06 Temmuz 2014, Pazar 09:18:37

"ANTALYA HAVALİMANI KAPASİTESİNİN YARISINI KULLANIYOR"

Günlük uçak trafiği 981'e, yolcu trafiği ise 172 bine ulaşarak tüm zamanların rekoru kırılan Antalya Havalimanı, sunduğu kaliteli hizmetle yurt içi ve dışında dikkati çekiyor. DHMİ Antalya Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar, havalimanında hizmet alanların yüzde 95'inin memnun olduğunu ifade ediyor.
  • Yarım kapasite ile bu durumda ise tam kapasite ile çalışmasını düşünemiyorum. Özellikle dış hatlar terminali felaket durumda. Bagaj bantları inen uçaklara yetmiyor. Aynı bantta iki-üç uçağın bagajları dönüyor ki bu da bant başında izdihama yol açıyor. Ayrıca uçağın kapısından çıktıktan sonra ben hiç 30 dk dan önce ulaşamadım.
  • pislikten gecilmiyor havaalani ic-dis biraz temizligine baksa IC sirketi iyi olacak.kendi otellerinde de ayni seyi yapiyolar zaten personel den kismak icin.
  • Antalya havalimanı dışhatlar 1 ve 2 terminalinin otoparkları çöplükten ve ağaçlardan dökülen yapraklardan geçilmiyor. ICF patronları çok para kazanacak, göbekler daha büyük olacak diye az temizlik işçisi çalıştırıyorlar. turistlerin otobüslere bindiği yerleri bir göründe, sonra övünmeye başlayın.
  • Antalya Havalimanını her zaman takdir etmişimdir.Bu yoğunlukta bu başarı. Süper. Başkalarında da örnek olsun. !!! Sayın AYT-DHMİ-Başmüdürüme ve ICF (Sayın Ersel GÖRAL-GEN.MDR) Başarılarınız daim olsun.

 

"Türk turizminin amiral gemisi" Antalya'da her yıl milyonlarca turistin giriş çıkış yaptığı, 2013 yılında 172 bin uçağa hizmet verilen Antalya Havalimanı, turizme katkısı ve hizmet kalitesiyle göz dolduruyor.

Uçakların birbirine paralel iki pistte aynı anda iniş kalkış yapabildiği Türkiye'de tek, dünyada sayılı havalimanlarından olan, 100 uçak park yeri bulunan, güvenlik kontrollerinden bagaj alım ve yüklenmesine, uçakların yakıt ikmalinden radar ve kule sistemlerine kadar en gelişmiş teknolojiyle donatılan havalimanı, 13 bin personelle hizmet veriyor.

HİZMET ALANLARIN YÜZDE 95'İ MEMNUN

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar, yaptığı açıklamada, Antalya Havalimanı'nın turizm zincirinin ilk ve en önemli halkalarından olduğuna dikkati çekti.

Havalimanında hizmetin kusursuzluğunun sağlanması adına yatırımlar yapıldığını, yapılmaya da devam edeceğini belirten Serdar, havalimanının 2013 yılında 27 milyon yolcuya hizmet vermesine karşın 45 milyon yolculuk kapasitesi bulunduğunu vurguladı.

Serdar, "Antalya Havalimanı, kapasitesinin yarısını kullanıyor. 10 yıl ilerisini düşünerek yatırımlar gerçekleştirildi. Hiçbir turizm şirketinin 'Yolcu getireceğim ama havalimanı yetersiz' demesini istemiyoruz" dedi.

Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile yaptırdıkları anketlerde yolcuların yüzde 95'inin aldıkları hizmetten memnun olduğunu tespit ettiklerinin bildiren Serdar, "Bununla yetinmiyoruz. Yüzde 5'i analiz ettik, bazı unsurları yakaladık ve gidermeye çalışıyoruz. Aldığı hizmetten memnun olmayan tek yolcu kalmasın istiyoruz" diye konuştu.

Serdar, 2003 yılında 37 olan uçak park yerinin bugün 100'e, tek olan dış hat terminalinin ikiye, bir olan pist sayısının da ikiye çıkarılmasının Antalya Havalimanı'na verilen önemi açıkça ortaya koyduğunu dile getirdi. Her yıl dış hatlarda yüzde 7, iç hatlarda yüzde 17 civarı yolcu artışı olduğuna değinen Serdar, bu nedenle ileriye dönük yatırım planları yaptıklarını kaydetti.

