06 Temmuz 2015, Pazartesi 19:30:53

"AHL'deki kontrolör sayısı maksimum 160'dır"

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) yaptığı açıklama ile DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım'ın 'kontrolör sayımız asgarinin üzerinde' söylemlerini eleştirdi.
  • egosunu tatmin etmek için ^müdür olabilmek için^yazı kirliliği yapan,vizyonu bilgi birikimi -tecrübesi olmayan temmuz ayında takım elbise kravatla gezenler:sizler müdür olursanız olacaksınız da kaza kırım kaçınılmaz olacak.deneyim-tecrübe dikkate alınmıyor,havalimanı işletmeciliğinden bi haber zatlar yöneticiliğe talip....allah ım sonumuzu hayreyle.....amin.bu uçuklara da akıl fikir ihsan eyle.
  • regulasyon önerisinde bulunan arkadaslar regulasyon uygulandıgında en cok şikayet edenler oluyor nedense.... ayrıca trafik emniyeti nedeniyle regulasyon kararı verip uygulatma yetkisi birim şefi ve müdürlerinde. ancak haftasonu ekip şefinin insiyatifinde olsada akabinde niye regulasyon denilip savunma isteniyor... artık hava yer ayrımını bırakıp herkesin risk altında oldugunu kabullenin. yogun meydanlarda gercekten özveriyle calısan cok iyi kontrolorler var ve bu arkadaslar genelde yogun trafikte calıstırılmaktalar. yani hep aynı insanlar topun agzına sürülüyor. bukadar stresi kaldırmakta kolay olmuyor. inanın her kontrolor gitmeyen frekans ve sistemle calısmak ister ancak bunun olmayıp ustune ne iş yapıyonuz edasındaki tavırlar bilip bilmeden yapılan akıl verme girisimleri sonucunda diyorumki hepinizin canı ........
  • Puanın yetmedi de batıdaki meydanlarda çalışanlara mı salliyorsun 7 8 senedir bu proje var.nerede alt yapın ( teknik ve personel) hazirlayamadiysan bu boardaki adamın kabahati değil.
  • İzmir,Dalaman,Borum,Edremit vs yani trafiği az olan yerlere torpille tayin olup malulen emekli hayatı yaşıyorlar kebap yani.
  • Bazıları kafayı takmış, uzun süredir dhmi de idareci kadrosunda olanların değiştirilmesi için var gücüyle kampanya yürütüyor. sebebi ne olabilir diye düşünmeden edemiyor insan. Çünkü normalde bir işi uzun süre yapmak iyidir, o işin inciğini cıncığını bilir, bir sorunla karşılaştığında kısa sürede çözebilecek bilgi birikimine sahip olursun. Buna tecrübe denir, sadece bir işi yapabilmek için değil, çoğu zaman işe seçilme / alınmak için bir ön şarttır. Aranılan bir özelliktir yani. Kısa sürede görevden alınanlar, işini layıkıyla yapamayan, sorunlara çözüm üretemeyen yöneticilerdir. Yani kısa sürede değiştiriliyor isen bilki sende bir yanlışlık vardır, yöneticilik vasıfların iyi değildir. Hal böyle olunca, farklı iktidarların, farklı bakan ve genel müdürlerin tercihi olmuş, teveccüh gösterip birlikte çalışmayı seçtikleri kişilerin neden görevden alınmasını bu kadar ister insan ? Olsa olsa kendi çıkarı için. Kendi geleceği, kendine makam mevki almak için ? Edep yahu !
  • İçimden atco demek gelmiyor açıkçası. Kendi ayakları yere basıyor ya. Elimden geleni yaparım , atabildiğim kadar trafik atarım, böylece maaşımı hak etmiş olurum diyorlar. Çalışıyorlar, buna diyecek lafım yok, yok da, ya ayakları yere basmayanlar, pilotlar, hostesler, yolcular. Onların canları önce size emanet değil mi? Yaptığınızişin amacı zaten ayakları yere basmayan bu insanların can ve mal emniyetini sağlamak değil mi? Önce emniyet değil mi arkadaşlar. Siz trafik atarken, hatalı gösteren ya da hiç göstermeyen radarlarla, frekanslarla, devasa sektörlerde aynı anda 30 a varan trafiğe hizmet verince, elinizden geleni yapıyor olabilirsiniz de, bu insanların hayatıyla oynamak olmuyor mu? Sistemlerdeki sıkıntıyı bile bile o borda oturup, çalışınca allah korusun bir kaza kırım olursa bunun hesabını nasıl vereceksiniz. Elimden geleni yaptım deyince hakim size daha az ceza mı verecek sizce ? bugün tüm sorumluluğu üzerime alıyorum diyen genel müdürü ogün geldiğinde bulabilecek misiniz ?
  • İzmirde bir sürü Atc var. Yarısını gondersinler. Hem trafik görürler.
  • Sorunları bugüne taşıyanları, sürekli sorun çıkarıp çözer gibi yapanları çok taraflı Havacılık ayak oyunları yapanları yahu tüm bunlar olurken sizler nerde idiniz ne yaptınız hangi çözümü ürettiniz hayata geçirdiniz diye sorulmayanları olumsuzlukları yaratan tüm talimat uygulama ve aşamalarda imzası onayı kabulü olan BÜYÜK DEĞERLİ DEĞİŞMEZ HERŞEYİ BİLEN YÖNETEN NABZA GÖRE ŞERBET DE BİR NUMARA OLAN DEĞERLİ SEYRÜSEFER DEN SORUMLU YÖNETİCİ /SORUMLU/İADARECİ/AMİR /MÜDÜRÜ DİNLEYİP YOLA ÇIKARSANIZ SAYIN GENEL MÜDÜR DAHA ÇOOOK TAKLA ATTIRIRLAR SİZE YAHU BİR DÜŞÜNÜN BUGÜNKÜ SEYRÜSEFERDEN SORUMLU MEYDANLARDAKİLERİDE KATARSANIZ TÜM BU SORUMLULAR 4 DÖNEM SEÇİM 4 GENEL MÜDÜR 6 BAKAN DEĞİŞTİRDİLER HALA ORADALAR VE SİZE AKIL VERİYORLAR BİLGİ VERİYORLAR SİZDE CİDDİYE ALIP AKTARIYORSUNUZ.PEH PEH PEH
  • Tam,Patron ülkesiyiz az işçi çok iş bir sonraki level kölelik ve efendilik...
  • Özelleştirin durmayın.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda yer alan kontrolör konusunda bir açıklama yayınladı. 

