03 Ocak 2012, Salı 11:20:19

ALTINDAN BAŞARIYLA KALKTILAR...

Van’da meydana gelen deprem sonrası en yoğun günlerini yaşayan Van Ferit Melen Havaalanı depremde ağır hasar görmesine rağmen başarılı bir şekilde bölgeye hizmet etti.
  • depremde bizde önce hastahane, okul, havaalanı ve köprüler çöker. ne komik adamlarız ya. şu ülkeyi araba ruma satacağımıza 40 yıllığına japona kiralayalım. çalışkan, dürüst, namuslu.
  • japonya bildigimiz en tedbirli devlet idi ve NE oldu? tedbir aldik birsey olmazlari geec sen...allah(c.c) tabiki beterinden korusun!!
  • Bir yorumcu 'Allah beterinden korusun' demis. Allah diyor ki: 'Akıl verdim, aklını kullan'. 1. derece deprem bölgesi olan bir yerde binaları depreme dayanıklı yapmazsan Allah sana ne yapsın. Van'da olan deprem siddetlidir ama en üst sınır değildir. Oysa orada yapılan binalar en üst sınırda depreme dayanıklı yapılmak zorundadır (eğer şartnamelere uyulursa). Hele ki havaalanı kulesi gibi çok kritik bir görevi olan binalar da bu şarttır. Sen kafanı, aklını kullanmadığın sürece Allah'tan hayır beklemek aptallıktır, cahilliktir. Bunun kaderle de innanmayla da bir alakası yoktur. Bilinen gerçekleri görmemek ve gerekli tedbirleri almamak Allah'ın suçu mu?
  • tüm kardeşlerimize tekrar geçmiş olsun. bu dhmi de zaten kuleden başka birşey yok. haberdende, orhan beyin ziyaretinden de bu anlaşılıyor. diğer personel depremi yaşamamış ve dışarda kalmamıştır. orhan beye bu ilgisinden dolayı (çok erken de olsa) teşekkürler!!
  • bir izmir gitti değilmi sağolun var olun.
  • Savaş alanı gibi. İyi dayanmış kule , .3-.5 şiddet daha fazla olsa demek yerle bir olacakmış. Allah her zaman beterinden korusun diye boşuna demiyoruz.
  • izmir'den giden personel sağolsun..
23 Ekim 2011’de Van’da meydana gelen depremde ağır hasar alarak kullanılamaz hale gelen kulenin görüntülerine AirportHaber ulaştı.

Va’a gönderilen yardım malzemelerinin bir an önce bölgeye ulaştırılması için hasar alan kuleyi boşaltarak itfaiye binasından hava trafik kontrolünü sağlayan DHMİ ekipleri, bütün olumsuz koşullara rağmen yardım malzemesi ve kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşmasını sağladı.

Zor koşullarda yoğun hava trafiğini başarıyla yöneten DHMİ görevlilerini bu başarılarından dolayı kutlayan DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, havaalanında incelemelerde bulundu, Van Ferit Melen Havaalanı Meydan Müdürü Engin Zırhlıoğlu ve Meydan Müdür Yardımcısı Hüseyin Fındık’tan detaylı bilgi aldı.

Deprem sonrası Van Havaalanı’nı ziyaret eden Birdal, geçtiğimiz günlerde bir kez daha Van Ferit Melen Havaalanı’a gitti. Hasar alan kule ile ilgili bilgi aldı. Van Havaalanı’na yeni bir kule yapılması için çalışmalara da başlandı.



Bu arada hasar gören kulenin içinden ilk fotoğraflar da ortaya çıktı. Oldukça dağınık görünen kule, depremin yaşandığı günden bu yana kullanılmıyor ve terkedilmiş bir görüntü veriyor.


Hava Trafik Kontrol Kulesi’nin depremin ardından ne hale geldiğini gösteren bir başka fotoğraf... 



Van Valiliği ve DHMİ tarafından kurulan konteynırlarda yaşamlarını sürdüren DHMİ personelleri hizmetlerini aksatmadan yerine getirmeye devam ediyor.











ALTINDAN BAŞARIYLA KALKTILAR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
depremde bizde önce hastahane, okul, havaalanı ve köprüler çöker. ne komik adamlarız ya. şu ülkeyi araba ruma satacağımıza 40 yıllığına japona kiralayalım. çalışkan, dürüst, namuslu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
japonya bildigimiz en tedbirli devlet idi ve NE oldu? tedbir aldik birsey olmazlari geec sen...allah(c.c) tabiki beterinden korusun!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir yorumcu 'Allah beterinden korusun' demis. Allah diyor ki: 'Akıl verdim, aklını kullan'. 1. derece deprem bölgesi olan bir yerde binaları depreme dayanıklı yapmazsan Allah sana ne yapsın. Van'da olan deprem siddetlidir ama en üst sınır değildir. Oysa orada yapılan binalar en üst sınırda depreme dayanıklı yapılmak zorundadır (eğer şartnamelere uyulursa). Hele ki havaalanı kulesi gibi çok kritik bir görevi olan binalar da bu şarttır. Sen kafanı, aklını kullanmadığın sürece Allah'tan hayır beklemek aptallıktır, cahilliktir. Bunun kaderle de innanmayla da bir alakası yoktur. Bilinen gerçekleri görmemek ve gerekli tedbirleri almamak Allah'ın suçu mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tüm kardeşlerimize tekrar geçmiş olsun. bu dhmi de zaten kuleden başka birşey yok. haberdende, orhan beyin ziyaretinden de bu anlaşılıyor. diğer personel depremi yaşamamış ve dışarda kalmamıştır. orhan beye bu ilgisinden dolayı (çok erken de olsa) teşekkürler!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bir izmir gitti değilmi sağolun var olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Savaş alanı gibi. İyi dayanmış kule , .3-.5 şiddet daha fazla olsa demek yerle bir olacakmış. Allah her zaman beterinden korusun diye boşuna demiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
izmir'den giden personel sağolsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000