14 Haziran 2009, Pazar 08:31:01

Antalya'da hava trafiği felç oldu!

Antalya Havalimanı'nda bugün öğle saatlerinde maydana gelen radar arızası nedeniyle hava trafiğinde büyük sıkıntı çekilmeye başlandı. Uçaklar ortalama 3- 4 saat rötar yaparken havalimanında bekleyen yolcular durumu protesto etti.
  • SANA TAVSİYE BOSUNA KLAVYE DÖVME APRON SICAĞINI YEMEDEN AHKAM KESME GİT NOTAM OKU BİRAZ, NOTAM NE DİYE SORARSAN ABİLERİNE SOR SANA ÖĞRETSİNLER. YADA Bİ ÖĞLEN VAKTİ SENİ ALANDA BİR GEZDİRSİNLER NOTAMIDA OKUMAYI ÖĞRENİNCE KAÇ PİST AÇIK HANGİ PİSTTEN İNİŞ KALKIŞ YAPILIYOR ÖĞRENMİŞ OLURSUN HADİ HADİ HADİİİİİ.... ÇIK SAHAYA BİRAZ JETA1DUMANI YUT...
  • Turizme yatırım yapana yazık, halen yanlış yerde yanlış adamlar duruyor. Artık profesyonellere bıraksanız bu iş? 7 yildizli otele gelen böyle rezalet yaşadıktan sonra bi daha gelir mi?? Bravo!
  • Çok gecikmiş bi SMART projesi vardı nooldu 2010'a gerçekten yetişecek mi ....
  • Uçaklar arası mesafede dünya ortalaması 3-4 kilometre. DHMİ bu alanda kendinde olan dünya rekorunu yenilemiş, şaşılaccak bişey yok. Bu arada GEnel Müdürünün yılın bürokratı seçildiğini de şimdi okudum, ben de acaba yakında görevden alınır mı falan diye içten içe düşünüyordum, çok ilginç ya.
  • Türk sivil havacılığı yakalanamaz bir hızla gelişiyor. Yola devam. Sanki kara korsanın İntikamı gibi.
  • Devamli olarak buradan yaziyorum ve hergecen gun yazdiklarimizi hakli cikariyor.DHMI malesef vizyona ihtiyac duyuyor.Ayni olaylar goreceksiniz Istanbul icin de olacak.Yani yakinda buradaki radar veya calisanlar cokecek.Hala DHMI Seyrusefer dairesi havalarda ucmaya ve cevresindekileri kandirmaya devam etsin,gercekler acidir ve isin profosyonelleri dogrulari gormektedir.
  • yılın bakanı ve yılın bürakratı çok ilginç,şüphe uyandırmamak için seçilmişler.ama kulislere göre başbakanın ulaştırma bakanını görevden alması mümkün değil. tüm kabine değişse o kalacak tren kazalarında çoktan gitmeliydi en çok gensoru verilen bakan ama ne hikmetse en başarılı bakan seçiliyor.....dhmi genel müdürü ne yapmışta yılın bürakratı seçilmiş birde dhmi çalışanlarına sorsunlar bakalım atadıkları dışında kim memunmuş. kolaysa bi personel arasında anket yapsınlar bakalım.....
  • Tek cözüm: Sorumlulara görevden el cektirilsin, kirik not aldilar bu defa, resmen okullar tatile girdi, karnelerinde 5 zayif var ... Is bu defa (anne) babaya düsüyor, anlayan anladi :-)
  • Kral çıplak beyler kimsenin haberi yok.Menderes ILS bi zahmet yeni yapıldı.Bodrum radar gayrı faal allahtan antalya kadar yoğun değil şimdilik.Hava trafik kontrolörleri ücret sosyal haklar ve genel müdürlüğün tavırları açısından son derece mutsuz.Yeni sistemler habire arızalanıyor.Ama dhmi genel müdürü yılın bürokratı ulaştırma bakanı yılın bakanı.Alkışlıyorum bu ülkeyi.Böyle saçmalık ancak Türkiyede olur.
  • Bir meydanın Müdürü kendini kral ilan etmiş.Aklınca bir havayolu şirketine keyfi olarak ceza çektiriyor.Bilmiyorki binlerce yolcu onun yüzünden bu sıcaklarda sıkıntı yaşıyor.Devlet görevlisi milletin hizmetkarıdır.Maaşı görevini yapmak için almaktadır.Devlet görevi ego tatmin yeri değildir.

Antalya Havalimanı'na radar hizmeti veren Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne ait sistemde görülen arızanın giderilmesine çalışılırken seferlerde rötarların görüldü.
Uzmanlar, “Radar sistemi devreden çıktığı için uçaklar manuel metodla yaklaşma ve iniş talimatları veriliyor. Bu nedenle uçakların arasındaki mesafe normalde 8-10 kilometre arasında olduğu halde, manuel yöntemle yaklaşma ve iniş nedeniyle bu mesafe 17-19 kilometreye çıkıyor. Bu nedenle iniş ve kalkışta yığılma oluyor” dedi.