Yıldırım'ın "Kontrolör sayımız asgari rakamların biraz da üzerinde" söylemlerine yönelik yapılan açıklama board başı aktif çalışan kontrolör sayısının önemli olduğu belirtilirken, Yıldırım'ın açıklamasının kontrolörler arasında hayal kırıklığı yarattığı ifade edildi.

İşte BTS'nin yaptığı kontrolör açıklaması;

DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım’ın 04/07/2015 tarihinde  İstanbul Florya tesislerinde gazetecilere yönelik düzenlenmiş olan iftar yemeğinde yapmış olduğu açıklamalar, özellikle hava trafik çalışanları tarafından üzüntü ve hayal kırıklığı ile karşılanmış bulunmaktadır.

Medya ve sosyal medya mecralarına da yansımış olan şirket raporları ile birleşince çalışan raporlarında yer alan sıkıntılara yönelik bu yaklaşım tüm havacılık sektörü adına kaygı verici bir hal almıştır.

Günlük 1400 trafiğe yaklaşan İstanbul Atatürk ve günlük 600 trafiğe ulaşan Sabiha Gökçen Havalimanları trafiği düşünülünce toplam eleman sayısı olarak değil açılabilen sektör ve hizmet verebilen deneyimli ve board başı (aktif) çalışan kontrolör sayısını  personel sayısı hesaplamasında  temel almak gerekmektedir. Smart projesinde öngörülen yedi yaklaşma sektörü aynı anda açılamamakta, bir çok sektör asistan kontrolör olmadan çalışmak zorunda kalmakta ve Smart projesinde planlananın aksine yol kontrol hizmeti de İstanbul tarafından yürütülmektedir. Söz konusu sayısal hesap operasyonda bulunan aktif kontrolör sayısını yansıtmamaktadır. Atatürk Havalimanında operasyonel olarak görev alan dört ekipte kule ve yaklaşma dahil hava trafik kontrolör sayısı maximum 160’dır. Bunun dışında aritmetik olarak yapılan toplama işlemleri sorunların çözümünden fazla, sorunların perdelenmesi anlamına gelebilmektedir. İstanbul hava trafiğinin en yakıcı ve en temel sorunu haline gelen ve gittikçe sistematik ve yapısal bir hal almakta olan eleman eksikliği problemi hakkında Genel Müdürümüzün yapmış olduğu açıklama talihsiz bir açıklamadır.

