09 Ekim 2011, Pazar 23:41:47

ANTALYA HAVA ULAŞIMI DURDU

Antalya Havalimanı’nın hava trafiği şiddetli yağış ve fırtınadan olumsuz etkilendi.
  • oyle bagırıp cagırırlar oyle olmaz boyle olur derler,bır daha bu sirkete binmem derler sonra ucak bir sallanmaya baslar on koltuga kuala gıbı yapısırlar gozlerı sıkarlar sanki onu o kurtaracak =) bazen ızlemesi cok zevkli oluyor=))
  • Türk yolcusu her şeyi bilir.Pilottan daha iyi uçar.Daha iyi iner.Hava durumunu daha yakından takip eder.Ama en küçük türbülansta altına eder.Sonra da kaptan kötü uçuyor der.Ne diyeyim.Kendi hallerine bırakın.Kaale almayın..
  • öncelikle papua yeni gine halkından özür diliyorum böyle bir kıyaslama yaptığım için ama türkiyede 2 üniversite bitirdim profesörüm diye bi tarafını yırtan havayolu yolcusu ile papua yeni ginenin eldeğmemiş bölgelerinde yaşayan henüz konuşmayı bile bilmeyen insanı arasında hiç bir fark tamamen kaba ve anlayışsız bir toplumuz, içhat uçuşlarını duruduracaksın kış aylarında bırakacaksın otobüslerle gezsinler 15-20 şer saat, fazla lüks bize uçak yolculuğu
  • birinin bu Türk yolcusuna uçak yolculuğunun ne olduğunu anlatması lazım...
  • bir firmamızın şöyle bir sloganı var, "..havacılığı biz başlatmadık ama değiştirdik " diye , maalesef çoğumuz daha otobüsü öğrenirken hızla uçağa geçtik ya, eğitimimiz yarım kaldı. ( Safety first - Önce güvenlik ) ilk dersimizin konusu bu olmalı işte.
  • Bence bunu EGITIM sistemi ile alakasi yok.. Kisiye bagli.. yani bu sistem de herhalde sende EGITIM gördün degilmi.-.- o zaman sende bunlar gibisin anlamina geliyor.. dogrumu??
  • Turk yolcusu, Iran yolcusu gorgusuzdur, kabadir. Bizim iki universite bitirmis insanlarimiz bile ayni Afrikada medeniyet gormemis insanlar gibi davraniyor. Bekleyeceksin arkadasim, kargasa yapacagina otur dua et firtina dinsin diye.
  • Haklısınız,dünyanın en berbat en anlayışsız yolcularından biridir Türk yolcusu. Hava taş yağıyor şu bu hiçbir şey dinlemez. Emniyet nedir bilmez anlamaz. Uçak kalkmıyormu kardeşim, kasırga olsa başlar alkışlamaya,tepki gösterip yuhalamaya. Eğitim sistemimizin ne denli kötü insan yetiştirdiğinin kanıtıdır adeta havayolu yolcusu.
  • hava kötü olduğu zaman saçmalayan hava trafik kontrolorlerimiz var. dun antalya kapanmiş iyi tamam , trafikler dalaman ve bodruma divert ediyor. hatta istanbula kadar inenler var o da tamam. ama variş noktasi dalaman ve bodrum olan ucaklara , park pozsiyonu kalmadi diye izmire divert etmek zorunda bırakanlar acaba hala daha 10 dan fazla park pozsiyonun musait oldugunu bilmiyorlarmiydi ?yazik gunah , neye gore park pozsiyonu kalmadı meydan kapalı diyorlar ?çok buyuk amatorlukler bunlar. bir trafiğe diyorki bodrum meydan kapalı niyetiniz nedir diyor , arkasından gelen trafige diyorki bodrum için şu seviyeye alçalmaya serbestsiniz,bodrum kuleye soruyorsunuz park pozsiyonu var diyor , yaklaşmaya soruyorsunuz pozsiyon yok niyetiniz nedirdyo
  • antalyaya ilk yağmur düştü ve gecikmeleri beraberinde getirdi. ayt feciydiii... her havayolu şirketinin önünde yığınla yolcu hava muhalefeti diyosun yüzüne tükürüyo yolcular. yok ıslıklar yok protesto alkışları sadece anlayış ve sabır istiyoruz ama hakaretten başka birşey işitmiyoruz

Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle son 6 saatte 60’ın üzerinde uçuşun etkilendiğini söyledi. Yavuz, hava muhalefeti nedeniyle pilotların istekleri doğrultusunda Antalya Havalimanı’nda bir çok uçuşun iptal edildiğini açıkladı.

