06 Mayıs 2009, Çarşamba 08:10:19

ATM Dalaman'da domuz gribi için toplandılar...

Bodrum, Marmaris, Göcek ve Fethiye gibi turizm merkezlerine her yıl gelen binlerce turistin kullandığı uluslararası Dalaman Havalimanı'nda, domuz gribi ile ilgili acil toplantı yapıldı.

Kaymakam Ahmet Deniz başkanlığındaki toplantıda, hastalıklı ilgili alınan ve alınacak önlemler masaya yatırıldı.
 
Toplantıya, Dalaman Havalimanı Emniyet Müdürü İsmail Yenigelen, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Başmüdürü Ahmet Koçak, Dalaman Sağlık Grup Başkanı Dr. Esin Nayim, Havalimanı Sağlık denetleme merkezi tabibi Dr. Süleyman Aydın, havalimanı dış hatlar terminalini işleten ATM Şirketi Genel Müdürü Hamdi Güvenç ve yer hizmetleri kurum müdürlerini katıldı. Toplantıda domuz gribi ile ilgili Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde alınan ve alınacak olan önlemler ve vücut ısısını ölçerek ateşi olan hastayı tespit etmeye yarayan termal kameranın nereye konulacağı ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, Muğla Valiliği ile Sağlık Bakanlığı'nın genelgeleri doğrultusunda Dalaman havalimanında domuz gribi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bu arada, yolcuların vücut ısısını ölçerek ateşi olan hastaları tespit etmeye yarayan termal kameranın gümrükte olduğu ve en kısa zaman Dalaman dış hatlar terminali gelen yolcu bölümüne takılacağı öğrenildi.

Dalaman havalimanı dış hatlar terminaline gelen tüm yolculardan kişisel sağlık deklarasyonu alınıyor. Gelen yolcuların tüm sağlık bilgilerinin yer aldığı bu deklarasyonlara göre, gelen yolcuda şüpheli bir durum görülmesi halinde havalimanında bulunan karantina merkezinde kontrolü yapılıyor. Burada da şüphelerin devam etmesi durumunda, yolcu 112 acil servis ambulansı ile devlet hastanesine götürülüyor.

 

ATM Dalaman'da domuz gribi için toplandılar...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000