03 Ağustos 2010, Salı 14:38:42

BEST AIR ÇALIŞANLARI BAYRAM YAPACAK

4 yıl süren havacılık serüvenini noktalayan Best Havayolları’ndan alacağı bulunan çalışanlara iyi haber var.
  • personelin parası nezaman nasıl ödenecek bilgi olan paylaşabilirmi ?
  • Peki Best air in acentalarina olan borcu almak icin ne yapmak gerekir? Bilgisi olan varmi arkadaslar?
  • ahh o m. hasan çebi de kalan paralarım,yıllardır tırnaklarımla kazıdığım tazminatım.... önce maaşlarımızla kemerde otel yaptırdı.süründük hakkımızın peşinde koşarken.sende sürün inşallahçebi.. ailemizi bırakıp tahsis ettiğin o iğrenç otellerde neler çektik .akrabaların önce sana yaranmak için hep hakkımızdan çaldı.sonra senin cebine elini attı.yaşadığın olumsuzluk varsa göremedik ama yaşayacağın herşey müstehak sana... Allah versin cezanı.kul hakkı nedemek sen bilmezsin ama Allah ım bilir er yada geç ne yapacağını....
  • bestair basindan beri böyleydi ve bu sona ugrayacagida bastan beliydi.bilet verdigim her yolcuda sorun yasadim.en son trabzon düsseldorf ucusunda bile insanlara ne cektirdiler.onlarin beceriksizliginin rezaletini biz cekiyorduk.cok sükür piyasadan yok oldu.üzülmüyorum .ülkemizin sivil havaciligi adina tabiiki insan üzülür ama böyle kötü bir sirketle olacagina hic olmasin daha iyi.baskalari icinde ders olsun..
  • Best air çalışanları adına sevindim.Flyair ve Golden air in teminatları neden bozulamıyor.goldenair de 3,5 kişi teminatı bozdurdu haklarının en az 10 katlarını aldı.geriye kalanlar mahkemeyi kazandıkları halde kuruş para alamadılar.fly air ise vergi iadelerini bile vermedi.SHGMüdürünü göreve davet ediyorum
  • Dış base'de kokpitten M.D ve H.A'nın senaryolarıyla suçlanarak kabinden bir kaç arkadaşımla işten ayrılmak zorunda bırakıldığımızda uğradığımız iftira ve haksızlığa üzülmüştük.Gerçekleri anlatmak istediğimiz yetkililer inanmak istememiş koltuk kavgası yüzünden kabin hizmetler başkanını bile bu asılsız suçlamalara dahil edip bizimle beraber işinden etmişlerdi.Yukarda isimlerinin baş harflerini verdiğim ve kabin hiz. başkanının selefi bayan arkadaş yüzünden.Ama best onlarada kalmadı hırslarıyla,iş bilmezlikleriyle bitirdiler şirketi.O zaman üzülmüştüm ama Allahın sevgili kuluymuşum çok şükür maaşımızı,tazminatlarımızı her şeyimizi alıp tam zamanında ayrılmışız bu şirketten.
  • İşini bitirdiğin gün teminatı bozup drhal ödeme yapacaktın. Herkeze ders olsun diye.
  • kendileri amerikada edi si de yurt dısında balayında
  • Arkadaşlara geçmiş olsun diyoruz pekı fly hava yollarından 4senedır alacaklarını alamayanlar ne olacak? Sayın ÇEBİ bu işten genemi paçasını yırtacak!!!!!! Anlamanın mümkünü yok? Muz Cumhuriyeti sanki............
  • Tipik Sivil Havacilik rezaleti klasigi.....alackalilar...icralar..kacan sirket sahipler....vs..vs...hep ayni film....Ders almamakta israr eden kalin kafalar......

Mali ve yönetimsel sorunlar yüzünden kapanan havayolu şirketleri arasında yerini alan Best Air’in eski çalışanlarına sevindirici haber geldi.

AirportHaber'in edindiği bilgilere göre; Best Havayolları'nın kuruluş sırasında verdiği teminat mektubunun bozulduğu ve ödemelere başlandığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; teminat mektubunun bozulmasından sonra ilk ödeme yönetici personel dışında kalan personele yapılacak.
Teminattan, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Eurocontrol ve mahkeme ile icra yoluyla alacaklı olanlara da ödeme yapılacak.

Teminat mektubunun miktarı konusunda bilgi edinilemezken, bütün alacaklıların ihtiyacına cevap verip vermeyeceği şimdilik bilinmiyor.

Ancak buna rağmen alacaklılar teminat mektubunun bozulması sonrası büyük sevinç yaşadı.

BLUE JEAN’LE BAŞLADI, SONU HÜSRAN OLDU

Amerika’da yaşayan iş kadını Bahtışen Tunca’nın kurduğu ancak bir türlü beklenen başarıyı yakalayamadığı Best Havayolları, Türk sivil havacılığına renkli bir giriş yapmıştı. Blue Jean’le hostesleriyle Polat Otel’de medya karşısına çıkan Bahtışen Tunca ve ekibinin kaderi hiç de şen olmadı.