Kendilerinin çalışan temsilcileri ile de bir araya gelmesi,  iletişimsizlikten doğduğunu düşünmek istediğimiz bu tarz yanlış bilgilendirmelerin önüne geçecektir. Aksi takdirde bu tarz bir yaklaşım yoğun trafik üstesinden gelebilmek için tüm gücü ile özveri ile çalışmakta olan hava trafik çalışanlarının moral motivasyonunu olumsuz etkilemekte ve tükenmişlik sendromunu kronikleştirmektedir.

Uçuş emniyetinin temel alınması gerektiği bir sektörde sorunların doğru değerlendirilmesi doğru çözümlerin üretilmesi açısından geçerli olan tek bilimsel yaklaşımdır. 

Önce Uçuş emniyeti … Daha azına razı olamayız! 

"AHL'deki kontrolör sayısı maksimum 160'dır"

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

yazık ~ 9 yıl önce
egosunu tatmin etmek için ^müdür olabilmek için^yazı kirliliği yapan,vizyonu bilgi birikimi -tecrübesi olmayan temmuz ayında takım elbise kravatla gezenler:sizler müdür olursanız olacaksınız da kaza kırım kaçınılmaz olacak.deneyim-tecrübe dikkate alınmıyor,havalimanı işletmeciliğinden bi haber zatlar yöneticiliğe talip....allah ım sonumuzu hayreyle.....amin.bu uçuklara da akıl fikir ihsan eyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atco ooo ~ 9 yıl önce
regulasyon önerisinde bulunan arkadaslar regulasyon uygulandıgında en cok şikayet edenler oluyor nedense.... ayrıca trafik emniyeti nedeniyle regulasyon kararı verip uygulatma yetkisi birim şefi ve müdürlerinde. ancak haftasonu ekip şefinin insiyatifinde olsada akabinde niye regulasyon denilip savunma isteniyor... artık hava yer ayrımını bırakıp herkesin risk altında oldugunu kabullenin. yogun meydanlarda gercekten özveriyle calısan cok iyi kontrolorler var ve bu arkadaslar genelde yogun trafikte calıstırılmaktalar. yani hep aynı insanlar topun agzına sürülüyor. bukadar stresi kaldırmakta kolay olmuyor. inanın her kontrolor gitmeyen frekans ve sistemle calısmak ister ancak bunun olmayıp ustune ne iş yapıyonuz edasındaki tavırlar bilip bilmeden yapılan akıl verme girisimleri sonucunda diyorumki hepinizin canı ........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izmirsevsinsizi ~ 9 yıl önce
Puanın yetmedi de batıdaki meydanlarda çalışanlara mı salliyorsun 7 8 senedir bu proje var.nerede alt yapın ( teknik ve personel) hazirlayamadiysan bu boardaki adamın kabahati değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sevsin valla :p ~ 9 yıl önce
şunu düzeltelim; puanı listedeki tüm yerlerin taban puanından yüksek olup ta, memleket aile vs sebeplerden batı olmayan meydanlara yerleşen çok kallavi insanlar tanıyorum ;) velhasıl bu yüksek puan-batı meydan çok ta mantıklı bir değerlendirme değil
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İzmir,Dalaman,Borum,Edremit vs yani trafiği az olan yerlere torpille tayin olup malulen emekli hayatı yaşıyorlar kebap yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bazıları ~ 9 yıl önce
Bazıları kafayı takmış, uzun süredir dhmi de idareci kadrosunda olanların değiştirilmesi için var gücüyle kampanya yürütüyor. sebebi ne olabilir diye düşünmeden edemiyor insan. Çünkü normalde bir işi uzun süre yapmak iyidir, o işin inciğini cıncığını bilir, bir sorunla karşılaştığında kısa sürede çözebilecek bilgi birikimine sahip olursun. Buna tecrübe denir, sadece bir işi yapabilmek için değil, çoğu zaman işe seçilme / alınmak için bir ön şarttır. Aranılan bir özelliktir yani. Kısa sürede görevden alınanlar, işini layıkıyla yapamayan, sorunlara çözüm üretemeyen yöneticilerdir. Yani kısa sürede değiştiriliyor isen bilki sende bir yanlışlık vardır, yöneticilik vasıfların iyi değildir. Hal böyle olunca, farklı iktidarların, farklı bakan ve genel müdürlerin tercihi olmuş, teveccüh gösterip birlikte çalışmayı seçtikleri kişilerin neden görevden alınmasını bu kadar ister insan ? Olsa olsa kendi çıkarı için. Kendi geleceği, kendine makam mevki almak için ? Edep yahu !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru yanıt yeri:) ~ 9 yıl önce
