri yasası dışında tutulup yeni bir teşkilat ve çalışma yasası çerçevesinde düzenlenip yapılanması düşüncesi yönündedir.
Yeni teşkilat ve çalışma yasası yapılırken, uluslararası sivil havacılık örgütleri (ICAO,ECAC,EUROCONROL) kriterleri ve standartları göz önünde bulundurulmalıdır.

Ercan Hava Saha Kontrol Trafiği bugün saygın Hava Trafik Kontrolörlerinin özverili çalışması ile günde 650-850 trafiğe çıkartılmıştır.Bu sayı da zaman zaman artmaktadır. Ayni zamanda Ercan Hava limanına iniş kalkış trafiği ise günde 55-80 arasında değişmektedir. Bu da gösteriyor ki, Ercan günden güne büyümekte ve 1975 yılından bugüne kadar  uluslararası alanda Ercan RADAR en iyi şekilde hizmet vermektedir.

Hava Trafik Kontrolörleri Devlet işine girişte ve ilerleyen süreçte şu aşamalardan geçerler;

Hava Trafik Kontrolörü adayı bir kişi, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun belirlemiş olduğu mesleki teknik ve iyi İngilizce bilgisini gerektiren sınavdan başarılı olarak, 4.Derece Hava Trafik Kontrolörü Yardımcısı olarak görevine başlamaktadır.
İlgili aday asaleti onaylandıktan sonra sürekli ve aslı kadroya atanır. Hava Trafik Kontrolörü  adayları, ilgili otoritenin(SHD)gereksimi doğrultusunda Ankara DHMİ tarafından dönem dönem düzenlenen Hava Trafik Kursuna katılım sayısına bağlı olarak 1 (bir) yıl süreli olarak gönderilir.

DHMİ kurslarına katılan adaylar, ICAO kuralları çerçevesinde son teknoloji ile DHMİ’in belirlediği eğitmenler tarafından mesleğe en iyi şekilde hazırlanırlar.DHMİ’nin düzenlediği hava trafik kursu yazılı ve uygulamalı olarak 2 (iki) aşamadan oluşur.Başarılı olan  Hava Trafik Kontrolör adayları,  uzmanlaşmış olarak görev yapacakları  meydanlara gönderilirler. Başarı ortalamasının 70 (yetmiş)olduğu tüm dersler, adaylar üzerinde psikolojik bir baskı yaratmaktadır. Adaylar kurs süresince mesleki eğitimin yanında psikolojik denetimden de geçmektedirler. Teori derslerinde başarılı olan Hava Trafik Kontrolörleri,

a-Meydan Kule teori-pratik,

b-Yaklaşma Kontrol teori-pratik,

c-Saha Kontrol teori-pratik sınavlarını takiben final sınavı ile kurslarını sonlandırırlar.

Başarılı olamayan adaylar ise, meydanlarına geri gönderilir ve farklı birimlerde görevlendirilirler. Çıkabilecek sonuç dolayısı ile adaylar üzerinde bu kurs her zaman psikolojik bir etki yaratmaktadır. Başarılı olan Hava Trafik Kontrolörleri’nin almış olduğu sertifika uluslararası alanda geçerli olan bir belgedir.

Tüm dünyadaki Hava Trafik Kontrolörleri’nin İngilizce seviyesinin ICAO’nun belirlediği Level 4 düzeyinde olması gerekmektedir.Bu yönde verimliliğin arttırılması için eğitimin sürekliliği şarttır.

28.000  uçak kaza ve kırımına ilişkin yapılan araştırmalar, bu trafik olaylarının % 70’nin İngilizce hâkimiyetinin yetersizliğinden kaynaklandığını ortaya koymuştur. Şüphesiz en iyi hizmet emniyetli uçuşun sağlandığı hizmettir. Kontrolör, uçuş emniyeti ile trafiği hızlandırma balansını sağlamada, profesyonel kuralları yerine getirmenin mesleki gururunu taşımayı herkesten daha fazla önemser

Dileriz en kısa sürede Hava Trafik Kontrolörleri’nin talep ettiği özlük hakları destek görür ve  üyelerimizin savunucusu olan Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’nın (HTKS) haklı talepleri bekletilmeksizin yerine getirilir.Yönetim olarak,  mesleğe teşvik ve saygınlık kazandırmak adına  bu konudaki çalışmalarımız ilk günkü inanç ve çabayla devam edecektir.
Tüm kontrolörleri bu önemli günümüzde kutlayın ve onlarla gurur duyun… Mesleğimizin en temel kazancı olan onur ve gururla başta KKTC, Türkiye ve tüm dünyadaki bu ayrıcalıklı işi özveri ve fedakarlıkla yerine getiren meslektaşlarımızın 20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri gününü kutlar, güvenli ve nitelikli çalışmalar dileriz.

HER SANİYE, HER YERDE
MAKSİMUM VERİMLİLİK, İHMALSİZ GÜVENLİK.

CTATCA GÜNÜNÜ KUTLADI

Yorumlar

Yola devam ~ 11 yıl önce
Bence izzet derkan ve arkadaslari yola devam etmelidirler. Bizler kendilerine manevi destek vermeye devam edecegiz 62 . Donem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anavatan ~ 11 yıl önce
Meslektaslarimi, izzet Derkan ve ekibini taktir eder calismalarinda ve ugras verdikleri hakli beklentilerinde basarilar dilerim. Umarim talepleri yakin zamanda gerceklesir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anavatan ~ 11 yıl önce
Meslektaslarimi, izzet Derkan ve ekibini taktir eder calismalarinda ve ugras verdikleri hakli beklentilerinde basarilar dilerim. Umarim talepleri yakin zamanda gerceklesir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000