MNG Havayolları’ndan satın aldıkları iki MD-82 tipi uçakla 2006 yılının Mayıs ayında operasyonlarına başlayan Best Havayolları’nın işleri başından beri hiç yolunda gitmedi.

inişli çıkışlı performans gösteren Best Havayolları, çalkantılı sürece daha fazla direnememiş ve mali açıdan zor duruma düşmüştü. 20 milyon dolara yakın borç batağına saplandığı belirtilen şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Bahtışen Tunca, yaşananlardan sonra adeta kaçarcasına ABD'nin yolunu tuttu ve kimseyle görüşmeme kararı aldı.

Şirketin kapısında çok sayıda alacaklı sıraya geçmişken, evraklar bir bir genel müdürlükten kaçırılır gibi götürülmüştü.

Şirketin Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SSK) olan borçları da birikmiş ve 300 Bin TL'yi bulmuştu. SSK tarafından başlatılan icra takibi sonucu; şirketin kapatılmasından dolayı alacakların tahsil edilmekte zorlanılacağı anlaşıldı. Bahtışen Tunca'nın da Türkiye'de bulunmaması şirkette daha görev yapmış yeni ve eski tüm yöneticileri adeta çıkmaza soktu.

©AirportHaber.com ÖZEL

BEST AIR ÇALIŞANLARI BAYRAM YAPACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
personelin parası nezaman nasıl ödenecek bilgi olan paylaşabilirmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Peki Best air in acentalarina olan borcu almak icin ne yapmak gerekir? Bilgisi olan varmi arkadaslar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ahh o m. hasan çebi de kalan paralarım,yıllardır tırnaklarımla kazıdığım tazminatım.... önce maaşlarımızla kemerde otel yaptırdı.süründük hakkımızın peşinde koşarken.sende sürün inşallahçebi.. ailemizi bırakıp tahsis ettiğin o iğrenç otellerde neler çektik .akrabaların önce sana yaranmak için hep hakkımızdan çaldı.sonra senin cebine elini attı.yaşadığın olumsuzluk varsa göremedik ama yaşayacağın herşey müstehak sana... Allah versin cezanı.kul hakkı nedemek sen bilmezsin ama Allah ım bilir er yada geç ne yapacağını....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bestair basindan beri böyleydi ve bu sona ugrayacagida bastan beliydi.bilet verdigim her yolcuda sorun yasadim.en son trabzon düsseldorf ucusunda bile insanlara ne cektirdiler.onlarin beceriksizliginin rezaletini biz cekiyorduk.cok sükür piyasadan yok oldu.üzülmüyorum .ülkemizin sivil havaciligi adina tabiiki insan üzülür ama böyle kötü bir sirketle olacagina hic olmasin daha iyi.baskalari icinde ders olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Best air çalışanları adına sevindim.Flyair ve Golden air in teminatları neden bozulamıyor.goldenair de 3,5 kişi teminatı bozdurdu haklarının en az 10 katlarını aldı.geriye kalanlar mahkemeyi kazandıkları halde kuruş para alamadılar.fly air ise vergi iadelerini bile vermedi.SHGMüdürünü göreve davet ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dış base'de kokpitten M.D ve H.A'nın senaryolarıyla suçlanarak kabinden bir kaç arkadaşımla işten ayrılmak zorunda bırakıldığımızda uğradığımız iftira ve haksızlığa üzülmüştük.Gerçekleri anlatmak istediğimiz yetkililer inanmak istememiş koltuk kavgası yüzünden kabin hizmetler başkanını bile bu asılsız suçlamalara dahil edip bizimle beraber işinden etmişlerdi.Yukarda isimlerinin baş harflerini verdiğim ve kabin hiz. başkanının selefi bayan arkadaş yüzünden.Ama best onlarada kalmadı hırslarıyla,iş bilmezlikleriyle bitirdiler şirketi.O zaman üzülmüştüm ama Allahın sevgili kuluymuşum çok şükür maaşımızı,tazminatlarımızı her şeyimizi alıp tam zamanında ayrılmışız bu şirketten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İşini bitirdiğin gün teminatı bozup drhal ödeme yapacaktın. Herkeze ders olsun diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kendileri amerikada edi si de yurt dısında balayında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlara geçmiş olsun diyoruz pekı fly hava yollarından 4senedır alacaklarını alamayanlar ne olacak? Sayın ÇEBİ bu işten genemi paçasını yırtacak!!!!!! Anlamanın mümkünü yok? Muz Cumhuriyeti sanki............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tipik Sivil Havacilik rezaleti klasigi.....alackalilar...icralar..kacan sirket sahipler....vs..vs...hep ayni film....Ders almamakta israr eden kalin kafalar......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000