17 Aralık 2014, Çarşamba 17:04:39

BAKAN ELVAN'DAN ÇUKUROVA HAVALİMANI YANITI!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın şu ana kadar yüzde 17’sinin tamamlandığını bildirdi.
  • günde yaklaşık 70-80uçaklık bir trafiğin olduğu havalimanında yolculara eziyet çektiriliyor.Her şeye rağmen bu kadar dar alanda bu kadar uçuşu en az aksaklıkla organize edebildikleri için ben tüm personeli kutluyorum.Adana havalimanı istenirse çok rahat büyütülebilecek esnekliğe sahip,maden kısa sürede yeni havalimanının inşaatı bitmeyecek ivedi pratik çözümler yaratılabilir,yeterki yetkililer istesinler.
  • Taşyapı nedir ? Böyle bir işletmeci mi var yaw ???
  • cukurova havalimani projesi su asamada zor gorunsede yetiklerinin adana havalimani icin bir cabalarini istiyoruz .ichatlar giden yolucu salonundaki rezalet baska bir havalimanida gorulmemistir.x-ray cihazindan baslayan gerginlik kontuara kadar suruyor.bukadar kalabalik olusu acikcasi bizi surekli olumsuz bir sekilde etkliyor .yetkilerinn biran once bir cozum bulmasini istiyoruz
  • Sonucun böyle olacağı baştan belliydi zaten. Önüne gelen terminal ihalesine girerse ülke inşaat artığı yuvasına dönecek. Bir tane de Kıbrısta var. Taşyapı 2 senedir bir tuğla bile koymadı. Nasıl bir zihniyetse ?
  • şekerbank ve denizbank gibi rus bankaları ön anlaşmaya rağmen kredi vermeyi kabul etmemeleri nedeniyle proje durmuş,üstlenici firma iflas erteleme talebinde bulunmuştur.kısa vadede bitirilme olanağı yoktur.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer’in soru önergesine yanıt veren Elvan, “Yatırımı üstlenen şirket 357 milyon Euro tutarındaki yatırımın tamamını öz kaynakları ile yürütme imkanı bulamadığı için şirkete ortak arayışına girmiş ve bulduğu yabancı bir ortak ile yaptığı ön sözleşmeyi Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne sunmuştur” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Seçer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmeleri sırasında Bakan Elvan’a, başta Çukurova Bölgesel Havalimanı olmak üzere Mersin’deki yatırımların akıbetini sordu. 22 Ağustos 2011 tarihinde ihale ilanına çıkılan ve ihalesi 15 Aralık 2011’de gerçekleştirilen Çukurova Bölgesel Havalimanı projesinin bugün durduğunu vurgulayan Seçer, 2016 yılında hayata geçirilmesi öngörülen ve Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihale edilen proje için yaklaşık 8 milyon metrekare arazinin kamulaştırıldığını kaydetti. Daha önce verdiği ısrarlı soru önergeleriyle konuyu gündeme getirdiğini hatırlatan Seçer, sorularının yanıtsız kaldığını belirterek, “Doğu Akdeniz’in en önemli limanlarından birine ev sahipliği yapan ve bu anlamıyla da ekonominin can damarı ve ihracat için önemli bir yeri olan kentimizde yapılması öngörülen, ancak bir türlü ortada olmayan projeler yıllardır havada uçuşuyor. Tarsus Kazanlı Sahil Bandı Projesi, Çukurova Havalimanı Projesi bunlardan sadece ikisi. Sahil Bandı Projesi’nde yaklaşık 10 yıldır hiçbir yatırım yapılmadığı için tahsisler bakanlık tarafından geçtiğimiz günlerde iptal edildi. Havaalanı projesinde hala bir arpa boyu yol alınamadı” dedi.

“FİRMANIN ORTAK ARAYIŞI SÜRÜYOR”

Bakan Elvan, bütçe görüşmeleri sırasında zaman sınırlaması nedeniyle sözlü olarak yanıt veremediğini belirttiği Seçer’in sorularını, yazılı yanıtladı. Seçer, Bakan Elvan’ın kendisine gönderdiği yanıtı kamuoyu ile paylaştı. Buna göre, Bakan Elvan, havaalanı projesinin 9 yıl 9 ay 10 günlük işletme süresi karşılığında özel sektör tarafından YİD kapsamında üstlenilmiş bir proje olduğunu ifade ederek, “Projeyi üstlenen firma yatırımı öz kaynakları ile başlatmış ve mevcut durum itibariyle yüzde 17’lik bir fiziki gerçekleşmeye ulaşılmıştır. Ancak, yatırımı üstlenen şirket 357 milyon Euro tutarındaki yatırımın tamamını öz kaynakları ile yürütme imkanı bulamadığı için şirkete ortak arayışına girmiş ve bulduğu yabancı bir ortak ile yaptığı ön sözleşmeyi Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne sunmuştur” yanıtını verdi.

Şirkete finansman sağlayacak yerli ya da yabancı ortağın bulunması halinde çalışmaların hız kazanacağını da dile getiren Elvan, yatırımın süresinin resmi bitiş tarihinin 2016 yılı Mart ayı olduğunu, bu yılın sonuna kadar ortak arayışının netleşmesini beklediklerini bildirdi.

BAKAN ELVAN'DAN ÇUKUROVA HAVALİMANI YANITI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

alfa 24 ~ 9 yıl önce
günde yaklaşık 70-80uçaklık bir trafiğin olduğu havalimanında yolculara eziyet çektiriliyor.Her şeye rağmen bu kadar dar alanda bu kadar uçuşu en az aksaklıkla organize edebildikleri için ben tüm personeli kutluyorum.Adana havalimanı istenirse çok rahat büyütülebilecek esnekliğe sahip,maden kısa sürede yeni havalimanının inşaatı bitmeyecek ivedi pratik çözümler yaratılabilir,yeterki yetkililer istesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taş yapı mı ~ 9 yıl önce
Taşyapı nedir ? Böyle bir işletmeci mi var yaw ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
cukurova havalimani projesi su asamada zor gorunsede yetiklerinin adana havalimani icin bir cabalarini istiyoruz .ichatlar giden yolucu salonundaki rezalet baska bir havalimanida gorulmemistir.x-ray cihazindan baslayan gerginlik kontuara kadar suruyor.bukadar kalabalik olusu acikcasi bizi surekli olumsuz bir sekilde etkliyor .yetkilerinn biran once bir cozum bulmasini istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonuç ~ 9 yıl önce
Sonucun böyle olacağı baştan belliydi zaten. Önüne gelen terminal ihalesine girerse ülke inşaat artığı yuvasına dönecek. Bir tane de Kıbrısta var. Taşyapı 2 senedir bir tuğla bile koymadı. Nasıl bir zihniyetse ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dersaadet ~ 9 yıl önce
şekerbank ve denizbank gibi rus bankaları ön anlaşmaya rağmen kredi vermeyi kabul etmemeleri nedeniyle proje durmuş,üstlenici firma iflas erteleme talebinde bulunmuştur.kısa vadede bitirilme olanağı yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000