19 Mart 2012, Pazartesi 09:03:48

BİRDAL: TEK ÇÖZÜM ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, tek çözümün yeni bir havalimanı yapmak olduğunu söyledi.
  • Heathrow fikrini bir kac ay once bende yazmistim.Heathrow Ataturk havalimanindan cok buyuk degildir, ama terminallerinin konumu dolayisi ile verim cok cok daha yuksektir.AHL'de tek bir terminal var.Trafik dolayisi ile tikanip durmaktadir. Eger flyinn'e dogru bir terminal dusunulse, oradaki polis okulu kaldirilsa eminim o bolgeye yapilacak ek terminallerle kapasite artirimi cok artacaktir.Buna ek olarak askeri alanda yapilacak ek terminaller ve pist, AHL'nin kapasitesini cok rahatlikla ikiye katlar.AHL'de sorun pist degil, sorun park sorunu.Ama koklu bir cozum olsun, buyuk bir havalimani kuralim, 100 milyon yolculuk olsun deyip bisey yapilacaksa o zamanda doldurun K.cekmece golunu, kurun ortaya iki terminal iki pist, alin size havalimani
  • Kayseriyi yiyeyim birader, degil dunyanin en buyuk havaalani, gunes sisteminin en buyuk havaalanini yapsan ne olur.Mantikli dusunun biraz, Kayseri'nin nufusu ne? Istanbulla bas edebilirmi?Turkiyede su anda havaalani istiyaci olan sehir Istanbuldur, gerisi hikaye.
  • körler sağırlar birbirlerini ağırlarlar artık ahl de..
  • bir havalani yapin tam yapin yok mu türkiyede dünyanin en büyük havalimanini yapacak sehir var orasida KAYSERI Havalimani okardar düz ve güzel yerdeki devletin kafasi calissa kayseri havalimanini yeniden insa eder ve süperde havalimani olur ama nerde orada kücük havalani burada kücük havalani yaparak ugrasip duruyorsunuz Türkiyede istanbuldan ankaradan baska sehir yokdemi.... KAYSERIYI GÖZEDEN GECIRIN ONA GÖRE KARAR VERIM DERIM BEN BUKADAR...
  • 30-40 yıl önce düşünülmesi gerekenlerin şimdi düşünüldüğünü biliyorsun çok güzel. sayın ileri görüşlüm 30-40 yıl sonra düşünülecekleri-yapılması gerekenleri de o zaman sen söyle. tabi yarını hesap edebiliyorsan!!!
  • Bence iç gerek yok Çorlu havaalanına güzel terminal binası veya kargo antropolleri yapıp kargoyu oraya taşımak en akılcıl olur alt yapı var zaten inşallah kale alan olup değerlendirilir.
  • biran evvel kamulaştırmaların yapılıp esenboğa'ya 3.pist yapılarak thy nin 2.hub olması sağlanmalıdır. sabiha gökçen bu haliyle bile zaten yoğun. çözüm olacağını sanmıyorum.
  • 3. havalimanı için para hazır...tav satıldı...
  • bu yaz Ataturk havalimaninda trafik yandi....simdiden hazirlanin.
  • heatrow atatürk'ten çok mu büyük? üçüncü havaalanı yaptığında çevresinde tüm araziyi yapılaşmaya kapatabilecekmisin? sabiha gökçen yapıldı da ne oldu?
DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı'nda bir çok acil çözüm gerektiren konunun olduğunu ifade ederek, "Buradaki çözümler geçici çözümler olacaktır. Ancak belirli bir süreye kadar burayı rahatlatan çözümler olacaktır. Havacılık adına tek çözümü yeni bir havalimanın yapılmasıdır. Bu konuda ciddi çalışmalar var. Belirli seviyelere geldi. Bu çalışmalar bittiğinde tabiî ki ciddi bir rahatlama olacak, ancak şuanda Atatürk Havalimanı'ndayız. Burası çalıştığı sürece ne yapılır bunu düşünmekteyiz" diye konuştu.

