13 Aralık 2011, Salı 10:54:05

ADANA HAVAALANI KAPATILSIN!

Mersin ve Adana ile Çukurova bölgesine hizmet vermek amacıyla yapılacak Çukurova Bölgesel Havaalanının ihalesine sayılı günler kala ihaleye katılacakları endişe sardı. O endişenin gerekçesi ne?
  • Kapatmazlar bence, Barışla Tarkime kalır koskoca meydan. Şaban Baş'ın ekibiyle Yakup hocanın ekibi cirit oynarlar artık , meydan geniş...
  • Yeni gelen yolcu terminali inşaatı devam ediyor. Kapatılacaksa neden yapılıyor.
  • Alanı kapatıp bina yapacak, yandaşlar rant elde edecek. Mesele bu.
  • Trabzondan Hataya giderken direk uçuşla Adana havalimanını kullanıyordum. Adana Havalimanı şehrin içinde, 5 dakikada Adana otogarında oluyorum. Adana havalimanı kapanırsa. İstanbul aktarmalı Hataya uçacam ve daha çok zaman ve para kaybedeceğim.
  • Adana Havalimanı'nın işlekliğini bilmeyen yoktur.Ama hükümet Adana'yı bitirmek için sanki yemin etmiş, havalimanı gereksiz yere kapatılacak.hemde havalimanı 4 milyon kapasiteye çıkarılırken.havalimanı çevresinde kentsel dönüşüm yapılabilir bakın o zaman hiç uçuş güvenliğini tehlikeye atacak bir durum olacak mı! Iğdır'a havaalanı yapılıyor,3 milyon nüfuslu Türkiye'nin 5.büyük şehri olan Adana'da havalimanı olmayacak !!çok saçma !!
  • Kapatılırsa, her tarafı talan edip, bina dikerler, hem de hiç boşluk bırakmadan.. Bkz haber fotoğrafı... Yeşillik hak getire..
  • yeni havalimanı yapıyorsunuz bari gerçekten hakkını verin.yeni alan yapılacak yer tarsus ile adana arası.ve adana ve tarsus birbirine doğru büyüyor.yeni yapılacak alana da 10 sene sonra şehrin içinde kalacak.o zaman ne olacak peki?zaten senede 2 ayrı mahsul alınan bir tarım arazisine liman yapıp o araziyi bitiriyorsunuz.bari fiziblitesini doğru yapın.şehirleşmenin olmayacağı alan mı kalmadı koskoca çukurovada.ama nasılolsa paramız çok.15 sene sonra başka bir yere taşırız meydanı noolacak
  • Adana meydanı çok güzel ve faal bir meydanımızdır ve uçuş yoğunluğunu daha uzun yıllar kaldırabilir. Kapatılması çok ama çok gereksiz.
  • asıl soru, adana havaalanı kapatılacağına, yeni havaalanı (cukurova) neden yapılıyor olmalıydı. turkiyede boyle sehiriçinde olan havaalanı pek kalmadı. ulaşımı kolay, rahatça her yere gidebilecek bağlantılara ulaşılabilen, hatta yuruyerek bile gidilebilen bir havaalanını niye kapatırlarki? resmin sol ust tarafında gorulen boş yere daha buyuk, korukleri de olan terminal yapılırsa zaten kapasite sorunu kalmaz. ama tabii şehrin içinde kalan bu alan rant bolgesi olup yandaşlara verilecekse, cukurova da yapılacak yeni meydanın cevresi yandaslarca cok onceden kapatılıp rant alanı olduysa kapatılır tabii. turkiye burası, akıl ve mantık ülkesi değil, yandaş ve rantiye ülkesi. yoksa kapatmanın ne gibi sebebi olabilirki???
  • adana havalimanı şehrin içinde.uçaktan inen bir adanalı vatandaş dolmuşla bile yarım saatte evine ulaşıyor.eğer kapatılırsa adanalı yolcular havayoluna aynı talebi göstermeyebilir.hatta osmaniye ceyhan kadirliden gelen yolcular için yeni havaalanının hiçbir cazibesi yok.ekstradan 1 saat daha koyuyor yolculuk süresine.git gel 2 saat oluyor bu süre.bu limanın ölüsü gazipaşadan güvenlidir.
DHMİ tarafından hazırlanan Çukurova Havaalanı ihalesinin 22 Ağustos'ta ilana çıkan şartnamesinden bugüne kadar 20 firma aldı. İhalenin yapılacağı 15 Aralık tarihine kadar şirketler şartname alarak ihaleye katılabileecek.

Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak Çukurova Bölgesel Havalanının, tamamı özel sektör tarafından yapılacak ve 36 ayda inşası bitirilecek.

Havaalanı, ilk aşamada 15 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. Daha sonra kapasite 30 milyona çıkarılacak.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2023 hedefleri arasında yer alan 30 milyon kapasiteli iki havaalanından birisi Çukurova Bölgesel Havaalanı olacak.

Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılacak olan Çukurova Bölgesel Havalanının ihalesini kazanan firma, pist, ihtiyaç halinde pist olarak da kullanılabilecek paralel taksi yolu, ana pist sonlarında 60 metreye 60 metre emergency pist, emniyet sahaları ve onların sonunda RESA sahaları yapacak. Apron, özel hangarlar bölgesi apronu, kargo terminal apronu, yer hizmet araçları park alanı, iç ve dış hatlar terminal binası, havaalanı oteli, otopark ve bağlantı yolları, VIP binası, CIP binası, kule, kaza yangın istasyonu binası, genel hizmetler-özel hizmetler araç garajı, kara araçları akaryakıt ikmal tesisleri, su deposu, ısı ve güç merkezi, kargo terminali, havaalanı giriş kontrol noktası, apron bariyer binası, çöp toplama ve ayıklama merkezi, regülatör binaları, çevre güvenlik yolu ile sistem ve tesisler ile uçak yakıt hidrant sistemini yapacak.

