05 Mayıs 2012, Cumartesi 08:01:28

"BİR İŞ DEĞİL BİR SANAT"

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) Antalya Şubesi tarafından, lise öğrencilerine Hava Trafik Kontrolörlüğü’nü tanıtmak amacıyla düzenlenen “HAVA TRAFİK KONTROLÖRLÜĞÜ MESLEK TANITIM GÜNLERİ“ çerçevesinde Kepez Karatay Lisesi ve Özel Envar Anadolu Lisesi ziyaret edildi.
  • arkadaşları böyle bir çalışma yaptıklarından dolayı tebrik ederim. her mesleğin tanıtıma ihtiyacı vardır ve herkes kendi mesleğini yeterliliği ölçüsünde tanıtmalıdır. medeni cesareti olmayan klavye kahramanları zamanlarını kendi mesleklerini tanıtmaya yönelik harcasalar başarılı olabilirler.
  • 100 kişilik kadroya bu maaşa rağmen ancak 160-170 kişinin başvurduğuna bakılırsa isabetli bir yaklaşım olmuş...
  • Bu nasıl bir hakarettir! "ÇOĞALTMAK" dikkat et seni çoğaltmasınlar!
  • yorumlardanda anlışılacağı üzere pek sevilmezler. bunun bir çok nedeni olabilir. mesela adamın hayvan gibi torpili vardır ama bu atc olmaya yetmez. yeteneği yada yeterliliği olmadığı için atco olamaz. yada .ok gibi parası vardır isterse parasını bastırıp pilot dahi olabilir, ama gene yeteneği ve yeterliliği olmadığı için atco olamaz. bu insanların elinden tek gelen sağda solda gördükleri atc haberlerine saldırı yaparlar. ama malesef buda atcoların umrunda olmaz.
  • Seneler önce başlatılması gereken bir çalışma geç olsa da nihayet başlamış.Bu güzel meslek malesef bu zamana kadar hep perde arkasında kalmıs ve bu yüzden bilinmemiştir.Gençlerin böyle bir şeyden haberder ediliyor olması ve gelecek için böyle bir iş fırsatlarının da olduğunun anlatılması çok güzel.Umarım Antalyadaki arkadaşların başlattığı bu güzel uygulama diğer illerimizdeki atc ler tarafından da uygulanır ve bu meslek daha büyük kitleler tarafından öğrenilir.Başarılarının devamını diler,çabalarından dolayı tebrik ederim arkadaşları.
  • Olacak okadar. ATCo için müracaat edenlerin %93'ü geri dönüyor. Bu bir yeti meselesi. Bunda ne üzülecek ne de kızılacak bir şey yok.
  • 20 yıldır sektördeymişsiniz, ama hala ATCo nedir, ne iş yapar öğrenememişsiniz. Ayrıca bir mesleğin tanıtılması neden sizi bu kadar rahatsız ediyor??? Daha çok ATCo gelecek diye mi korkuyorsunuz, yoksa yeni nesil ATCo nun ne olduğunu sizden daha iyi anladığı için midir endişeleriniz ?..
  • İstanbul üniversitesi, kınalı'nın yerine bunlardan üretmeli. Bakarsınız yurdışına ihraç bile edilirler. Neslini muhafaza etmek ve çoğaltmak lazım bu mükemmelleri. Ahlah'tan bunlar var ve dünya onların sayesinde dönüyor. İyiki varsınız. Turn left heading 180, decending 50 , çok zor .. çokkkkkk.
  • bu atcolar yakıda superman t-shirt iyle dolaşmaya başlarlarsa hiç şaşırmıyacağım... hepsi mükemmel ötesidir..fevkaladenin fevkindedirler..bohem bir yasantıları vardır avamla aynı ortamda bulunamazlar,tamamı asil ve soylu ailelerden seçilmiştir,sıradan değil özel insanlardır,süperdirler mükemmeldirler dünyayı döndüren bile onlardır..hepsi kolej eğitimi almış akabinde oxford mit gibi sayılı üniversitelerde eğitimlerini tamamlamış türkiyenin aydın kesiminden oluşur..yaptıkları iş o kadar streslidir ki,20 yıldır bu sektördeyim, 20 yılda anlat anlat bitiremediler..o kadar stresli işte, anladınız siz onu...bu stresli ortamda mükemmel işler çıkartmaktadırlar ama, haklarını yemeyelim,mesela: uçaklar motorları ve kanatlarıyla değil atcoların nefesiyle hareket eder.. pilot dediğin nedir ki? at kokpitten iki pilotu yerine bi atco oturttur uçağı marsa bile götürür.. iş böyle bişeydir atco..anlatırken kelimeler bile kifayetsiz kalıyor.. p.s: yeter kardeşim bıktık artık ısmarlama haberimsilerden...
  • anlamlı bir çalışma olmuş. arkadaşlara başarılar

Hava Trafik Kontrolörleri Arif Tuncal ve Tarık Arslan, beraberindeki heyetle öğrencilere, Hava Trafik Kontrolörlüğü mesleğinin tarihçesi, görevleri, mesleğinin gerektirdiği özellikler, mesleğin zorlukları ve kolaylıkları, çalışma ortamı, eğitim süresi ve içeriği hakkında bilgiler verdiler.

