26 Kasım 2010, Cuma 08:23:21

CENGİZ TOPEL İÇİN 12 MİLYON TL GEREK

Haziran 2011'de sivil ulaşıma açılması planlanan Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı için çalışmalar hızlandırıldı.
  • İstanbula 3. hava alanı düşünülürken, Kocaeli ve Sakarya gibi iki büyük şehir arasında olan bir hava alanının bu güne kadar açılmamış olması bence çok gecikmiş bir hizmet. Bu olur bu olmaz veya şuraya yakın demektense bu hava alanı biran önce uluslararasınıda kapsayan sivil havacılığa açılmalı.
  • Bir kocaeli li ve havacı olarak,tarifeli sefere pek ihtimal vermiyorum.Ama özel jetler ve kargo taşımacılığı için çok müsait..Hava alanının olduğu yer sanayi bölgelerine yakın.Diğer taraftan bakınca,kocaeli,sakarya ve yalova 'ya hitap eden bir havaalanı,transit ulaşım imkanları sağlanırsa,tarifeli seferde konulabilir.
  • THY eğitim için kullanacak burayı arkadaşlar... uçakların bir kısmını Çorlu'dan oraya kaydıracak..
  • kocaeli için çok büyük gelişme ama umarım istanbulun gölgesinde kalmaz. ayrıca kou havacılık okulu myo değil.
  • Türkiye'nin en büyük sanayi kentinden bahsediyoruz. elbetteki tarifeli sefer konmayacaktır. özel jetler ve kargo uçaklarının kullanımı yanısıra KOÜ Havacılık MYO içinde kullanım alanı bulacaktır. zaten 3km pisti bulunan askeri bir meydan ,sadece bina ve ulaşım yolları masrafı çıkıyor.ha fazla masrafa gerek yok ,orası ayrı.
  • arkadaşa katılıyorum.. oraya yolcu uçakları inmesi saçma ama bu tip kargo yada özel uçaklar vs inerse en azından ist ve saw biraz daha rahatlar ama tabii hepsinin oradan taşınması lazım.. hem ozaman daha çok anlamı olur... ama geçen gün hatlara yorum yaptık diye aklınca fırca kayarcasına onlar bilmiyomu diyen arkadaş daha iyi bileceği için fazla yazmaya gerek yok..
  • Sayın Vali ve Sayın Belediye başkanlarının makam koltuklarına kuş uçuşu 54 km uzakta 45 dakika mesafede uluslararası standartlarda SAW varken bu israf neden??? Sorsunlar özel havayolu şirketlerine buraya veya buradan uçarmısınız diye?? Orası ancak olsa olsa kargo limanı olabilir.
  • Acaba TK uçacakmı bilginiz varmı
Sivil havacılığa açılması kararlaştırılan Cengiz Topel Havaalanı'nda Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu incelemelerde bulundu. Havaalanının apron ve yer hizmetleri verilmesi planlanan bölümünü dolaşan yetkililer, çalışmaların süratle tamamlanacağını ifade etti.

Apronu dolaşan ve yer hizmetlerinin verileceği binayı inceleyen Vali Topaca, "Ulaştırma Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Valiliği olarak Cengiz Topel Havaalanı'nı 2011 yılının 6. ayına yetiştirmeye çalışıyoruz. 2011 yılında Cengiz Topel Havaalanı'nda yurtiçi yolcu uçuşları başlayacak. Mevcut pist kullanılacak. İleride yeni bir pist yapılması da gündeme gelebilir. Havaalanının sivil havacılığa açılması için neye ihtiyaç varsa süratle yapımına başlanacak. Eksik kısımların tamamlanmasının ardından 2011 yılının 6. ayında Cengiz Topel Havaalanı'ndan ilk uçak kalkacak.'' açıklamasını yaptı. İlk aşamada Cengiz Topel Havaalanı'nda yer hizmetlerinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüleceği bilgisini veren Başkan Karaosmanoğlu, "Cengiz Topel Havaalanı'nın sivil havacılığa açılması kente ayrı bir değer katacak." ifadesini kullandı. DHMİ, Karayolları ve Bayındırlık Kocaeli Müdürlüğü yetkilileriyle görüşen Başkan Karaosmanoğlu ile Vali Topaca, çalışmaların geldiği noktaya yönelik bilgi aldı.
CENGİZ TOPEL İÇİN 12 MİLYON TL GEREK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
İstanbula 3. hava alanı düşünülürken, Kocaeli ve Sakarya gibi iki büyük şehir arasında olan bir hava alanının bu güne kadar açılmamış olması bence çok gecikmiş bir hizmet. Bu olur bu olmaz veya şuraya yakın demektense bu hava alanı biran önce uluslararasınıda kapsayan sivil havacılığa açılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir kocaeli li ve havacı olarak,tarifeli sefere pek ihtimal vermiyorum.Ama özel jetler ve kargo taşımacılığı için çok müsait..Hava alanının olduğu yer sanayi bölgelerine yakın.Diğer taraftan bakınca,kocaeli,sakarya ve yalova 'ya hitap eden bir havaalanı,transit ulaşım imkanları sağlanırsa,tarifeli seferde konulabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY eğitim için kullanacak burayı arkadaşlar... uçakların bir kısmını Çorlu'dan oraya kaydıracak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kocaeli için çok büyük gelişme ama umarım istanbulun gölgesinde kalmaz. ayrıca kou havacılık okulu myo değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiye'nin en büyük sanayi kentinden bahsediyoruz. elbetteki tarifeli sefer konmayacaktır. özel jetler ve kargo uçaklarının kullanımı yanısıra KOÜ Havacılık MYO içinde kullanım alanı bulacaktır. zaten 3km pisti bulunan askeri bir meydan ,sadece bina ve ulaşım yolları masrafı çıkıyor.ha fazla masrafa gerek yok ,orası ayrı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşa katılıyorum.. oraya yolcu uçakları inmesi saçma ama bu tip kargo yada özel uçaklar vs inerse en azından ist ve saw biraz daha rahatlar ama tabii hepsinin oradan taşınması lazım.. hem ozaman daha çok anlamı olur... ama geçen gün hatlara yorum yaptık diye aklınca fırca kayarcasına onlar bilmiyomu diyen arkadaş daha iyi bileceği için fazla yazmaya gerek yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Vali ve Sayın Belediye başkanlarının makam koltuklarına kuş uçuşu 54 km uzakta 45 dakika mesafede uluslararası standartlarda SAW varken bu israf neden??? Sorsunlar özel havayolu şirketlerine buraya veya buradan uçarmısınız diye?? Orası ancak olsa olsa kargo limanı olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Acaba TK uçacakmı bilginiz varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000