13 Nisan 2012, Cuma 17:32:21

ÇANAKKALE HAVALİMANI PERSONELİ İLE BULUŞTU...

Engelsiz Havalimanı Projesinin en önemli ayaklarından biri olan “Engelli Yolculara Hizmet Eğitimi” faaliyeti kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular Çanakkale Havalimanı personeli ile buluştu. ..
  • İnşallah bu yönetim anlayışı tüm havalimanlarına hakim olur.
  • Çağdaş Müdür Çağdaş Havalimanı.Elinize Yüreğinize Sağlık.
Toplantıyı açış konuşmasını yapan Havalimanı Müdürü Yücel Besim Aladağ; havalimanlarını kullanan engelli yolcuların sayısında da artış yaşandığını kaydederek, Kalite Standartlarının iyileştirilmesi ile beraber Havalimanını kullanan engelli yolcu sayılarındaki artışların da süreceğini belirtti. 

Havalimanlarında hizmet veren Havalimanı işletmecisi, terminal işletmecisi, havayolu şirketi ve yer hizmetleri kuruluşlarının engelli yolculara hizmet konusunda gerekli tedbirleri almaları, engelli yolcuların mağdur edilmemesi ve verilen hizmetlere ilişkin olarak gerekli tüm kolaylığın sağlanması ile engelli yolcularımızın, diğer yolcularla eşit şartlarda seyahat edebilmesine yönelik imkanların, herhangi bir ek ücret talebinde bulunulmaksızın yerine getirilmesi amacıyla DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından “Engelsiz Havalimanları Projesi” başlatılmıştır. 
 
“Engelsiz Havalimanı Projesi” çerçevesinde, Çanakkale Havalimanında da fiziki şartlarda iyileştirmeler yapılarak; engelli yolculara daha iyi hizmet verebilme gayreti sürdürülmektedir. Bu kapsamda; 2 adet engelli yolcu otoparkı yeri hazırlanmış, 1 adet Check-in bankosu hizmet kolaylığı açısından standart hale getirilmiş, 1 adet Engelli WC alanı düzenlenmiş, Havalimanı girişine 1 adet  harici telefon tahsis edilmiştir. 
 
Bunlarla birlikte Havalimanı Terminal Binamız içerisinde ve çevresinde görme engelli yolculara yönelik hissedilebilir zemin uygulamaları ve Braille alfabesi kullanılarak hazırlanan zemin krokisi çalışmalarında da son aşamaya gelinmiştir. 

ÇANAKKALE HAVALİMANI PERSONELİ İLE BULUŞTU...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
İnşallah bu yönetim anlayışı tüm havalimanlarına hakim olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çağdaş Müdür Çağdaş Havalimanı.Elinize Yüreğinize Sağlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000