DHMİ tam da adının öteki açılımına uyar bir kurum maalesef. Liyakat şu bu yok, 20 senedir tayinde ne terfide bir adalet düsturu, etiği görmedim. Kuruma 2000 yılı öncesi doluşturulmuş adamların niteliksizlikleri hadsizlikleriyle atbaşı gidiyor, amircilik müdürcülük oynayan cühela taşrada hayattan bezdiriyor. Oysa bir yönetici, kişiliği, eğitimi, sektörel bilgisi, yabancı diliyle (havacılık ta madem müdürcülük oynayacak), donanımıyla personelce sorgulanamaz liyakat düzeyinde olmalı, hem kurumunu icabında hem ülkesini en iyi şekilde temsil edebilecek insanlardan seçilmeli. işin siyasetinde de değilim her gelen adamını atasın tamam, ama lütfen donanımlı kimseler lütfen, biz de insanız arkadaş... Airporthaber madem sektöre hizmet etmek istiyorsunuz kardeşim, bürokrasinin hali ortada, gidin şu meydan amirleriyle söyleşiler mülakatlar yapın, yazın sonra, kimmiş, nasıl da dolu özgeçmişleri varmış felan di mi.. hem havacılığa gönül vermiş, sektörde kariyer hedefleyen gençlerimize de ilham ;)
ah ki ah ~ 9 yıl önce
aynen katılıyorum.. bırakınız güçlü ve geçerli bir üniversite/bölüm mezunluğu ya da ingilizce bilgisini, toplama çarpma düzeyinde temel matematiksel işlemi yapamayan müdür gördüm ben... istifa edecektim vazgeçtim, sabrettim.. noldu; sabretmeye devam ediyorum :p
Matco ~ 9 yıl önce
İçimden atco demek gelmiyor açıkçası. Kendi ayakları yere basıyor ya. Elimden geleni yaparım , atabildiğim kadar trafik atarım, böylece maaşımı hak etmiş olurum diyorlar. Çalışıyorlar, buna diyecek lafım yok, yok da, ya ayakları yere basmayanlar, pilotlar, hostesler, yolcular. Onların canları önce size emanet değil mi? Yaptığınızişin amacı zaten ayakları yere basmayan bu insanların can ve mal emniyetini sağlamak değil mi? Önce emniyet değil mi arkadaşlar. Siz trafik atarken, hatalı gösteren ya da hiç göstermeyen radarlarla, frekanslarla, devasa sektörlerde aynı anda 30 a varan trafiğe hizmet verince, elinizden geleni yapıyor olabilirsiniz de, bu insanların hayatıyla oynamak olmuyor mu? Sistemlerdeki sıkıntıyı bile bile o borda oturup, çalışınca allah korusun bir kaza kırım olursa bunun hesabını nasıl vereceksiniz. Elimden geleni yaptım deyince hakim size daha az ceza mı verecek sizce ? bugün tüm sorumluluğu üzerime alıyorum diyen genel müdürü ogün geldiğinde bulabilecek misiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 9 yıl önce
önerin nedir? bu kurum bir kamu kurumu hala saçmalık burada zaten..istifa mı edelim..edersek sen mi istihdam edip maaşımızı ödeyeceksin..boş boş konuşmayın
bıktık ~ 9 yıl önce
