30 Ocak 2012, Pazartesi 14:50:17

ASLINDA BURASI BİR HAVAALANI AMA...

Yoğun yağmurun ardından Asi Nehri'nin taşması sonucu sular altında kalan Hatay Havalimanı'nda uçuşlar iki gün iptal edilmişti. İşte sular altında kalan o havaalanı...
  • amik gölü geri geliyor.hersey bukadar basit.doğanın gücüne insanın gücü yetrmi?
  • allah askina türkiyenin hangi isi dogru istikamette.her isi yanlis,bastan savma
  • nerde oldugu değil, nasıl yapıldıgı onemli arkadasım.. Yapılabilir, ancak bu duruma göre tedbirler alınıp yapılır, işte o zaman o katlettiğin alandan "yararlanmış" olursun... bilip bilmeden yorum yapılmasa keşke..
  • Hesap soran olacak mı? Bir sorumlusu var mıdır? KOT deyince, pantolon anlıyorlar herhalde. Yazıklar olsun...
  • Seabird buraya insin, ilk uçuşunu yapabilir :)
  • buraya yazan arkadaşlardan birisi, yorum yapanlardan birisini sert bir şekilde eleştirmiş. kimse bu bölgeye havaalanı yapılmasın demiyor ki. ancak alanın yapıldığı bölgenin kotu düşük ve eskiden göl olan bir yerin üstüne yapılmış. zamanında uzmanlar, mühendisler seslerini duyurmaya çalıştılar ama nafile. seçim öncesi olduğu için alelacele yapıldı ve daha düzenlemeleri yapılmadan, oy kaygısıyla açıldı. bu bir gerçek, inkar edemezsiniz. işte sonuç bu. 2 gündür kapalı. ben perşembe günü hataya geldim ve çevredeki su seviyesi oldukça yüksekti. böyle olacağı belliydi. daha nesini savunuyorsunuz ki, gerçekleri kabul etmek zor mu geliyor? sular çekildikten sonra hasar tespiti yapılacak. umarım çok değildir.
  • ne doğal afeti ne mühendisliği siyasi salaklık bunun adı gölün içine sen alan yaparsan mühendislik napsın
  • Türkiyede bir ilk artik Denize inen Ucaklar Hatayada inebilecek xDDDDDDDD
  • Evet aşırı yağış bir afettir ama haber bu olayın neden meydana geldiğini anlatıyor. Bu olayın nedeni doğal afet değil tamamen mühendislik hatası. Havaalanının kotu ve drenaj sistemi ve hatalı yer seçiminin sonucu malesef bu. Bu bolge bir çanak, 1-2 km uzaklıktaki herhangi bir alana yapılmış olsaydı, çanaktan daha yuksek kotta kalır ve bu sorunlar yaşanmazdı..
  • YAHU aklı calısmayan o kadar cok cahıl cuhale ınsan varkı dıyorku haalanı yapmaya devam edın akıl var mantık var.. amerıka kasrıgalar, hortumlar oluyor kentlerı harıtadan sılıyor ne yapsınlar havalaanı yapılmasın mı adı ustunde afet, dogal afet anladın mı mesela sıddetlı sekılde yagan yagmurlardan dolayı oluyor. Amerıkada nehırler tasıyor, dereler tasıyor orada da oluyor dolayısıyla Turkıyede de olan bır sey dogal afet denır buna anlaman vatandasa soyluyorm. kalkmıs havalanı yapıldı dıye elestırıyor o bolgeye yapılacak tabı sen ne kadar ınsan ne kadar turıst kullandı o havalanını farkında mısın neymıs neden oraya yapılmıs olabılır ama su olan olay da bır dogal afettır adı uzerındedır anladın mı
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye genelinde yaşanan olumsuz hava şartlarının birçok bölgede uçuş trafiğini engellediği ve aksamalara neden olduğu belirtilerek, doğal şartlardan kaynaklanan bu aksamalar sebebiyle, hava ulaşımını kullanan vatandaşların zaman zaman bu olumsuzluklardan etkilenmesin muhtemel olduğu bildirilirken, Hatay Havaalanı'nda ilginç bir olay meydana geldi.

