30 Mart 2012, Cuma 15:25:38

ANTALYA HAVALİMANI'NA DEV YATIRIM

Antalya Havalimanı’nın 2.Dış Hatlar Terminali yenileme ve yapım çalışmalarının ardından yapılacak olan açılış öncesi IC Fraports Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel, Antalya Havalimanı Genel Müdürü Ersel Göral ve Alexander Laukenmann bir basın toplantısı düzenledi.
  • Bilet satış kontuarlarını geliş katına yerleşiren arkadaşlara bol güneşler.....
  • GÜNEŞİN EN BOL OLDUGU DALAMAN YÖRESİNDE GÜNDÜZ TÜM VAKİTLERDE KONTUARLARDA IŞIK YAKMAK ZORUNDASINIZ ADI ÖDÜL ALMIŞ YALAN GELİN MİLAS HAVALİMANINI BİR GÖRÜN AZ KALDI ÖDÜLE DOYMIYACAK
  • Open gate uygulamasına ilk gecen havalimanı Dalaman Havalimanıdır.
Akşam saatlerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılacağı 2. Dış Hatlar Terminali'nin açılış töreni öncesinde IC Hotels’de basın toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısında konuşan Serhat Çeçen Antalya Havalimanı’nın dünü ve bugünü, ayrıca yaşanan son gelişmelerin yanı sıra kat edilen büyümeden de bahsetti.

10.5 milyon avroluk yatırımla 2. Dış Hatlar Terminali’ni yenilediklerini ifade eden Çeçen, Avrupa standartlarının da üstünde bir terminal yapımı gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Antalya Havalimanı’nın artık çok önemli bir merkez haline geldiğini ifade eden Çeçen, ‘Biz Open Gate uygulamasına ilk kez geçen havalimanıyız. İstanbul’da yaşanan sıkıntıların aksine burada rahatlıkla open gate uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Çünkü bizim bu ağırlığı kaldırabilecek terminallerimiz var. İstanbul’da sıkıntı yaşanması meydanın zaten çok yoğun olmasından kaynaklanıyor. O da halledilecektir’ dedi.

ANTALYA HAVALİMANI YOLCU KAPASİTESİ

Antalya Havalimanı artık toplamda 37 milyon yolcuya ev sahipliği yapıyor. Dış hatlarda 25 milyon, iç hatlarda ise 12 milyon yolcuyu karşılıyoruz. 2007’den beri yaptığımız çalışmalar neticesinde bu noktaya geldik. Antalya Havalimanı’nın toplamda 45-46 milyon yolcu kapasiteli olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Bizim hedefimiz daha da büyümek. 2012 yılındaki hedefimiz yüzde 5’lik bir büyüme ile 1 milyon yolcu artışı sağlamak. Bunu da 2012 yılı içerisinde sağlayabileceğimize inanıyoruz.



ANTALYA TURİZMİ

Antalya turizmi Türkiye için çok önemli bir yere sahip. Ancak kış turizminde sıkıntılar yaşanıyor. Öyle ki kışın Antalya’da 300-350 bin civarında insan işsiz kalıyor. Bunu tersine döndürmek için çalışmalar yapıyoruz.

Bu çalışmalardan biri de ICCA’nın 2014 yılındaki toplantılarını Antalya’da gerçekleştirecek olmasıdır. Bunun dışında Frankfurt’ta çok önemli reklam çalışmalarımız söz konusu. Bunların bize dönüşü şüphesiz ki olacaktır.

ICF FRAPORTS’UN ÇALIŞMALARI

ICF Yönetim Kurulu Başkanı Serhat ÇeçenICF Fraports’un çalışmalarından da söz eden Çeçen, “Biz yurtiçinin yanı sıra yurtdışında da atılımlarda bulunuyoruz. Ortaklı çalışmalarımız hâlihazırda varken, Ortadoğu’ya da yöneleceğiz. Elimizden gelen tüm çalışmalarımızı yapacağız.

Yurtiçinde Zafer ve Ordu-Giresun Havalimanı’nı ile ilgili gelişmeler son sürat devam ediyor. 2014 Kasım’a kadar olan Ordu-Giresun sözleşmemize uyarak çalışmaları bitireceğiz. Yapmamız gerekenleri fazlasıyla yapıyoruz” dedi.

Türkiye’deki havacılık işletmelerinin Avrupa’daki standartlardan çok daha ileri seviyede olduğunu sözlerin ekleyen Çeçen, bu konuda Avrupalıların Türkiye’yi örnek aldığını belirtti.

Öte yandan ICF Airports Antalya Havalimanı'nın 2. Dış Hatlar Terminali'nde yaptığı yenileme yatırımının yanı sıra Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) yapım sorumluluğunu ve yatırım maliyetini üstlendiği iki pisti birbirine bağlayacak taksi yolu inşaatı da Mart ayı sonunda tamamlandı. Çeçen: "Altından 2. Dış Hatlar Terminali'ne gelen araç trafiğinin geçeceği bu taksi yolu Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyacak. Çok faydalı bir çalışma oldu" dedi. 

Antalya Havalimanı’na uçmak isteyen İsrailli Arkia Airlines'ın Antalya’da kendi güvenliğini kendi sağlamasına ilişkin olarak çıkan sıkıntılar üzerine kısa bir açıklama yapan Antalya Havalimanı Genel Müdür Ersel Göral, ‘Söz konusu şirket Antalya’ya uçmak istediğini bildirdi. Ancak daha sonrasında istekleri ve talepleri o kadar abartılıydı ki kabul edilmesi mümkün olmadı. Emniyet elbette bu durumu kabul etmedi ve anlaşma sağlanamadı’ dedi.

İŞTE ARKIA AIRLINES'IN İLGİNÇ İSTEKLERİ

ANTALYA HAVALİMANI'NA DEV YATIRIM

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Bilet satış kontuarlarını geliş katına yerleşiren arkadaşlara bol güneşler.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
GÜNEŞİN EN BOL OLDUGU DALAMAN YÖRESİNDE GÜNDÜZ TÜM VAKİTLERDE KONTUARLARDA IŞIK YAKMAK ZORUNDASINIZ ADI ÖDÜL ALMIŞ YALAN GELİN MİLAS HAVALİMANINI BİR GÖRÜN AZ KALDI ÖDÜLE DOYMIYACAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Open gate uygulamasına ilk gecen havalimanı Dalaman Havalimanıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000