"30 - 40 YIL ÖNCESİNDE DÜŞÜNMEMİZ GEREKENLERİ ŞİMDİ DÜŞÜNÜYORUZ"

İstanbul'da yapılacak olan yeni havalimanı ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Birdal, "Atatürk Havalimanı İstanbul'un ortasında kaldı. Etrafı yapılaşmalarla kapattık zaman içerisinde. 30 - 40 yıl öncesinde düşünmemiz gerekenleri şimdi düşünüyoruz. O yüzdende çözüm bulmakta zorlanıyoruz. Yani Atatürk Havalimanı'nı büyütüp genişletebilirsiniz. Etrafındaki yapılaşmaları yıkarsanız genişletebilirsiniz. Ama bu genişlettiğiniz andaki hangi noktadaysanız ondan bir adım daha ileri yine gidemezsiniz. Onun için İstanbul'un ihtiyacı genişlemeye müsait bir alan üzerine kurulacak yeni bir havalimanıdır" ifadelerini kullandı.
Havalimanı için çalışmaların devam ettiğini belirten Birdal, "Şuanda bir niyet sürecin yaşıyoruz. Bu konuda en üst makamlarımızın da isteği var. Gerekli çalışmalar var. Bu neticelendiği zamanda yapım sürecine geçilecek. Bir havalimanının da ne kadar sürede yapılacağını herkes tahmin edebilir. Takvim vermem şuan içim mümkün değildir. Konumuz Atatürk Havalimanı için en iyiyi bulma arayışıdır" şeklinde konuştu.
BİRDAL: TEK ÇÖZÜM ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 12 yıl önce
Heathrow fikrini bir kac ay once bende yazmistim.Heathrow Ataturk havalimanindan cok buyuk degildir, ama terminallerinin konumu dolayisi ile verim cok cok daha yuksektir.AHL'de tek bir terminal var.Trafik dolayisi ile tikanip durmaktadir. Eger flyinn'e dogru bir terminal dusunulse, oradaki polis okulu kaldirilsa eminim o bolgeye yapilacak ek terminallerle kapasite artirimi cok artacaktir.Buna ek olarak askeri alanda yapilacak ek terminaller ve pist, AHL'nin kapasitesini cok rahatlikla ikiye katlar.AHL'de sorun pist degil, sorun park sorunu.Ama koklu bir cozum olsun, buyuk bir havalimani kuralim, 100 milyon yolculuk olsun deyip bisey yapilacaksa o zamanda doldurun K.cekmece golunu, kurun ortaya iki terminal iki pist, alin size havalimani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kayseriyi yiyeyim birader, degil dunyanin en buyuk havaalani, gunes sisteminin en buyuk havaalanini yapsan ne olur.Mantikli dusunun biraz, Kayseri'nin nufusu ne? Istanbulla bas edebilirmi?Turkiyede su anda havaalani istiyaci olan sehir Istanbuldur, gerisi hikaye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
körler sağırlar birbirlerini ağırlarlar artık ahl de..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bir havalani yapin tam yapin yok mu türkiyede dünyanin en büyük havalimanini yapacak sehir var orasida KAYSERI Havalimani okardar düz ve güzel yerdeki devletin kafasi calissa kayseri havalimanini yeniden insa eder ve süperde havalimani olur ama nerde orada kücük havalani burada kücük havalani yaparak ugrasip duruyorsunuz Türkiyede istanbuldan ankaradan baska sehir yokdemi.... KAYSERIYI GÖZEDEN GECIRIN ONA GÖRE KARAR VERIM DERIM BEN BUKADAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
30-40 yıl önce düşünülmesi gerekenlerin şimdi düşünüldüğünü biliyorsun çok güzel. sayın ileri görüşlüm 30-40 yıl sonra düşünülecekleri-yapılması gerekenleri de o zaman sen söyle. tabi yarını hesap edebiliyorsan!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bence iç gerek yok Çorlu havaalanına güzel terminal binası veya kargo antropolleri yapıp kargoyu oraya taşımak en akılcıl olur alt yapı var zaten inşallah kale alan olup değerlendirilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
biran evvel kamulaştırmaların yapılıp esenboğa'ya 3.pist yapılarak thy nin 2.hub olması sağlanmalıdır. sabiha gökçen bu haliyle bile zaten yoğun. çözüm olacağını sanmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
3. havalimanı için para hazır...tav satıldı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu yaz Ataturk havalimaninda trafik yandi....simdiden hazirlanin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
heatrow atatürk'ten çok mu büyük? üçüncü havaalanı yaptığında çevresinde tüm araziyi yapılaşmaya kapatabilecekmisin? sabiha gökçen yapıldı da ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000