16 Temmuz 2008, Çarşamba 17:13:52

BU KRİZE BİR AN ÖNCE ÖNLEM ALINMALI

Petrol fiyatları nedeniyle zor günler geçiren özel havayolu şirketleri, 24 Temmuz'da TÜRSAB ve TÜROFED ile birlikte ortak bir toplantı düzenleyecek.

Petrol fiyatları nedeniyle zor günler geçiren özel havayolu şirketleri, 24 Temmuz'da TÜRSAB ve TÜROFED ile birlikte ortak bir toplantı düzenleyecek. Konaklama ve konma ücretlerinde acilen indirim yapılmasını isteyen havayolu şirketleri, böyle giderse Türk halkının yüzde 90'ının uçağa binemeyeceğini söylüyor

Petrol fiyatlarının tavan yapması, özel havayolu şirketlerinin hesaplarını altüst etti. Havayolu şirketleri, hükümetin konaklama ve konma vergilerinde indirim yapmaması durumunda, Türk halkının uçağa binme sevdasının yarım kalacağını savunuyor. Seslerini kamuoyuna daha fazla duyurmak isteyen TÖSHİD yönetimi, TÜROFED ile TÜRSAB ile birlikte 24 Temmuz'da ortak bir basın toplantısı yapma kararı aldı. Toplantıda, havayolu şirketlerinin içinde bulunduğu sıkıntılar konuşulacak ve bu sıkıntıların turizme etkisi tartışılacak.

TÖSHİD Genel Sekreteri Musa Alioğlu, TurizmdeBuSabah'a yaptıkları açıklamada sorunlarını çeşitli vesilelerle Ulaştırma Bakanı ile Sivil Havacılık Genel Müdürü'ne ilettiklerini anlattı. Şu ana kadar 33 küçük havalimanında konaklama ve konma ücretinde indirimler yaptığını kaydeden Alioğlu, bu iyileştirmenin 'yaralarına merhem olmadığını' anlattı. Asıl beklentilerinin 'büyük havalimanlarında indirimler' olduğunu belirten Alioğlu, "Kriz geçene kadar hükümetten konma ve konaklama ücretlerinde indirim yapmasını istiyoruz" dedi.

YÜZDE 90'LIK KESİM UÇAĞA BİNEMEZ

Konma ve konaklama ücretleri çok yekün tuttuğunu vurgulayan Alioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"DHMİ verdiğimiz paralarla vergi rekortmeni oldu. Amaç, vergi rekortmeni olmak mı, kamuya hizmet mi?.Eğer böyle giderse yüzde 90'lık bir kesim için uçak yolculuğu hayal ve lüks olur. Hükümetin ulaştırma politikaları doğrudur, ayın maliye bakanımız vergiler konusunda bize biraz ağabeylik yapsın. Ancak gerekli iyileştirmeler yapılmazsa, yakın vadede bilet fiyatları ortalama 250 milyona çıkabilir. Bazı uçuşlar iptal edilir, Türkiye'de uçak sayısı azalır. Türk halkı da uçağa zor biner."

ASKERDEN YANIT BEKLİYORUZ

Genelkurmay ile uçuş rotalarının kısaltılması konusunda toplantılar yapıldığını anımsatan Alioğlu, "Yaptığımız araştırmaya göre kısaltılmalar sözkonusu olduğunda 350 milyon dolarlık bir tasarruf sözkonusuydu. Bu konuda Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan cevap bekliyoruz" dedi.

turizmdebusabah

BU KRİZE BİR AN ÖNCE ÖNLEM ALINMALI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000