17 Haziran 2014, Salı 10:51:03

ADANA HAVALİMANI’NDA GÜVENLİK KARMAŞASI

Adana Havalimanı’nda bu sabah saatlerinde güvenlik karmaşası yaşandı. Yolcular, X-Ray noktalarında polis bulunmaması nedeniyle uçaklarına geç kaldı.
  • Ben 25.11.2017 saba saat 04:15 adana stuttgat ucagina bilgim olmadan 2 büyük ucu jilet gibi keskin törpü el bagajimda ucaga gecirmisim .. shoktayim resmen !! Niyeti kötü olan birisi rahatlikla gecirebilir demek.. nerde kaldi can güvenligimiz???
  • bir çalışanı olarak ak deniz güvenlik şirketi kimin olduğu benim için önemi yok. önemli olan tutumudur. daha önce bünyesinde çalıştığım yeni yıl güvenlik şirketiyle karşılaştırdığımda bence daha iyi hatta dağlar kadar fark var.
  • ağzı olan konuşuyor...........
  • Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, Herşeyden önce şu an hizmet veren terminalin, Adana' nın enerjisini kaldırabilecek büyüklükte bir terminal olmadığını kabul edelim. İkincisi, gerek Güvenlik Personeli olsun, gerek check in (özellikle Pegasus' un) personeli olsun ve gerekse gümrük memurları olsun, "çingeneye yetki vermişsin, babasını asmış" tavrında hareket etmeye özel bir önem vermekteler. Halka gelince, her ilin kendisine has geliştirdiği karakteristik özellikler var. Adana halkı ise iflah olmaz bir şekilde birbiri ile yarış içinde. Trafikte, alışveriş yerlerinde, güvenlik kontrolünde, check in kuyruğunda, ikinci güvenlikten geçerken, uçağa geçerken, uçakta yerine otururken, uçağın tekerleği yere değer değmez fırlayıp en öne geçmeye çalışıyorlar. Sanki herkes zahiri bir F1'in pilotu. Neredeyse tüm dünyada böyle bir zihniyet görmeniz imkansızdır. Bu yüzden Adana havaalanındaki tek sorunun güvenlikle ilgili olmadığını düşünüyorum.
  • Arkadaşlar yanılıyorsunuz..akdeniz firması kurtlar vadisindeki RASKOV undur...böyle biline...
  • Sadece Adana değil, Akdeniz güvenliğin hizmet ettiği bütün havalimanlarını araştırın. Hepsinde aynı sorun var. Personel yetersizliği var. 10 kişilik işi 5 kişi yaparsa böyle olur
  • Bu firma kimin ? Yanılmıyorsam eski içişleri bakanı Abdülkadir Aksu'nun oğlu ve BJK yöneticisi olarakta tanınan Murat Aksu'nun. Umarım yanılmıyorumdur. Kamu ihalelerinde neredeyse rakipsiz...Afiyet olsun...Ne diyelim artık.
  • Türk hastalığı..uçak saatine 1saat kala tüm yolcuların aynı aynı anda havalimanına gelmesi..biraz erken gelin kardeşim...
  • Adana havalimanı zaten çok küçük. Bu kadar küçük havalimanına girişine de xray koymanın anlamı bence yok. aynı anda bir iki uçak varsa terminal içi sanki şehir içi otobüsüne dönüyor:-)))
  • Nasıl olsa yenisi yapılacak diye adana iç hatların rezalet durumuna el atılmıyor. Ama kalabalıkta her geçen gün artıyor. Oradaki yolculara ve çalışanlara kolay gelsin.

Adana Havalimanı’ndaki güvenlik noktalarında sabah saatlerinde yaşanan güvenlik karmaşası nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. Yolcular, uçaklarına geç kaldı.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; Adana Havalimanı’nda sabah saatlerinde vardiyayı DHMİ’nin anlaşmalı olduğu Akdeniz Güvenlik şirketine ait güvenlik personelinin devralmasıyla X-Ray noktalarındaki polis memurları güvenlik noktalarından ayrıldı. Bunun üzerine X-Ray noktalarında uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Güvenlik noktasının bu nedenle 1’e indirildiği ve verimli hizmetin sağlamaması üzerine uzun kuyruklar oluştu. Yolcular yaşanan durum karşısında isyan etti. Uçaklarına geç kalan yolcuların güvenlik görevlileriyle tartışma yaşadığını öğrenen Adana Havalimanı DHMİ Başmüdürlüğü yetkilileri, durumu Adana Havalimanı Mülki İdare Amiri’ne ileterek gereğinin yapılmasını talep etti.