TÜM ZAMANLARIN REKORU KIRILDI

Antalya Havalimanı'nda birbirine paralel iki pistte uçakların aynı anda iniş kalkış yapılabildiğine işaret eden Serdar, şöyle devam etti:

"Birçok havalimanında paralel pistler bulunabiliyor ancak bunlar, aradaki mesafenin uygun olmaması nedeniyle eş zamanlı kullanılamıyor. Antalya Havalimanı'nda bu mesafe sağlandı. Uçakların yerdeki hareketini en kısa süreye indirmek için iki pisti birbirine bağlayan bir taksi yolu bulunuyor. Bu yolun altında kara trafiğinin işlemeye devam etmesi, çok görülen bir manzara değil."

Serdar, Antalya Havalimanı'nın yolcu ve uçak açısından her yıl artış trendi gösterdiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Antalya Havalimanı'na 2003 yılında 60 bin, 2013 yılında ise 172 bin uçak iniş ve kalkış yapmış. 2003 yılında 10 milyon, 2013 yılında 27 milyon yolcuya hizmet verilmiş. Bu da yaklaşık 3 kat artış demektir. Antalya Havalimanı'nda bu yıl, tüm zamanların yolcu ve uçak sayısı rekoru kırıldı. Bir günlük uçak trafiğimiz 981'e, yolcu trafiği ise 172 bine ulaştı. Yolcu yoğunluğu yaz aylarında oldukça artıyor. Önümüzdeki günlerde belki de bir günde bin uçak iniş kalkış yapacaktır. Antalya Havalimanı, bir saatte 60 uçağa hizmet verebilecek kapasitededir ki bu, dakikada bir uçak demektir. Havalimanımız Avrupa'da yoğunluk bakımından 13'üncü, dünyada 49'uncu sırada yer alıyor."

GÜVENLİK AÇISINDAN SIKINTI YOK

Antalya Havalimanı'nın, 40 ülkeden 423 üyesi bulunan Avrupa Havalimanları Birliği tarafından 2011 yılında "Avrupa'nın en iyi havalimanı" seçildiğini hatırlatan Serdar, bunda en önemli unsurlardan birinin güvenlik olduğunun altını çizdi.

Havalimanında denetimin, dünyadaki havalimanlarını denetleyen bir kurum tarafından yapıldığını ve "güvenlik açısından oldukça iyi oldukları" yönünde rapor aldıklarını ifade eden Serdar, teknolojik açıdan tüm havalimanlarının sahip olduğu her türlü teknolojinin kendilerinde de bulunduğunu anlattı.

Serdar, "İtfaiye teşkilatımız en modern cihazlarla donatılmış. Apronda tehlike oluşturmaması için park alanlarının tamamına yakınında yer altında yakıt hidrat hatları kurduk. Uçaklara yakıt ikmali tankerle değil, hidrat hattından irtibat sağlanıp gerçekleştiriliyor" dedi.

"İNSANA VE ÇEVREYE SAYGILI HAVALİMANI"

"Amaç ödüller almak değil, insana ve çevreye saygılı bir hizmet alanı yaratmak" diyen Serdar, çevreye zararlı gazların salınmasının kısıtlanması açısından dünyada ilk 5'te yer aldıklarını, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının "Engelsiz havalimanı" ile "Green Airport" projelerinin havalimanlarında uygulandığını söyledi.

Serdar, engelsiz havalimanında sertifikanın alındığını, "Green Airport Projesi"nde de sertifika aşamasına gelindiğini sözlerine ekledi.

"ANTALYA HAVALİMANI KAPASİTESİNİN YARISINI KULLANIYOR"

Yorumlar

AYT ~ 10 yıl önce
Yarım kapasite ile bu durumda ise tam kapasite ile çalışmasını düşünemiyorum. Özellikle dış hatlar terminali felaket durumda. Bagaj bantları inen uçaklara yetmiyor. Aynı bantta iki-üç uçağın bagajları dönüyor ki bu da bant başında izdihama yol açıyor. Ayrıca uçağın kapısından çıktıktan sonra ben hiç 30 dk dan önce ulaşamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ceyhun talay ~ 10 yıl önce
pislikten gecilmiyor havaalani ic-dis biraz temizligine baksa IC sirketi iyi olacak.kendi otellerinde de ayni seyi yapiyolar zaten personel den kismak icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biri ~ 10 yıl önce
Antalya havalimanı dışhatlar 1 ve 2 terminalinin otoparkları çöplükten ve ağaçlardan dökülen yapraklardan geçilmiyor. ICF patronları çok para kazanacak, göbekler daha büyük olacak diye az temizlik işçisi çalıştırıyorlar. turistlerin otobüslere bindiği yerleri bir göründe, sonra övünmeye başlayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğan Karaman ~ 10 yıl önce
Antalya Havalimanını her zaman takdir etmişimdir.Bu yoğunlukta bu başarı. Süper. Başkalarında da örnek olsun. !!! Sayın AYT-DHMİ-Başmüdürüme ve ICF (Sayın Ersel GÖRAL-GEN.MDR) Başarılarınız daim olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000