ADANA HAVAALANI KAPATILSIN!

Çukurova Bölgesel Havaalanı ihalesine girecek firmalar şimdilik oldukça temkinli görünüyor. Firmaların en büyük endişesi ise Çukurova Bölgesel Havaalanı’nın yolcu kapasitesinin artırılabilmesi için Adana Havaalanı’nının kapatılıp kapatılmayacağı... İhaleye katılacak firmalar, eğer Çukurova Havaalanı tamamlandığında Adana Havaalanı kullanılmaya devam ederse bunun olumsuz etkisini yaşayacaklarını düşünerek Adana Havaalanı’nın kapatılmasını istiyor. Ancak firmaların bu talebine henüz Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nden cevap gelmedi. Adana Havaalanı’nın kapatılması konusunda söz alamayan firmaların bu yüzden oldukça endişeli oldukları belirtilirken bu durumun ihalenin cazibesini düşüreceği konuşuluyor. DHMİ’nin bu konudaki nihai kararı merakla beklenirken Adana Havaalanı’nın kapatılacağı sözünün alınması durumunda çok daha fazla firmanın ihaleye sıcak bakabileceği kulislerde dilden dile dolaşıyor.

©AirportHaber


ADANA HAVAALANI KAPATILSIN!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 12 yıl önce
Kapatmazlar bence, Barışla Tarkime kalır koskoca meydan. Şaban Baş'ın ekibiyle Yakup hocanın ekibi cirit oynarlar artık , meydan geniş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yeni gelen yolcu terminali inşaatı devam ediyor. Kapatılacaksa neden yapılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Alanı kapatıp bina yapacak, yandaşlar rant elde edecek. Mesele bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Trabzondan Hataya giderken direk uçuşla Adana havalimanını kullanıyordum. Adana Havalimanı şehrin içinde, 5 dakikada Adana otogarında oluyorum. Adana havalimanı kapanırsa. İstanbul aktarmalı Hataya uçacam ve daha çok zaman ve para kaybedeceğim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Adana Havalimanı'nın işlekliğini bilmeyen yoktur.Ama hükümet Adana'yı bitirmek için sanki yemin etmiş, havalimanı gereksiz yere kapatılacak.hemde havalimanı 4 milyon kapasiteye çıkarılırken.havalimanı çevresinde kentsel dönüşüm yapılabilir bakın o zaman hiç uçuş güvenliğini tehlikeye atacak bir durum olacak mı! Iğdır'a havaalanı yapılıyor,3 milyon nüfuslu Türkiye'nin 5.büyük şehri olan Adana'da havalimanı olmayacak !!çok saçma !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kapatılırsa, her tarafı talan edip, bina dikerler, hem de hiç boşluk bırakmadan.. Bkz haber fotoğrafı... Yeşillik hak getire..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yeni havalimanı yapıyorsunuz bari gerçekten hakkını verin.yeni alan yapılacak yer tarsus ile adana arası.ve adana ve tarsus birbirine doğru büyüyor.yeni yapılacak alana da 10 sene sonra şehrin içinde kalacak.o zaman ne olacak peki?zaten senede 2 ayrı mahsul alınan bir tarım arazisine liman yapıp o araziyi bitiriyorsunuz.bari fiziblitesini doğru yapın.şehirleşmenin olmayacağı alan mı kalmadı koskoca çukurovada.ama nasılolsa paramız çok.15 sene sonra başka bir yere taşırız meydanı noolacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Adana meydanı çok güzel ve faal bir meydanımızdır ve uçuş yoğunluğunu daha uzun yıllar kaldırabilir. Kapatılması çok ama çok gereksiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
asıl soru, adana havaalanı kapatılacağına, yeni havaalanı (cukurova) neden yapılıyor olmalıydı. turkiyede boyle sehiriçinde olan havaalanı pek kalmadı. ulaşımı kolay, rahatça her yere gidebilecek bağlantılara ulaşılabilen, hatta yuruyerek bile gidilebilen bir havaalanını niye kapatırlarki? resmin sol ust tarafında gorulen boş yere daha buyuk, korukleri de olan terminal yapılırsa zaten kapasite sorunu kalmaz. ama tabii şehrin içinde kalan bu alan rant bolgesi olup yandaşlara verilecekse, cukurova da yapılacak yeni meydanın cevresi yandaslarca cok onceden kapatılıp rant alanı olduysa kapatılır tabii. turkiye burası, akıl ve mantık ülkesi değil, yandaş ve rantiye ülkesi. yoksa kapatmanın ne gibi sebebi olabilirki???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
adana havalimanı şehrin içinde.uçaktan inen bir adanalı vatandaş dolmuşla bile yarım saatte evine ulaşıyor.eğer kapatılırsa adanalı yolcular havayoluna aynı talebi göstermeyebilir.hatta osmaniye ceyhan kadirliden gelen yolcular için yeni havaalanının hiçbir cazibesi yok.ekstradan 1 saat daha koyuyor yolculuk süresine.git gel 2 saat oluyor bu süre.bu limanın ölüsü gazipaşadan güvenlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000