Dernek üyeleri, Hava Trafik Kontrolörü olmanın birinci yolunun Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Hava Trafik Kontrol Bölümü’nü bitirmek olduğunu belirterek, özel yetenek sınavları ile her yıl 15 öğrenci kabul eden Hava Trafik Kontrol Bölümü’nün, Türkiye'de şu an için tek olduğunu belirtti.

HTK olmanın ikinci yolunun ise Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) bünyesinde, belirlenen koşullar çerçevesinde seçilen lisans mezunu adayların eğitimi yoluyla olduğunu sözlerine ekleyen TATCA-Antalya Şubesi, uluslararası havacılık otoritesi tarafından HTK olmanın bir iş değil, sanat olarak tanımlandığını ve meslek tanıtımına sistematik olarak devam edeceklerini söyledi.

 

"BİR İŞ DEĞİL BİR SANAT"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
arkadaşları böyle bir çalışma yaptıklarından dolayı tebrik ederim. her mesleğin tanıtıma ihtiyacı vardır ve herkes kendi mesleğini yeterliliği ölçüsünde tanıtmalıdır. medeni cesareti olmayan klavye kahramanları zamanlarını kendi mesleklerini tanıtmaya yönelik harcasalar başarılı olabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 12 yıl önce
100 kişilik kadroya bu maaşa rağmen ancak 160-170 kişinin başvurduğuna bakılırsa isabetli bir yaklaşım olmuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakket yaa!...'ya ~ 12 yıl önce
Bu nasıl bir hakarettir! "ÇOĞALTMAK" dikkat et seni çoğaltmasınlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATCo olmak ~ 12 yıl önce
yorumlardanda anlışılacağı üzere pek sevilmezler. bunun bir çok nedeni olabilir. mesela adamın hayvan gibi torpili vardır ama bu atc olmaya yetmez. yeteneği yada yeterliliği olmadığı için atco olamaz. yada .ok gibi parası vardır isterse parasını bastırıp pilot dahi olabilir, ama gene yeteneği ve yeterliliği olmadığı için atco olamaz. bu insanların elinden tek gelen sağda solda gördükleri atc haberlerine saldırı yaparlar. ama malesef buda atcoların umrunda olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geç bile kalındı. ~ 12 yıl önce
Seneler önce başlatılması gereken bir çalışma geç olsa da nihayet başlamış.Bu güzel meslek malesef bu zamana kadar hep perde arkasında kalmıs ve bu yüzden bilinmemiştir.Gençlerin böyle bir şeyden haberder ediliyor olması ve gelecek için böyle bir iş fırsatlarının da olduğunun anlatılması çok güzel.Umarım Antalyadaki arkadaşların başlattığı bu güzel uygulama diğer illerimizdeki atc ler tarafından da uygulanır ve bu meslek daha büyük kitleler tarafından öğrenilir.Başarılarının devamını diler,çabalarından dolayı tebrik ederim arkadaşları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Olacak okadar. ATCo için müracaat edenlerin %93'ü geri dönüyor. Bu bir yeti meselesi. Bunda ne üzülecek ne de kızılacak bir şey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden zorunuza gidiyor? ~ 12 yıl önce
20 yıldır sektördeymişsiniz, ama hala ATCo nedir, ne iş yapar öğrenememişsiniz. Ayrıca bir mesleğin tanıtılması neden sizi bu kadar rahatsız ediyor??? Daha çok ATCo gelecek diye mi korkuyorsunuz, yoksa yeni nesil ATCo nun ne olduğunu sizden daha iyi anladığı için midir endişeleriniz ?..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakket yaa? ~ 12 yıl önce
İstanbul üniversitesi, kınalı'nın yerine bunlardan üretmeli. Bakarsınız yurdışına ihraç bile edilirler. Neslini muhafaza etmek ve çoğaltmak lazım bu mükemmelleri. Ahlah'tan bunlar var ve dünya onların sayesinde dönüyor. İyiki varsınız. Turn left heading 180, decending 50 , çok zor .. çokkkkkk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
bu atcolar yakıda superman t-shirt iyle dolaşmaya başlarlarsa hiç şaşırmıyacağım... hepsi mükemmel ötesidir..fevkaladenin fevkindedirler..bohem bir yasantıları vardır avamla aynı ortamda bulunamazlar,tamamı asil ve soylu ailelerden seçilmiştir,sıradan değil özel insanlardır,süperdirler mükemmeldirler dünyayı döndüren bile onlardır..hepsi kolej eğitimi almış akabinde oxford mit gibi sayılı üniversitelerde eğitimlerini tamamlamış türkiyenin aydın kesiminden oluşur..yaptıkları iş o kadar streslidir ki,20 yıldır bu sektördeyim, 20 yılda anlat anlat bitiremediler..o kadar stresli işte, anladınız siz onu...bu stresli ortamda mükemmel işler çıkartmaktadırlar ama, haklarını yemeyelim,mesela: uçaklar motorları ve kanatlarıyla değil atcoların nefesiyle hareket eder.. pilot dediğin nedir ki? at kokpitten iki pilotu yerine bi atco oturttur uçağı marsa bile götürür.. iş böyle bişeydir atco..anlatırken kelimeler bile kifayetsiz kalıyor.. p.s: yeter kardeşim bıktık artık ısmarlama haberimsilerden...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ltbs ~ 12 yıl önce
anlamlı bir çalışma olmuş. arkadaşlara başarılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000