Aynı zamanda Antalya Havalimanı’na inecek olan uçakların da bölgedeki diğer havalimanlarına yönlendirildiğini belirten Yavuz, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’nin (DHMİ) yönetmeliği doğrultusunda uçuşlarını yapamayan yolculara yemek verildiğini, belirli bir süreyi geçtikten sonra ise işletici firmaların yükümlülüğü doğrultusunda da otellere götürülerek dinlendirildiklerini açıkladı. Antalya Havalimanı’ndaki kalkışlarda problem olmadığını, inişlerde risk yaşandığını, gidecek yolcuların da gelecek uçaklarla gitmeleri gerektiğinden kaynaklanan bir problem olduğunu anlatan Mehmet Yavuz, Antalya Havalimanı’ndaki uçuşların genellikle yurtdışı ağırlıklı olduğu için mahsur kalan yolcuların büyük bir bölümünü de turistlerin oluşturduğunu söyledi. Yavuz, inişlerin hava muhalefeti nedeniyle riskli olduğunu ancak, pilotların isteği ve kule yardımıyla isteyen pilotların inişine izin verildiğini fakat birçok uçuşun ise çevredeki diğer havalimanlarına yönlendirildiğini de dile getirdi.

Öte yandan Antalya Havalimanı’ndaki yolcuları taşımak için farklı havalimanlarından gelen ve iniş yapamayan uçakların Antalya’nın kuzey dağlarında görüş açısını önemli ölçüde daraltan ’CB’ olarak adlandırılan ve içeriğinde ciddi oranda buz içeren bulutların neden olduğu da belirtildi.(Hürriyet)
ANTALYA HAVA ULAŞIMI DURDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
oyle bagırıp cagırırlar oyle olmaz boyle olur derler,bır daha bu sirkete binmem derler sonra ucak bir sallanmaya baslar on koltuga kuala gıbı yapısırlar gozlerı sıkarlar sanki onu o kurtaracak =) bazen ızlemesi cok zevkli oluyor=))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türk yolcusu her şeyi bilir.Pilottan daha iyi uçar.Daha iyi iner.Hava durumunu daha yakından takip eder.Ama en küçük türbülansta altına eder.Sonra da kaptan kötü uçuyor der.Ne diyeyim.Kendi hallerine bırakın.Kaale almayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
öncelikle papua yeni gine halkından özür diliyorum böyle bir kıyaslama yaptığım için ama türkiyede 2 üniversite bitirdim profesörüm diye bi tarafını yırtan havayolu yolcusu ile papua yeni ginenin eldeğmemiş bölgelerinde yaşayan henüz konuşmayı bile bilmeyen insanı arasında hiç bir fark tamamen kaba ve anlayışsız bir toplumuz, içhat uçuşlarını duruduracaksın kış aylarında bırakacaksın otobüslerle gezsinler 15-20 şer saat, fazla lüks bize uçak yolculuğu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
birinin bu Türk yolcusuna uçak yolculuğunun ne olduğunu anlatması lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir firmamızın şöyle bir sloganı var, "..havacılığı biz başlatmadık ama değiştirdik " diye , maalesef çoğumuz daha otobüsü öğrenirken hızla uçağa geçtik ya, eğitimimiz yarım kaldı. ( Safety first - Önce güvenlik ) ilk dersimizin konusu bu olmalı işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence bunu EGITIM sistemi ile alakasi yok.. Kisiye bagli.. yani bu sistem de herhalde sende EGITIM gördün degilmi.-.- o zaman sende bunlar gibisin anlamina geliyor.. dogrumu??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Turk yolcusu, Iran yolcusu gorgusuzdur, kabadir. Bizim iki universite bitirmis insanlarimiz bile ayni Afrikada medeniyet gormemis insanlar gibi davraniyor. Bekleyeceksin arkadasim, kargasa yapacagina otur dua et firtina dinsin diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Haklısınız,dünyanın en berbat en anlayışsız yolcularından biridir Türk yolcusu. Hava taş yağıyor şu bu hiçbir şey dinlemez. Emniyet nedir bilmez anlamaz. Uçak kalkmıyormu kardeşim, kasırga olsa başlar alkışlamaya,tepki gösterip yuhalamaya. Eğitim sistemimizin ne denli kötü insan yetiştirdiğinin kanıtıdır adeta havayolu yolcusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hava kötü olduğu zaman saçmalayan hava trafik kontrolorlerimiz var. dun antalya kapanmiş iyi tamam , trafikler dalaman ve bodruma divert ediyor. hatta istanbula kadar inenler var o da tamam. ama variş noktasi dalaman ve bodrum olan ucaklara , park pozsiyonu kalmadi diye izmire divert etmek zorunda bırakanlar acaba hala daha 10 dan fazla park pozsiyonun musait oldugunu bilmiyorlarmiydi ?yazik gunah , neye gore park pozsiyonu kalmadı meydan kapalı diyorlar ?çok buyuk amatorlukler bunlar. bir trafiğe diyorki bodrum meydan kapalı niyetiniz nedir diyor , arkasından gelen trafige diyorki bodrum için şu seviyeye alçalmaya serbestsiniz,bodrum kuleye soruyorsunuz park pozsiyonu var diyor , yaklaşmaya soruyorsunuz pozsiyon yok niyetiniz nedirdyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
antalyaya ilk yağmur düştü ve gecikmeleri beraberinde getirdi. ayt feciydiii... her havayolu şirketinin önünde yığınla yolcu hava muhalefeti diyosun yüzüne tükürüyo yolcular. yok ıslıklar yok protesto alkışları sadece anlayış ve sabır istiyoruz ama hakaretten başka birşey işitmiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000