MÜLKİ İDARE AMİRİ DURUMA EL ATTI

Adana Havalimanı Mülki İdare Amiri’nin duruma el atmasının ardından havalimanındaki güvelik noktalarına polis memurlarının yönlendirilmesiyle 2 adet X-Ray cihazıyla yolculara hizmet verilmeye başladı. Adana Havalimanı’nda yaklaşık yarım saat süren güvenlik karmaşası da böylece sona ermiş oldu.

DHMİ’nin işletmesini üstlendiği havalimanlarındaki güvenlik hizmetleri ihalesini 1 yıllık süreyle geçtiğimiz yıl Kasım ayında 59 milyon 994 bin 979 TL bedelle Akdeniz Güvenlik şirketi kazanmıştı.

©AirportHaber.com ÖZEL 

ADANA HAVALİMANI’NDA GÜVENLİK KARMAŞASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Yolcu ~ 6 yıl önce
Ben 25.11.2017 saba saat 04:15 adana stuttgat ucagina bilgim olmadan 2 büyük ucu jilet gibi keskin törpü el bagajimda ucaga gecirmisim .. shoktayim resmen !! Niyeti kötü olan birisi rahatlikla gecirebilir demek.. nerde kaldi can güvenligimiz???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ağrı ~ 9 yıl önce
bir çalışanı olarak ak deniz güvenlik şirketi kimin olduğu benim için önemi yok. önemli olan tutumudur. daha önce bünyesinde çalıştığım yeni yıl güvenlik şirketiyle karşılaştırdığımda bence daha iyi hatta dağlar kadar fark var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumcu ~ 10 yıl önce
ağzı olan konuşuyor...........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yarış ~ 10 yıl önce
Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, Herşeyden önce şu an hizmet veren terminalin, Adana' nın enerjisini kaldırabilecek büyüklükte bir terminal olmadığını kabul edelim. İkincisi, gerek Güvenlik Personeli olsun, gerek check in (özellikle Pegasus' un) personeli olsun ve gerekse gümrük memurları olsun, "çingeneye yetki vermişsin, babasını asmış" tavrında hareket etmeye özel bir önem vermekteler. Halka gelince, her ilin kendisine has geliştirdiği karakteristik özellikler var. Adana halkı ise iflah olmaz bir şekilde birbiri ile yarış içinde. Trafikte, alışveriş yerlerinde, güvenlik kontrolünde, check in kuyruğunda, ikinci güvenlikten geçerken, uçağa geçerken, uçakta yerine otururken, uçağın tekerleği yere değer değmez fırlayıp en öne geçmeye çalışıyorlar. Sanki herkes zahiri bir F1'in pilotu. Neredeyse tüm dünyada böyle bir zihniyet görmeniz imkansızdır. Bu yüzden Adana havaalanındaki tek sorunun güvenlikle ilgili olmadığını düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KURTLAR VADİSİ ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar yanılıyorsunuz..akdeniz firması kurtlar vadisindeki RASKOV undur...böyle biline...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sadece Adana değil, Akdeniz güvenliğin hizmet ettiği bütün havalimanlarını araştırın. Hepsinde aynı sorun var. Personel yetersizliği var. 10 kişilik işi 5 kişi yaparsa böyle olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AVSEC MGR ~ 10 yıl önce
Bu firma kimin ? Yanılmıyorsam eski içişleri bakanı Abdülkadir Aksu'nun oğlu ve BJK yöneticisi olarakta tanınan Murat Aksu'nun. Umarım yanılmıyorumdur. Kamu ihalelerinde neredeyse rakipsiz...Afiyet olsun...Ne diyelim artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Türk hastalığı..uçak saatine 1saat kala tüm yolcuların aynı aynı anda havalimanına gelmesi..biraz erken gelin kardeşim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adana ~ 10 yıl önce
Adana havalimanı zaten çok küçük. Bu kadar küçük havalimanına girişine de xray koymanın anlamı bence yok. aynı anda bir iki uçak varsa terminal içi sanki şehir içi otobüsüne dönüyor:-)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok artık ~ 10 yıl önce
sen de naptın be birader X ray olmadan.. İsviçre mi burası :):)
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Nasıl olsa yenisi yapılacak diye adana iç hatların rezalet durumuna el atılmıyor. Ama kalabalıkta her geçen gün artıyor. Oradaki yolculara ve çalışanlara kolay gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000