Suriye'nin baraj kapaklarını açması ve Hatay genelindeki yoğun sağanak yağış sonrası Amik Ovası'nın tamamen su altında kaldığı hatırlatılan açıklamada, "Su taşkınları, Hatay Havaalanı pistinin de sular altında kalmasına neden olmuştur. Normalin iki katından fazla yağış alan Hatay bölgesinde, Asi Nehri'ni besleyen kanallarda yaşanan taşkınlarla birlikte birçok alan sular altında kalmıştır. Havaalanımızın pisti ova kotundan yüksekte olmasına rağmen su baskınına maruz kalmış ve Hatay Havaalanı uçuş emniyetini tehlikeye atmamak için 29 Ocak'tan itibaren 2 günlüğüne hava trafiğine kapatılmıştır. Kapalılık süresi gelişmelere göre yeniden değerlendirilecektir." denildi.

Bölgede DHMİ, DSİ, İl Özel İdaresi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün çalışmalarının aralıksız sürdüğü hatırlatılan açıklamada, suların çekilmesi ve aksaklıkların giderilmesine müteakiben Hatay Havaalanı'nda seferlere tekrar başlanacağı kaydedildi.

İŞTE HATAY HAVAALANI'NIN O GÖRÜNTÜSÜ




ASLINDA BURASI BİR HAVAALANI AMA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 12 yıl önce
amik gölü geri geliyor.hersey bukadar basit.doğanın gücüne insanın gücü yetrmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
allah askina türkiyenin hangi isi dogru istikamette.her isi yanlis,bastan savma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
nerde oldugu değil, nasıl yapıldıgı onemli arkadasım.. Yapılabilir, ancak bu duruma göre tedbirler alınıp yapılır, işte o zaman o katlettiğin alandan "yararlanmış" olursun... bilip bilmeden yorum yapılmasa keşke..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hesap soran olacak mı? Bir sorumlusu var mıdır? KOT deyince, pantolon anlıyorlar herhalde. Yazıklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Seabird buraya insin, ilk uçuşunu yapabilir :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
buraya yazan arkadaşlardan birisi, yorum yapanlardan birisini sert bir şekilde eleştirmiş. kimse bu bölgeye havaalanı yapılmasın demiyor ki. ancak alanın yapıldığı bölgenin kotu düşük ve eskiden göl olan bir yerin üstüne yapılmış. zamanında uzmanlar, mühendisler seslerini duyurmaya çalıştılar ama nafile. seçim öncesi olduğu için alelacele yapıldı ve daha düzenlemeleri yapılmadan, oy kaygısıyla açıldı. bu bir gerçek, inkar edemezsiniz. işte sonuç bu. 2 gündür kapalı. ben perşembe günü hataya geldim ve çevredeki su seviyesi oldukça yüksekti. böyle olacağı belliydi. daha nesini savunuyorsunuz ki, gerçekleri kabul etmek zor mu geliyor? sular çekildikten sonra hasar tespiti yapılacak. umarım çok değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ne doğal afeti ne mühendisliği siyasi salaklık bunun adı gölün içine sen alan yaparsan mühendislik napsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türkiyede bir ilk artik Denize inen Ucaklar Hatayada inebilecek xDDDDDDDD

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Evet aşırı yağış bir afettir ama haber bu olayın neden meydana geldiğini anlatıyor. Bu olayın nedeni doğal afet değil tamamen mühendislik hatası. Havaalanının kotu ve drenaj sistemi ve hatalı yer seçiminin sonucu malesef bu. Bu bolge bir çanak, 1-2 km uzaklıktaki herhangi bir alana yapılmış olsaydı, çanaktan daha yuksek kotta kalır ve bu sorunlar yaşanmazdı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
YAHU aklı calısmayan o kadar cok cahıl cuhale ınsan varkı dıyorku haalanı yapmaya devam edın akıl var mantık var.. amerıka kasrıgalar, hortumlar oluyor kentlerı harıtadan sılıyor ne yapsınlar havalaanı yapılmasın mı adı ustunde afet, dogal afet anladın mı mesela sıddetlı sekılde yagan yagmurlardan dolayı oluyor. Amerıkada nehırler tasıyor, dereler tasıyor orada da oluyor dolayısıyla Turkıyede de olan bır sey dogal afet denır buna anlaman vatandasa soyluyorm. kalkmıs havalanı yapıldı dıye elestırıyor o bolgeye yapılacak tabı sen ne kadar ınsan ne kadar turıst kullandı o havalanını farkında mısın neymıs neden oraya yapılmıs olabılır ama su olan olay da bır dogal afettır adı uzerındedır anladın mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000