28 Aralık 2010, Salı 16:44:40

BODRUM HAVALİMANI'NIN KADERİ DEĞİŞEBİLİR

Hem ihale süreciyle hem de yapımıyla yılan hikayesine dönen Milas-Bodrum Havalimanı için beklenen karar sonunda çıktı.
  • AKP Lİ bakan ihaleyi kendi tarikat arkadaşlarına vermek istediğinden hiç bir haklı gerekçesi olmadığı halde ihaleyi iptal ediyor, fakat yargı müdahale edip AKP li bakanın oyununu bozuyor AKP de ihaleyi kazanan firmayı yıpratma politikası izliyor. DURMAK YOK YOLA DEVAM !!!
  • ihale trhı 2006,sonra ıhaleiilgili bakanlık ıptal eder ,mahkeme surecı ve yuklenici firma haklı bulunur vs 2009 mayıs saha teslımı olur,,olurda arada neler oldu acaba,, mahkeme vs gereksız sebeplerle saha teslımı uzar,,sorumlu ılgılı kamu kurulusu olsa gerek.peki nie ilgili kurum ısı yokusa surer??cunku ıhalei baska fırmaların almak ıstemesı olabılır ama devlet için en karlı teklıfı yuklenıcı fırma vermıstır ve hatta bazı makamların baskısına ragmen olmus olablır,pekı sonra senmısın bana karsı gelıp ıhaleıı alan denmıs olabılır,,ıhale ıptalı -mahkeme surecı ve bu arada yuklenıcı fırmaıı ıflasa surekleyebılecek bır takım baskılar vs olmus olabılır ,,ve netıcesınde de yuklenıcı fırma dayanacak gucu olmayınca devrtms olblr,inanmyn arstrr...
  • Ne kaderi sen firma olarak 2006 yılında ihaleye gir kazan sonra da inşata başlama yapma kaç sene geçmiş 4. sene bitti.. Şimdide ihaleyi astaldi firmasına devrediyorsun iyi de kaybedilen 4 senenin hesabını verecek misin yerli firma ve yabancı ortağı firma..Nerden baksan daha inşatın başlamasına en az 8 ay var zaten inşaat süresi 2 yıl işde sana kaybedilen 8 yıl buyrun hesabını sorun..
  • İTALYAN ASTALDİ ÇOK BÜYÜK BİR FİRMA BOLU DAĞI TÜNELİNİDE ONLAR YAPTI TÜRKİYEDE ÇOK BÜYÜK PROJELER YAPTIKLARINI OKUMUŞTUM
  • bodruma modern ve global alanda yarışabilecek bir havalimanı yapılması gerekirdi.zararın neresinden dönülse kardır ve bir an önce yapılması gerekiyor.bir bodrumlu olarak görüşlerim bunlar.
  • KİMDİR BU ASTALDİ TÜRKİYEDE NE İŞLER YAPMIŞTIR LÜTFEN BİRİSİ ÇIKIP AÇIKLASIN BİZLERDE BİLGİ SAHİBİ OLALIM.
  • İHALEYİ ALAN ŞİRKET YAPAMAYACAKSA VE BAŞKASINA DEVREDECEKSE BU İŞTE BİR KOKU VAR DEMEKTİR. NİYE TAV .ÇELEBİ ELENDİ VERİN ŞİMDİ CEVABINI

2006 yılında ihalesi yapıldıktan sonra DHMİ’nin raporu doğrultusunda dönemin Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından ihalesi iptal edilen Milas-Bodrum Havalimanı, bir süre sonra yeniden mahkeme kararıyla Teknotes ve onun Sırp ortağına verilmişti.
 
Yap-İşlet–Devret yöntemiyle yapılan ihalenin üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen Milas-Bodrum Havalimanı projesi bir türlü tamamlanamadı. Yapım ihalesini Teknotes firmasının kazandığı meydan için, 2009 Mayıs ayında imzalar atıldı. Ancak yapım süresi 2 yıl olarak öngörülen Milas-Bodrum Havalimanı’nın ihalesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen hiçbir gelişme kaydedilemedi.

Şirketin yaşadığı sıkıntılar yüzünden bir türlü inşaat ilerlemezken, geçtiğimiz ay sürpriz bir gelişme yaşanmıştı.

Oral Baytok'un sahibi olduğu Teknotes firması, sürpriz bir şekişde projeyi devretme kararı almış ve Milas-Bodrum Havalimanı inşaatı projesini İtalyan Astaldi şirketine devretme konusunda anlaşmaya varmıştı.

Projenin teslim edilmesine 5 ay gibi bir süre kala yaşanan bu gelişmenin Milas-Bodrum Havalimanı projesini nasıl etkileyeceği merakla beklenirken bir yandan da Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin vereceği karar ediliyordu.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, projenin İtalyan devi Astaldi'ye devrini onayladı.

