10 Mart 2009, Salı 14:52:31

Çanakkale Havaalanı yeni apronuna kavuştu

Çanakkale Havaalanı'nda inşaatı biten yeni apron düzenlenen törenle hizmete açıldı.
  • kardeş adını verde ziyarete gelelim soran mı oldu ya:)
  • Haberde kullanılan resim de süpermiş yani. Haberle çok uyumlu olmuş... :))))
  • canakkale 116 er egitim alayı 87 3 tertip

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Çanakkale, bilişimde ve ulaşımda erişilebilir, ulaşılabilir bir ilimiz haline geldi” dedi.

Yıldırım, Çanakkale Havaalanı'nda yeni apronun hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törende konuştu. Konuşması sırasında etkisini artıran yağmurlara ülkenin ihtiyacı olduğunu kaydeden Yıldırım, Çanakkale'de 1995 yılında yapılmış havaalanının, bir terminali ile bir uçak kapasitesinde apronu bulunduğunu anımsattı. Yıldırım, şimdi ise kentte 2 terminal, 2 apron ve daha fazla uçak alacak kapasiteye ulaşıldığını ve uçak seferleri yapıldığını belirtti.

Yıldırım, Çanakkale'nin tüm bu yapılanları hak ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Çanakkale'ye hava taşımacılığı ve kara yolu bağlantısı doğru dürüst yapılmamış. Çanakkale denizden nasibini almamış. Tüm bunların hepsi geride kaldı. Geldik GESTAŞ ile birlikte Gökçeada'ya olan ulaşım sorununu çözdük. Çanakkale'ye özel kanun çıkardık. Çanakkale deniz ulaşımına yönelik özel yasal düzenleme yaptık ve Özel İdaresine 25 milyon TL gönderdik. Gökçeada-1 feribotu alındı. Seferler düzenli yapılıyor. Şimdi de yeni bir deniz otobüsü daha alındı, o da yakında seferlere başlayacak. İhtiyaç olursa daha yeni gemiler de alınacak. Böylece Çanakkale deniz ulaşımı belirli bir noktaya geldi. Bundan sonra artık şirket kendini yenileyip, bu hizmeti sürdürecek.”

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal da, ülkenin gelişen sivil havacılığın bir parçası olan altyapı eksikliklerini giderme konusunda faaliyetlerine bir yenisinin daha eklendiğini bildirdi.

18 Mart 2008 tarihinde Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü törenleri için gelen uçakların park edecek yer bulmada yaşadığı zorlukları görüp, Bakan Binali Yıldırım'ın verdiği talimat doğrultusunda başlanılan apron inşaatı faaliyetinin tamamlandığını anlatan Birdal, daha önce sadece bir uçaklık apron park yeri olan Çanakkale Havaalanı'na yeni yapılan apron ve bağlantı yoluyla 2 uçaklık daha kapasite ilave edildiğini ve park edebilecek uçak sayısının 3'e yükseldiğini kaydetti.

Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık ise, törende ildeki hava, kara ve deniz yolu taşımacılığı konusunda yapılan çalışmalar ve hedefler konusunda bilgi verdi.

Konuşmaların ardından apronun açılışı yapıldı.

Çanakkale Havaalanı yeni apronuna kavuştu

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
kardeş adını verde ziyarete gelelim soran mı oldu ya:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Haberde kullanılan resim de süpermiş yani. Haberle çok uyumlu olmuş... :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
canakkale 116 er egitim alayı 87 3 tertip

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000