DHMİ tam da adının öteki açılımına uyar bir kurum maalesef. Liyakat şu bu yok, 20 senedir tayinde ne terfide bir adalet düsturu, etiği görmedim. Kuruma 2000 yılı öncesi doluşturulmuş adamların niteliksizlikleri hadsizlikleriyle atbaşı gidiyor, amircilik müdürcülük oynayan cühela taşrada hayattan bezdiriyor. Oysa bir yönetici, kişiliği, eğitimi, sektörel bilgisi, yabancı diliyle (havacılık ta madem müdürcülük oynayacak), donanımıyla personelce sorgulanamaz liyakat düzeyinde olmalı, hem kurumunu icabında hem ülkesini en iyi şekilde temsil edebilecek insanlardan seçilmeli. işin siyasetinde de değilim her gelen adamını atasın tamam, ama lütfen donanımlı kimseler lütfen, biz de insanız arkadaş... Airporthaber madem sektöre hizmet etmek istiyorsunuz kardeşim, bürokrasinin hali ortada, gidin şu meydan amirleriyle söyleşiler mülakatlar yapın, yazın sonra, kimmiş, nasıl da dolu özgeçmişleri varmış felan di mi.. hem havacılığa gönül vermiş, sektörde kariyer hedefleyen ve gençlerimize de ilham;)
edit: ~ 9 yıl önce
"bıktık" rumuzlu yorum "matco" rumuzlu yoruma değil de üstteki "bazıları" rumuzlu yoruma yapılmıştır..küçük bir yanlışlık düzeltmesi diyelim :D
Önerim şu ~ 9 yıl önce
Madem ki işinizin birinci önceliği emniyet, çekersin regülasyonu trafik sayısını yarıya indirirsin. Hava yolu şirketleri de başta tüm sorumluluğu üzerime alıyorum diyen genel müdür olmak üzere tüm idareci kadroyu indirir. Söylediğim zor birşey değil, daha önce yapıldı şimdi de yapılmalı. Dediğim gibi amaç kimseyi cezalandırmak değil, amaç uçuşların emniyetli bir şekilde sürdürlmesini sağlamak. Radarın hatlı gösteriyor, sanal track üzretiyor, track kaybı var, frekansların kötü ötesi, konuşmalar sürekli bloke, gecikmeli gönderip alınıyor. Yok oğlu yok. Çalışacak bir durum yok yani. Tamam mı şimdi ?
he he aynen ~ 9 yıl önce
Tamam değil dostum.Sen cidden hayal alemindesin.Regülasyon kararını kontrolör tek başına veremez.Kontrolör devlet memurudur.Rapor bile edemezsin aksaklıkları müdürünün onayı olmadan.Her şeyde kontrolör alsın sorumluluğu sonra kapının önüne konsun demi oh ne ala.Hangi özel şirket THY dahil bu sıkıntıları bakana yada otoriteye şikayet etmiş söyle bakalım.Regülasyonmuş.Çözümünü yiyim senin
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
İzmirde bir sürü Atc var. Yarısını gondersinler. Hem trafik görürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATCO ~ 9 yıl önce
Sorunları bugüne taşıyanları, sürekli sorun çıkarıp çözer gibi yapanları çok taraflı Havacılık ayak oyunları yapanları yahu tüm bunlar olurken sizler nerde idiniz ne yaptınız hangi çözümü ürettiniz hayata geçirdiniz diye sorulmayanları olumsuzlukları yaratan tüm talimat uygulama ve aşamalarda imzası onayı kabulü olan BÜYÜK DEĞERLİ DEĞİŞMEZ HERŞEYİ BİLEN YÖNETEN NABZA GÖRE ŞERBET DE BİR NUMARA OLAN DEĞERLİ SEYRÜSEFER DEN SORUMLU YÖNETİCİ /SORUMLU/İADARECİ/AMİR /MÜDÜRÜ DİNLEYİP YOLA ÇIKARSANIZ SAYIN GENEL MÜDÜR DAHA ÇOOOK TAKLA ATTIRIRLAR SİZE YAHU BİR DÜŞÜNÜN BUGÜNKÜ SEYRÜSEFERDEN SORUMLU MEYDANLARDAKİLERİDE KATARSANIZ TÜM BU SORUMLULAR 4 DÖNEM SEÇİM 4 GENEL MÜDÜR 6 BAKAN DEĞİŞTİRDİLER HALA ORADALAR VE SİZE AKIL VERİYORLAR BİLGİ VERİYORLAR SİZDE CİDDİYE ALIP AKTARIYORSUNUZ.PEH PEH PEH

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sana sorsun ~ 9 yıl önce
Stand up yapacağına, fikrin varsa çık ortaya söyle. Borda bile oturmadan eski türk filmlerindeki kabadayı karakterler gibi şiiiiimmmmmdi beni kzıdırdınız işte diyeceğine çık adam gİbi, şu konuda hatalı düşünüyorsunuz şöyle yapmalısınız böyle yapmalısınız de. İşin gücün atıp tutmak,.. Sürahi hanım kılıklı seni....
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tam,Patron ülkesiyiz az işçi çok iş bir sonraki level kölelik ve efendilik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rdg ~ 9 yıl önce
Özelleştirin durmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000