01 Mayıs 2014, Perşembe 08:45:57

BAKAN ELVAN'DAN 3. HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Sudan Ulusal Ekonomi ve Maliye Bakanı Bader Eldin Mahmoud ve Sudan Tarım ve Sulama Bakanı İbrahim Mahmoud Hamid ile beraberindeki heyeti kabul etti.
  • Bu adamin ne dedigi onemli degil.
  • he yaw he!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Sudan Ulusal Ekonomi ve Maliye Bakanı Bader Eldin Mahmoud ve Sudan Tarım ve Sulama Bakanı İbrahim Mahmoud Hamid ile beraberindeki heyeti kabul etti.

akanlığın toplantı salonunda gerçekleştirilen kabulde Türkiye ve Sudan devleti arasında 'Uluslararası Karayolu Taşıma Anlaşması' imzalandı. İmza töreninin ardından Elvan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

'3. HAVAALANINA HAZİNE GARANTİSİ VERİLDİĞİ KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİLDİR'

Bugün basında yer alan 'Borç Üstlenim Anlaşmasına' ile ilgili açıklamalarda da bulunan Elvan, 'Gündemde olan bir husus. Dün de değişik açıklamalarda bulunuldu. Özellikle 3. havaalanına Hazine garantisi verildiği ifade ediliyor. Bu kesinlikle doğru değildir. Borç Üstlenimin garantisini veren DHMİ'dir. Buda 3396 sayılı Kanunda 2 yıl önce çıkarılmış olan bir düzenlemeyle ilgili bir yetki. Bu yetki o dönemde KİT ve mahalli idarelere verilmiştir' diye konuştu.

'3. HAVAALANI GÜNDEME GELDİĞİ İÇİN KONUŞULMASI MANİDARDIR'

Bir fesih halinde bunun konusu olabileceğini sözlerine ekleyen Elvan, şunları kaydetti:

'Sözleşmenin fesh edilmesi halinde o ana kadar yapılmış olan tüm yatırımlar ilgili kuruluşa devredilecek ve bunu bedelsiz olarak alacak. Yatırımın geri kalan kısmını da ilgili kuruluş tamamlayacak. Borç üstlenim anlaşması onu kapsıyor. Dolayısıyla o krediyi kullanacak ve kalan borcuda üstlenime devam edecek. Hadise bundan ibarettir. En son çıkan yönetmelik ise KİT'lerle 3. Havaalanı ile kesinlikle ilgilisi yoktur. En son çıkan yönetmelik genel bütçeli kuruluşlar ve özel bütçeli kuruluşlara yöneliktir. Orada getirilen husus şudur; herhangi genel veya özel bütçeli kuruluş bir herhangi bir proje gerçekleştirildiğinde yine fesih halinde genel ve özel bütçeli kuruluşların borç üstlenimini hazine gerçekleştiriyor. Yoksa KİT'lerin borç üstlenimini Hazine'nin gerçekleştirmesi mümkün değil. Burada önemli bir başka husus; hiçbir şekilde garanti vermek söz konusu değildir kredilere. Kredilere garanti verilmesi söz konusu değildir. Fesih halinde o ana kadar yapılmış olan bütün yatırımlar bedelsiz olarak devralınıyor ve ilgili kuruluş o yatırıma devam ediyor. Hadise bundan ibarettir ve 2 yıl çıkarılmış bir kanun bugün gündeme geliyor. 2 yıl önce hiç konuşulmuyor. Bugün bu kanun özellikle 3. Havaalanı gündeme geldiği için konuşulmaya başlanıyor. Bu manidardır diye düşünüyorum. Burada herhangi bir sıkıntı yok. KİT'lerin ve mahalli idarelerin borç üstlenim yetkisi vardır ve tamamiyle kendileri üstlenmektedir. Hazine'nin hiçbir şekilde KİT'ler ve mahalli idarelerin borç üstlenimi kabullenmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Ama genel ve özel bütçeli kuruluşlar için borç üstlenimi Hazine gerçekleştiriyor.'

BAKAN ELVAN'DAN 3. HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Yorumlar

Basbakan ~ 10 yıl önce
Bu adamin ne dedigi onemli degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
he ~ 10 yıl önce
he yaw he!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000