27 Ağustos 2010, Cuma 10:18:26

ANTALYA HAVALİMANI ÖZEL UÇAK CENNETİ

Antalya Havalimanı sadece turist taşıyan yolcu uçaklarını ağırlamıyor. Havalimanına 7,5 ayda 175 özel uçak geldi.
  • günde 5 özel uçak olmasın.
  • Yanlışlıkda burda zaten Özel uçaklar Antalya yerine Gazi Paşaya gelecek.Gazi paşanın yapılış amacı buydu. Özel uçakların Antalyaya gelişi yasaklanmalıdır. Türkiye için iyi bir oluşturulabilir.
  • Tüm Antalya özel uçak dolu olsa ne yazar. Bir tane deniz uçağı yok. yazıklar olsun böyle havacılığa. Ayrıca özel uçak dediğinizin hepsi jet. İki tane kendi kullandığı tek motorlu Piper veya Cessna ile gelen veya uçan pilot gördünüz mü? Antalya'da yüzlerce tek motorlu uçak olması gerek. Havacılık böyle olur. Bunlar için Kemer, Finike, Serik, Manavgat, Alanya, Akseki, Kotkuteli gibi yerlerde küçük havaalanları var mı? Hangi havacılık? THY birinci olacakmış, oldu herkez kendi havasında. Üç taraf deniz, THY nin deniz uçağı va mı?

Antalya Havalimanı tarifeli uçuş yapan yolcu uçaklarının yanı sıra lüksün ve şaşanın en gösterişli aracı özel uçaklara da evsahipliği yapıyor.
 
Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Antalya'ya kimi zaman iş, kimi zaman da tatil için özel uçaklarıyla gelen pek çok işadamı, özel uçak kullanıyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar, yoğun bir şekilde özel uçak sirkülasyonu yaşadıklarını söyledi.
 
Ocak ayından Ağustos ortasına kadar geçen 7.5 ayık süre zarfında, 6.5 milyon turistin indiği Antalya Havalimanı'na toplam 175 özel uçağın geldiğini belirten Başmüdür Osman Serdar, yazın her hafta ortalama 5 özel jet uçağın havalimanına iniş yaptığını söyledi.

Son 2 haftada 10 özel uçağın Antalya Havalimanı'na geldiğini kaydeden Osman Serdar, "Antalya bu konuda en yoğun trafiği yaşayan havalimanlarından. Antalya tarihi ve kültürel varlıklarının yanı sıra iş dünyasının da dikkatini çeken potansiyele sahip bir lokasyon. Bu nedenle gerek tatile gerekse iş için Antalya'ya gelmek isteyen bazı işadamları özel uçakla seyahat etmeyi tercih ediyorlar" dedi.

Osman Serdar, çeşitli marka ve modellerde pek çok özel uçağın Antalya Havalimanı'na park ettiğini ve gerekli hizmeti aldığını belirterek, "Bu uçaklarla kimlerin geldiğini kayıtlardan çıkarmamız imkansız ancak dünyanın dört bir yanından ünlü marka ve model uçaklara ev sahipliği yaptık" diye konuştu.

Embraer Lineage 1000, Citation X, Citation Brawo, Challenger 605, Hawker 850 XP, Citation soveregn, Citation jet, Lear JET 45, Lear JET 60, Beech jet 400, Hawker 800, Citation Bravo jet, King Air B 200, Turboprop ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da zaman zaman kullandığı Gulfstream G550 model özel jet uçakları Antalya Havalimanı'na iniş yapan uçaklar arasında yer alıyor.
 

ANTALYA HAVALİMANI ÖZEL UÇAK CENNETİ

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
günde 5 özel uçak olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yanlışlıkda burda zaten Özel uçaklar Antalya yerine Gazi Paşaya gelecek.Gazi paşanın yapılış amacı buydu. Özel uçakların Antalyaya gelişi yasaklanmalıdır. Türkiye için iyi bir oluşturulabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tüm Antalya özel uçak dolu olsa ne yazar. Bir tane deniz uçağı yok. yazıklar olsun böyle havacılığa. Ayrıca özel uçak dediğinizin hepsi jet. İki tane kendi kullandığı tek motorlu Piper veya Cessna ile gelen veya uçan pilot gördünüz mü? Antalya'da yüzlerce tek motorlu uçak olması gerek. Havacılık böyle olur. Bunlar için Kemer, Finike, Serik, Manavgat, Alanya, Akseki, Kotkuteli gibi yerlerde küçük havaalanları var mı? Hangi havacılık? THY birinci olacakmış, oldu herkez kendi havasında. Üç taraf deniz, THY nin deniz uçağı va mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000