05 Ocak 2010, Salı 17:34:40

Antalya'da düşen uçağın sırrı ortaya çıktı

Alanya'nın Mahmutlar Beldesi'nde saat 11.00 sıralarında jandarmayı telefonla arayan 37 yaşındaki bilgisayar programcısı Tuna Akar, denize bir uçağın düştüğünü gördüğünü iddia etti.
  • İz bırakmadan suya girer tabana yapışır diyor. Acaba kaç tane tabana yapışan meteor görmüş?
  • bizden ne köy luuur ne kasaba rokettir o roket ahmedinejadın roketıdır hemıde :)
  • Yetkililere sesleniyorum, madem bunu gözlemleyemediler, denizin dibine dalip, tabana yapisip yapismadigini tesbit etsinler :) Bunu da yapamiyorlarsa bu g(s)özlem evini kapatin gitsin, zaten biri(leri) uzaydan bizi izliyor ... Pes dogrusu, en azindan bu yorumu yapan kamu görevlisini görevden alin, belki o saatde uyuyor olabilirde ..
  • Bizimkiler gözlem evi değil gözleme evi. Ye iç yat sonrada tahminde bulun oh ne ala...
  • Türkiye'nin en bilimsel kurumunun, hem de Üniversite destekli kurumunun, içinde ULUSAL kelimesi geçen biriminden yapılan açıklamaya bakın.Alanya'da olmadığı için gözlemleyememiş.Demek ki gözlemlemek için göktaşının, gözlemevi'nin mahallesinden geçmesi gerekiyor.Demek ki sen Ulusal değil, mahalli gözlem evisin.Bu nasıl bir şeydir yaa. Tamam görmüş olma ama madem Uzay gözlemi senin işin, be kardeşim atmosfere girmeden önce şurda burda bir şekilde senin bunu “Gözlemliyor” olup yorumda bulunman gerekmez mi?Adam Amerika’dan Japonya’dan senin memleketindeki depremin şiddetini biliyor,sen kendi ülkende 60km ötene düşen göktaşı’ndan haberin yok.O zaman niye varsın,neden ismin Ulusal???
  • Bilen biri varsa aydınlatsın lütfen. Gözlemevi, uzayla ilgili olayları incelemez mi? Birilerinin uzaydaki hareketleri takip edip, olağan/olağandışı olayları gözlemlemez mi?Yoksa sadece, ay/güneş tutulması gibi olayları izlerlerken mi ordaki teleskop gibi aletleri kullanırlar. Ruhları bile duymamıştır bence. Tamam meteor düşmesi ufak bir olay ama ya bu meteor Antalya merkezine, Kaleiçi’ne düşseydi??? Hadi tüm söylediklerime bir cevapları olsun, gerçekten yanından geçen göktaşları veya olaylar dışındakileri göremiyor olsunlar, peki o zaman isminizde neden Ulusal var? Alanya Gözlemevi neyinize yetmiyor? Ne gerek var Gözlemevi kurmaya. Verin bir memuru teleskop homeoffice şeklinde evden çalışsın. Farkı var mı sizce?
  • meteorda olsaydı, kütlesini bilemeyiz ama hızı nedeniyle denize carpması anında olurturacagı dalgalar kıyıda fark edilirdi.

Uçağın, sahilden 5 kilometre açıkta denize bir ateş topu şeklinde düştüğünü iddia eden Akar, “Kesinlikle uçaktı” dedi. İhbar üzerine, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir bot ile bir balıkçı teknesi, söz konusu bölgede arama çalışmalarına başladı. Sahile her ihtimale karşı ambulanslar gönderildi. İhbar nedeniyle çok sayıda vatandaş sahile gelerek, çalışmaları izledi ve bölgeye bakarak, uçak parçaları görmeye çalıştılar.

Antalya Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Radarda kayıp uçak görünmemektedir” dedi.

Yaklaşık 6 saat süren arama çalışmalarından sonuç elde edilemedi.

