23 Nisan 2009, Perşembe 15:27:19

Bakan Yıldırım '5555'i hizmete açtı

Atatürk Havalimanında sağlık alanında faaliyet gösteren Port Klinik bütün santralleri tek numaraya bağladı.
  • bende saw da deli gibi araç kullanıp yolcuları bile korkutan meydan işletmecisinden şikayetçiyim.saat te 25 km max hız sınırlaması isg araçları için geçerli değil.... şimdi birbirine çarpıyolar ama yarın bize çarpacaklar...
  • ... LALELERİ BİR KABİNE REVİZYONU OLSADA SEN VE YANINDAKİLER GİTSE...
  • ORTALIK LALEDEN GEÇİLMEZ OLDU
  • Aman sahtekar Lale'ye dikkat. Herkes ben oldu yorum yazıyor. Ama aferin, gerçeği görmüş sahte-mahte...
  • Duruşunuza endamınıza kurban.. Adam görsün Türkiye...

Sistem sayesinde acil durumda sabit telefonlardan 5555 tuşlayan herkesin yeri, konuşmasa dahi anında tespit edilecek. Yeni sistemin açılışını dün Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptı.
 
Türkiye deki 5 büyük havalimanında sağlık hizmeti veren Port Clinik devrim niteliğinde bir uygulamayı hizmete koydu.

1.5 yıllık ve yaklaşık 150 bin dolara mal olan sistem ilk olarak dün İstanbul Atatürk Havalimanında uygulamaya geçti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal’ın da desteğini alan ve çok beğendiği sistem şöyle işleyecek  "5555 no'lu telefon havalimanındaki 5 ayrı santrale bağlandı.  En son teknolojinin kullanıldığı sisteme yer belirleme özelliği eklendi. Havalimanındaki bütün telefonlar bir haritaya işlendi. Bu sayede havalimanının her hangi bir noktasından sabit telefonlardan 5555 nolu telefon çevirilince ana sistemde telefonun nereden geldiği anında tespit ediliyor.

Yolcular içinse limanın değişik yerlerine özel telefonlar yerleştirip doğrudan acil servisi arayan sistemler kuruldu. Edinilen bilgiye göre sistemin devreye girmesinin ardından havalimanında çalışan kişilerin sağlık bilgileri de yavaş yavaş sisteme dahil edilecek. Bu durumda olası bir çağrı anında çağrıyı yapanın sağlık bilgileri (Alerjik reaksiyonları, Ameliyat olup olmadığı, kullandığı ilaçlar v.s) de online olarak müdahaleye giden ekibin kullanacağı el cihazlarına (PDA) anında iletilerek doğru ve zamanında müdahale imkanı sağlanacak.

Sistemin açılışını yapan Bakan Yıldırım, dün konuşma yaptığı kürsüden DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal’ a talimat vererek, bu sistemin havalimanlarına yaygınlaştırılmasını talep etti.
 
Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Yıldırım, Amsterdam’daki uçak kazası sonra ABD’li ajanlarının yardımı geciktirdikleri konusunda kendilerine intikal etmiş böyle bir olay olmadığını söyledi. Tüm Türkiye çapında hizmete girecek olan 112 acil yardım konusunda ise, Yıldırım,”proje ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Bu yalnız sağlık konusunda değil itfaiye, polis ambulans, jandarma gibi tüm acil çağrıları birleştirecek“ dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım daha sonra Alman Ulaştırma Bakanı’nın davetlisi olarak Berlin’e hareket etti.

5555

5555

5555

5555

5555

Bakan Yıldırım '5555'i hizmete açtı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
bende saw da deli gibi araç kullanıp yolcuları bile korkutan meydan işletmecisinden şikayetçiyim.saat te 25 km max hız sınırlaması isg araçları için geçerli değil.... şimdi birbirine çarpıyolar ama yarın bize çarpacaklar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
... LALELERİ BİR KABİNE REVİZYONU OLSADA SEN VE YANINDAKİLER GİTSE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ORTALIK LALEDEN GEÇİLMEZ OLDU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aman sahtekar Lale'ye dikkat. Herkes ben oldu yorum yazıyor. Ama aferin, gerçeği görmüş sahte-mahte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Duruşunuza endamınıza kurban.. Adam görsün Türkiye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000