19 Eylül 2014, Cuma 10:50:17

ADNAN MENDERES HAVALİMANI'NDA ŞOKE EDEN OLAY!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı pistinde bir Suriyeli’ye ait olduğu sanılan ceset bulundu. Ceset uçağın iniş takımlarından mı düştü?
  • Umuda yolculuk hüzünlü bitmiş. Allah Rahmet eylesin. Sonuçta memleketinden savaş yüzünden kaçmış ve sonu hüzünlü bitmiş bir hatat hikayesi. Olaya bir de bu yönünden bakmak lazım.
  • Bu tekerleğin oraya insan nasil sigar ki
  • Kimliği belirlenmiş ve üzerinden sehir içi ulasimda kullanilan kent kart cikmis,izmirden bindiği söyleniyor..
  • İniş takımı yuvasına kaçak olarak saklanmış olabilir.Belki ceset donduğu belkide sıkıştığı için yaklaşmada açılan iniş takımından o an için düşmemiş olabilir.Uçak piste teker koyduğu anda sarsıntıdan sıkıştığı yerden kurtulup piste düşmüş olabileceği kanısındayım....
  • göz var nizam var, piste 10 nm kala iniş takımını açıyorsun, piste nasıl düşecek? pistin üzerinde iniş takımı açan uçak varsa eyvallah :)
  • pisti apronu biliodur herhalde haberi yapanlar olayın apronla alakası yok pistin tam ortası olay yeri :D
  • Demek ki bizim kemerlerimizi, ayakkabılarımızı çıkarttırmaları, benim 1 gecelik seyahatlerimde sırt çantamda bulunan traş jelimi, traş losyonumu yanıma alamamam sadece bir gösteri imiş. Profesyonel bir terörist olmayan gariban bir insan bile rahatlıkla uçakların yanına gidebiliyor. Canlı bomba olsa 100'den fazla insan, belki de bombayı, daha sıcaklık ve basıncın yaşanabilir düzeyde olduğu tırmanmada şehir üstünde patlatsa, çok daha fazla insan yaşamını kaybedebilirdi.
  • Tamam inis takimlarina saklandi ama kucik ucaklarda orasi ne kadar dar. Hidrolik borularina bir zarar verse iniş ne olacak. Demek oralara kamera konmasi sart.
  • Pist dediği neresi arkadaş, apron olmasın orası
  • Kaçakların rıhtımlarda gemilere saklanması gibi, hayayolu uçaklarının da iniş takımı yuvalarına insanlar saklanabiliyor. Oksijensiz kalmayı ve soğuktan donabileceklerini düşünemiyorlar. Daha önce rastlanılan bir durum. Harici kontrol ve havaalanı güvenliği çok önemli.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda bu sabah çok ilginç bir olay yaşandı. Pist kontrolü yapan Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne ait Follow me aracı, pistte bir cisim fark etti.

Pist üzerinde yabancı bir cisim olduğunu fark eden DHMİ ekipleri, kule ile temasa geçerek hava trafiğinin durdurulmasını istedi. İzmir Adnan Menderes Havalimanı bir süre hava trafiğine kapatıldı.

DHMİ ekipleri, pist üzerindeki cismin bir insana ait ceset olduğunu fark edince büyük şok yaşadı.

Ceset derhal pistten alınarak otopsi için morga kaldırıldı. Suriyeli bir kişiye ait olduğu belirtilen kişinin kimliği ile ilgili bilgi verilmedi.
Suriyeli şahsın piste nereden geldiği araştırılırken uçakların iniş takımlarından düşmüş olabileceği öne sürüldü.

Polis Suriyeli yolcunun Adnan Menderes Havalimanı pistine hangi yollarla girdiğini araştırırken kamera kayıtlarının tek tek inceleneceği öğrenildi.

©Airporthaber.com ÖZEL

ADNAN MENDERES HAVALİMANI'NDA ŞOKE EDEN OLAY!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

SALİH ÇUBUK ~ 10 yıl önce
Umuda yolculuk hüzünlü bitmiş. Allah Rahmet eylesin. Sonuçta memleketinden savaş yüzünden kaçmış ve sonu hüzünlü bitmiş bir hatat hikayesi. Olaya bir de bu yönünden bakmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu tekerleğin oraya insan nasil sigar ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adb ~ 10 yıl önce
Kimliği belirlenmiş ve üzerinden sehir içi ulasimda kullanilan kent kart cikmis,izmirden bindiği söyleniyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İniş takımı yuvasına kaçak olarak saklanmış olabilir.Belki ceset donduğu belkide sıkıştığı için yaklaşmada açılan iniş takımından o an için düşmemiş olabilir.Uçak piste teker koyduğu anda sarsıntıdan sıkıştığı yerden kurtulup piste düşmüş olabileceği kanısındayım....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuh ~ 10 yıl önce
göz var nizam var, piste 10 nm kala iniş takımını açıyorsun, piste nasıl düşecek? pistin üzerinde iniş takımı açan uçak varsa eyvallah :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bence doğru ~ 10 yıl önce
Teker koyduğu anda sarsıntı nedeniyle tutunduğu yerden kurtularakta düşmüş olabilir.
hhh ~ 10 yıl önce
teker koydugu anda düşme gibi bir ihtimal yok. o kesin
hhh ~ 10 yıl önce
pisti apronu biliodur herhalde haberi yapanlar olayın apronla alakası yok pistin tam ortası olay yeri :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 10 yıl önce
Demek ki bizim kemerlerimizi, ayakkabılarımızı çıkarttırmaları, benim 1 gecelik seyahatlerimde sırt çantamda bulunan traş jelimi, traş losyonumu yanıma alamamam sadece bir gösteri imiş. Profesyonel bir terörist olmayan gariban bir insan bile rahatlıkla uçakların yanına gidebiliyor. Canlı bomba olsa 100'den fazla insan, belki de bombayı, daha sıcaklık ve basıncın yaşanabilir düzeyde olduğu tırmanmada şehir üstünde patlatsa, çok daha fazla insan yaşamını kaybedebilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ihtimal ~ 10 yıl önce
alan içindeki bir söylentiye göre de, gece gelen geniş gövdeli (tekerlek yuvası bir hayli büyük) bir iran uçağından düşmüş olabileceği.Bu söylentiye göre o bahsettiğiniz güvenlik önemleri iranda olsaydı böyle bir olay yaşanmayacaktı.İzmir de uçağın altına kadar gidebilmenizin imkanı yok. Kaldı ki piste kadar gidilecek. Zaten şahsın bedeni sabah, henüz uçaklar kalkış yapmadan bulundu. Tabi yine de kesin bir bilgi yok ellerde.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tamam inis takimlarina saklandi ama kucik ucaklarda orasi ne kadar dar. Hidrolik borularina bir zarar verse iniş ne olacak. Demek oralara kamera konmasi sart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pist dediği neresi arkadaş, apron olmasın orası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pistin tam ortası ~ 10 yıl önce
apronda değil ceset pistin tam ortasında bulundu.o nedenle uçuşlarda aksama yaşandı.Apronda olsa çok daha çabuk farkedilebilirdi.
Tahmin ~ 10 yıl önce
Kaçakların rıhtımlarda gemilere saklanması gibi, hayayolu uçaklarının da iniş takımı yuvalarına insanlar saklanabiliyor. Oksijensiz kalmayı ve soğuktan donabileceklerini düşünemiyorlar. Daha önce rastlanılan bir durum. Harici kontrol ve havaalanı güvenliği çok önemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000