DHMİ Basın Halkla İlişkiler Müdürü Yücel Besim Aladağ, uçak düşmesi olayının doğrulanmadığını söyledi. Aladağ, “Gerçekten bir uçak düştüğünü belirlesek, DHMİ olarak biz açıklama yapardık” dedi.

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ise jandarmanın 156 numaralı hattına yapılan ihbar üzerine çalışma başlattıklarını, ancak düştüğü iddia edilen uçağın tipi, modeliyle ilgili hiç bir bilgiye ve denizde yapılan aramada bulguya rastlanmadığını bildirdi. TÜBİTAK'tan düşen cismin göktaşı olduğu yolunda bilgiler geldiğini kaydeden Kaymakam Doğan, “Bana direkt ulaşan bilgi henüz yok ama TÜBİTAK, arayan arkadaşlarda göktaşı olduğunu bildirmiş” dedi.

Akdeniz Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren TÜBİTAK Antalya Ulusal Gözlemevi'nden Prof.Dr. Tuncay Özışık, “Alanya sınırlarımız içinde olmadığı için biz gözleyemedik. Ancak tahminimiz bize aktarılanlara göre meteor olduğu şeklinde. Göktaşıdır. O çoktan dibe gitmiştir. İz bırakmadan suya girer, tabana yapışır" diye konuştu.

Hürriyet

Antalya'da düşen uçağın sırrı ortaya çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
İz bırakmadan suya girer tabana yapışır diyor. Acaba kaç tane tabana yapışan meteor görmüş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bizden ne köy luuur ne kasaba rokettir o roket ahmedinejadın roketıdır hemıde :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yetkililere sesleniyorum, madem bunu gözlemleyemediler, denizin dibine dalip, tabana yapisip yapismadigini tesbit etsinler :) Bunu da yapamiyorlarsa bu g(s)özlem evini kapatin gitsin, zaten biri(leri) uzaydan bizi izliyor ... Pes dogrusu, en azindan bu yorumu yapan kamu görevlisini görevden alin, belki o saatde uyuyor olabilirde ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bizimkiler gözlem evi değil gözleme evi. Ye iç yat sonrada tahminde bulun oh ne ala...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye'nin en bilimsel kurumunun, hem de Üniversite destekli kurumunun, içinde ULUSAL kelimesi geçen biriminden yapılan açıklamaya bakın.Alanya'da olmadığı için gözlemleyememiş.Demek ki gözlemlemek için göktaşının, gözlemevi'nin mahallesinden geçmesi gerekiyor.Demek ki sen Ulusal değil, mahalli gözlem evisin.Bu nasıl bir şeydir yaa. Tamam görmüş olma ama madem Uzay gözlemi senin işin, be kardeşim atmosfere girmeden önce şurda burda bir şekilde senin bunu “Gözlemliyor” olup yorumda bulunman gerekmez mi?Adam Amerika’dan Japonya’dan senin memleketindeki depremin şiddetini biliyor,sen kendi ülkende 60km ötene düşen göktaşı’ndan haberin yok.O zaman niye varsın,neden ismin Ulusal???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bilen biri varsa aydınlatsın lütfen. Gözlemevi, uzayla ilgili olayları incelemez mi? Birilerinin uzaydaki hareketleri takip edip, olağan/olağandışı olayları gözlemlemez mi?Yoksa sadece, ay/güneş tutulması gibi olayları izlerlerken mi ordaki teleskop gibi aletleri kullanırlar. Ruhları bile duymamıştır bence. Tamam meteor düşmesi ufak bir olay ama ya bu meteor Antalya merkezine, Kaleiçi’ne düşseydi??? Hadi tüm söylediklerime bir cevapları olsun, gerçekten yanından geçen göktaşları veya olaylar dışındakileri göremiyor olsunlar, peki o zaman isminizde neden Ulusal var? Alanya Gözlemevi neyinize yetmiyor? Ne gerek var Gözlemevi kurmaya. Verin bir memuru teleskop homeoffice şeklinde evden çalışsın. Farkı var mı sizce?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
meteorda olsaydı, kütlesini bilemeyiz ama hızı nedeniyle denize carpması anında olurturacagı dalgalar kıyıda fark edilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000