Dünya'da 80 yıllık Türkiye'de de yaklaşık 25 yıllık iş tecrübesine sahip Astaldi'nin daralan zamanda nasıl bir yol izleyeceği büyük merakla bekleniyor.

MAYIS 2011'DE TAMAMLANANMASI PLANLANIYORDU

İhale şartnamesine göre; 2011 Mayıs ayında  tamamlanması gereken Bodrum-Milas Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde, 8 adet yolcu köprüsü, 66 adet check-in bankosu, 750 araç kapasiteli otopark olacak.
 
Projeye göre, yeni terminal binasında güvenlik sistemleri en son teknolojiyle donatılacak. Bagajlar EDS sistemi ile otomatik olarak taranacak. Yeni terminal binasının hizmete girmesi ile mevcut terminal binası iç hatlara hizmet vermeye başlayacak. Terminalin yolcu kapasitesi 5 milyon olacak.
 
Proje Kapsamındaki Önemli İş Kalemleri: 95 bin 927 metrekare kullanım alanlı terminal binası, terminalden bağımsız 765 metrekare kapalı alana sahip CIP binası, 38 bin 500 metrekare açık otopark yapılması, 8 bin 500 metrekare viyadük, 13 bin metrekare beton kaplama servis alanı ve 23 bin metrekare asfalt servis yolu imalatı, toplam 102 bin 500 metrekare ilave apron yapılması, yaklaşık 180 bin metrekare alanın peyzaj düzenlemesinin yapılması.

©AirportHaber.com ÖZEL

BODRUM HAVALİMANI'NIN KADERİ DEĞİŞEBİLİR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
AKP Lİ bakan ihaleyi kendi tarikat arkadaşlarına vermek istediğinden hiç bir haklı gerekçesi olmadığı halde ihaleyi iptal ediyor, fakat yargı müdahale edip AKP li bakanın oyununu bozuyor AKP de ihaleyi kazanan firmayı yıpratma politikası izliyor. DURMAK YOK YOLA DEVAM !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ihale trhı 2006,sonra ıhaleiilgili bakanlık ıptal eder ,mahkeme surecı ve yuklenici firma haklı bulunur vs 2009 mayıs saha teslımı olur,,olurda arada neler oldu acaba,, mahkeme vs gereksız sebeplerle saha teslımı uzar,,sorumlu ılgılı kamu kurulusu olsa gerek.peki nie ilgili kurum ısı yokusa surer??cunku ıhalei baska fırmaların almak ıstemesı olabılır ama devlet için en karlı teklıfı yuklenıcı fırma vermıstır ve hatta bazı makamların baskısına ragmen olmus olablır,pekı sonra senmısın bana karsı gelıp ıhaleıı alan denmıs olabılır,,ıhale ıptalı -mahkeme surecı ve bu arada yuklenıcı fırmaıı ıflasa surekleyebılecek bır takım baskılar vs olmus olabılır ,,ve netıcesınde de yuklenıcı fırma dayanacak gucu olmayınca devrtms olblr,inanmyn arstrr...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne kaderi sen firma olarak 2006 yılında ihaleye gir kazan sonra da inşata başlama yapma kaç sene geçmiş 4. sene bitti.. Şimdide ihaleyi astaldi firmasına devrediyorsun iyi de kaybedilen 4 senenin hesabını verecek misin yerli firma ve yabancı ortağı firma..Nerden baksan daha inşatın başlamasına en az 8 ay var zaten inşaat süresi 2 yıl işde sana kaybedilen 8 yıl buyrun hesabını sorun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İTALYAN ASTALDİ ÇOK BÜYÜK BİR FİRMA BOLU DAĞI TÜNELİNİDE ONLAR YAPTI TÜRKİYEDE ÇOK BÜYÜK PROJELER YAPTIKLARINI OKUMUŞTUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bodruma modern ve global alanda yarışabilecek bir havalimanı yapılması gerekirdi.zararın neresinden dönülse kardır ve bir an önce yapılması gerekiyor.bir bodrumlu olarak görüşlerim bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KİMDİR BU ASTALDİ TÜRKİYEDE NE İŞLER YAPMIŞTIR LÜTFEN BİRİSİ ÇIKIP AÇIKLASIN BİZLERDE BİLGİ SAHİBİ OLALIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İHALEYİ ALAN ŞİRKET YAPAMAYACAKSA VE BAŞKASINA DEVREDECEKSE BU İŞTE BİR KOKU VAR DEMEKTİR. NİYE TAV .ÇELEBİ ELENDİ VERİN ŞİMDİ CEVABINI

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000