PİST YOĞUN SEZONDA BAKIMA GİRDİ

İki pisti olan Antalya Havalimanı'nda yoğun turizm sezonuna girilirken pistte yapılan tamirat çalışmaları radar arızasına tuz-biber ekti. Bu nedenle halen tek pist kullanılması nedeniyle uçaklar gecikme yaparak iniş ve kalkış yapabiliyor. Havayolu şirketleri ise radar arızasına tepki göstererek, çalışmaların neden yoğun yaz sezonunda yapıldığını, radar arızasına karşı neden önlem alınmadığını sordu.

Milliyet

Antalya'da hava trafiği felç oldu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 15 yıl önce
SANA TAVSİYE BOSUNA KLAVYE DÖVME APRON SICAĞINI YEMEDEN AHKAM KESME GİT NOTAM OKU BİRAZ, NOTAM NE DİYE SORARSAN ABİLERİNE SOR SANA ÖĞRETSİNLER. YADA Bİ ÖĞLEN VAKTİ SENİ ALANDA BİR GEZDİRSİNLER NOTAMIDA OKUMAYI ÖĞRENİNCE KAÇ PİST AÇIK HANGİ PİSTTEN İNİŞ KALKIŞ YAPILIYOR ÖĞRENMİŞ OLURSUN HADİ HADİ HADİİİİİ.... ÇIK SAHAYA BİRAZ JETA1DUMANI YUT...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Turizme yatırım yapana yazık, halen yanlış yerde yanlış adamlar duruyor. Artık profesyonellere bıraksanız bu iş? 7 yildizli otele gelen böyle rezalet yaşadıktan sonra bi daha gelir mi?? Bravo!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çok gecikmiş bi SMART projesi vardı nooldu 2010'a gerçekten yetişecek mi ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçaklar arası mesafede dünya ortalaması 3-4 kilometre. DHMİ bu alanda kendinde olan dünya rekorunu yenilemiş, şaşılaccak bişey yok. Bu arada GEnel Müdürünün yılın bürokratı seçildiğini de şimdi okudum, ben de acaba yakında görevden alınır mı falan diye içten içe düşünüyordum, çok ilginç ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türk sivil havacılığı yakalanamaz bir hızla gelişiyor. Yola devam. Sanki kara korsanın İntikamı gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Devamli olarak buradan yaziyorum ve hergecen gun yazdiklarimizi hakli cikariyor.DHMI malesef vizyona ihtiyac duyuyor.Ayni olaylar goreceksiniz Istanbul icin de olacak.Yani yakinda buradaki radar veya calisanlar cokecek.Hala DHMI Seyrusefer dairesi havalarda ucmaya ve cevresindekileri kandirmaya devam etsin,gercekler acidir ve isin profosyonelleri dogrulari gormektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yılın bakanı ve yılın bürakratı çok ilginç,şüphe uyandırmamak için seçilmişler.ama kulislere göre başbakanın ulaştırma bakanını görevden alması mümkün değil. tüm kabine değişse o kalacak tren kazalarında çoktan gitmeliydi en çok gensoru verilen bakan ama ne hikmetse en başarılı bakan seçiliyor.....dhmi genel müdürü ne yapmışta yılın bürakratı seçilmiş birde dhmi çalışanlarına sorsunlar bakalım atadıkları dışında kim memunmuş. kolaysa bi personel arasında anket yapsınlar bakalım.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tek cözüm: Sorumlulara görevden el cektirilsin, kirik not aldilar bu defa, resmen okullar tatile girdi, karnelerinde 5 zayif var ... Is bu defa (anne) babaya düsüyor, anlayan anladi :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kral çıplak beyler kimsenin haberi yok.Menderes ILS bi zahmet yeni yapıldı.Bodrum radar gayrı faal allahtan antalya kadar yoğun değil şimdilik.Hava trafik kontrolörleri ücret sosyal haklar ve genel müdürlüğün tavırları açısından son derece mutsuz.Yeni sistemler habire arızalanıyor.Ama dhmi genel müdürü yılın bürokratı ulaştırma bakanı yılın bakanı.Alkışlıyorum bu ülkeyi.Böyle saçmalık ancak Türkiyede olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir meydanın Müdürü kendini kral ilan etmiş.Aklınca bir havayolu şirketine keyfi olarak ceza çektiriyor.Bilmiyorki binlerce yolcu onun yüzünden bu sıcaklarda sıkıntı yaşıyor.Devlet görevlisi milletin hizmetkarıdır.Maaşı görevini yapmak için almaktadır.Devlet görevi ego tatmin yeri değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000