08 Mart 2011, Salı 14:42:45

"ANKARA SİVİL HAVACILIĞIN KALBİ HALİNE GELDİ"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye Hava Trafik Kontrol Merkezi SMART Sistemi'nin batıda Avusturya'dan güneyde Arap Yarımadası'na, Orta Asya, Çin sınırına kadar hatta Afrika'nın tamamını kapsayan gelişmiş bir tesis olduğunu söyledi.
  • SMART'ın açılımını da doğru yazınız lütfen... SMART (Systematic Modernization of ATM Resources in Turkey) (Türkiye'deki Hava Trafik Yönetim Kaynaklarının Sistematik Modernizasyonu) projesi sadece Merkezi Ankara ACC'den ibaret olmayıp projede başka kalemler de bulunmaktadır. Saygılar
  • bir türlü hava trafik kontrolörü yazmayı öğrenemediniz tebrik ediyorum. bu arada tazminatlar seçimden sonraya kalmış doğrumu?
  • Sivil havacılık genel müdürlüğünü ne kadar daha görmezden geleceksiniz Sayın Bakanım...
  • tüm dünyada özellikle avrupada bu komik maaşa bu işi yapacak başka hava trafik kontrolörü varmıdır acaba..ama doğru bu kadar işsiz var piyasada değil mi alırsın kontrolör yaparsın. ... yaparsın
  • havacılık tazminatı ne oldu sayın bakan onu da açıklayıverseydiniz bir zahmet
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çubuk'ta bulunan Türkiye Hava Trafik Kontrol Merkezi SMART (Uçuş Bilgi Bölgesi'nin tek merkezden yapılması) Sistemi'nin açılışını yaptı. Bakan Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, merkezin 1 milyon kilometrekareyi kontrol edilebileceğini belirterek, "Batıda Avusturya'dan güneyde Arap Yarımadası'na, Orta Asya, Çin sınırına kadar hatta Afrika'nın tamamını aldığımızda, bu bölgede bu ölçekte gelişmiş bir tesis yok. Türkiye'nin sivil havacılıkta önemli bir bölgesel güç olduğunu açıkça ortaya koyuyor" dedi.

Hava seyrüsefer emniyetini daha emniyetli şekilde yönetmeyi sağlayacak bu tesisin, Ankara Sivil Havacılığın kalbi, beyni haline geldiğini söyleyen Yıldırım, "Ankara hem batı, hem doğu sektörünü, Uçuş Bilgi Bölgesi'ni aynı anda kontrol edecek, İstanbul'daki de bunu yedekleyecektir" şeklinde konuştu.

Personelin gereken eğitimleri almakta olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, "Eurocontrol'ünde merkez eğitim üssü tespit ettiği ülke Türkiye. Yani havacılıkla ilgili eğitimlerde merkezi olarak kabul etti ve başta komşu ülkeler olmak üzere havacılıkla ilgili birçok eğitimi de Türkiye verecek. Havacılık hizmetleri, yer hizmetleri, uçuş personeli eğitimi konusunda da fevkalade bu birikimini, tecrübesini diğer ülkelerle paylaşma fırsatını bulacaktır" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, bugün Dünya Kadınlar Günü olduğunu hatırlatarak, "Dünya Kadınlar Günü'nü de bu vesileyle kutluyorum. Kadın erkek aslında hepimiz ülkenin geleceği, kalkınması için el birliği ile çalışacağız, çalışıyoruz. Tüm kadınlarımızın bu önemli gününü kutluyorum. Kadın erkek ayırımı, kadına şiddet konularını da asla ve asla bu şekilde, bu önemli günde bir daha anılmaması, toplumsal empatinin, uzlaşmanın daha da ileri taşınmasını ümit ediyorum. Elbirliğiyle yapacağız. Birlikte zorlukları göğüsleyeceğiz. Mutlulukları birlikte paylaşacağız ve birlikte başaracağız" dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal da, SMART projesinin maliyetinin 138 milyon 750 bin euro bedelli olduğunu belirterek, 500 hava kontrolörü ve 250 teknik elemanın hizmet vereceğini ifade etti. Birdal, kontrol merkezi ile hava güvenliğinin sağlanacağı bir merkez olacağını ekledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2 helikopterin daha Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü filosunda hizmete alındığını belirterek, "Sadece Türkiye'nin değil, komşu ülkelere de hizmet verecek. Hem uçaklar, hem helikopterler görev alanları dışında hava taksi hizmeti vermek üzere hizmet görebileceklerdir" dedi.

Bakan Yıldırım, Esenboğa Havalimanı hangarında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü filosuna 2 adet EC 145 tipi helikopterin katıldığı törende yaptığı konuşmada, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin geçen sene 2 uçak ve şimdi de 2 helikopter filoya dahil ettiğini belirterek, filolarını yenilediklerini ifade etti. Bakan Yıldırım, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin işletmesinin yaptığı havaalanlarında ölçümlerin yapılması için helikopterlere ihtiyacı olduğunu belirterek, "Sadece Türkiye'nin değil, komşu ülkelere de hizmet verecek. Hem uçaklar, hem helikopterler görev alanları dışında hava taksi hizmeti vermek üzere hizmet görebileceklerdir" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, hava ve yol durumlarıyla ilgili olarak da, "Yoğun kar yağışı sonucu köy yollarında kapanmalar olabiliyor. Ama 24 saat aralıksız kar mücadelesinde 14 bin personelimiz görev yapıyor. Bizim vatandaşlardan ricamız, tedbirsiz yola çıkmasınlar. Zincir, takoz, çekme halatları ve bilumum dış teçhizatları yanlarında bulundursunlar" dedi.

Bakan Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı'na Habib Soluk'ın atanmasıyla ilgili soru üzerine, "Önemli bir olay. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

"ANKARA SİVİL HAVACILIĞIN KALBİ HALİNE GELDİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
SMART'ın açılımını da doğru yazınız lütfen... SMART (Systematic Modernization of ATM Resources in Turkey) (Türkiye'deki Hava Trafik Yönetim Kaynaklarının Sistematik Modernizasyonu) projesi sadece Merkezi Ankara ACC'den ibaret olmayıp projede başka kalemler de bulunmaktadır. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir türlü hava trafik kontrolörü yazmayı öğrenemediniz tebrik ediyorum. bu arada tazminatlar seçimden sonraya kalmış doğrumu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sivil havacılık genel müdürlüğünü ne kadar daha görmezden geleceksiniz Sayın Bakanım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tüm dünyada özellikle avrupada bu komik maaşa bu işi yapacak başka hava trafik kontrolörü varmıdır acaba..ama doğru bu kadar işsiz var piyasada değil mi alırsın kontrolör yaparsın. ... yaparsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
havacılık tazminatı ne oldu sayın bakan onu da açıklayıverseydiniz bir zahmet

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000