16 Mart 2012, Cuma 17:13:39

5 TÜRK ŞİRKETTEN ŞOK VURGUN!

İşadamlarına jet uçak kiralayan 5 özel havayolu şirketi 120 milyonluk akaryakıt vurgunu yaptı...
  • Business jet işletmecisi olarak bu şirketlerin adını oğrenmek lazım.Yakıtı kimden alacağımızı belirlemek için.Yakıtı 2 kuruş ucuza alacagız diye prestige kaybına sebep olur.
  • Yazıyı ve konuyu dikkatle okumak lazım bu 5 şirket hava taksi şirketi değil EPDK ihrakiye ruhsatı alan akaryakıt dağıtım şirketleridir.Bunları işjetleri değil yabancı airline ve helikopter şirketleri işlerine yarar kontrolu zor ve valumu çok olanlar
  • Airporthaber´den ümidi kestik, bari bir bilen varsa o açıklasın şirketlerin adını.
  • Şirketlerin adını yazmalısınız bir an önce, kamuoyunda bütün havataksi şirketlerini töhmet altında bırakıyorsunuz.
  • diye reklam yapan 5 parasız adamlar acaba en büyük vurgunda sizdemi :).demekki millet yolunu böyle buluyor :).
  • Bu tip haberler diğer şirketleri zan altında bırakıyor..! olmuyor..!!
  • hangi hükümet ya da hangi siyasi parti gelirse gelsin bu kaçakcılığı önleyemiyor önüne geçemiyoruz sebep Türküz zekamız sahtekarlığa dolandırıcılığa çalışıyor malesef.. son yıllarda sıkı kontrol ve denetimlere rağmen yine de bir yerden çıkıyor bu seferde özel jet kiralayan havacılık şirketlerinde ortaya çıktı sahtekarlık bu milletin kanında var ne yapacağız ki.. aman bizden uzak dursun olsun..
  • uc kagit dendimi ... turkun zekasi ile bas etmek zor.)))
  • hangi şirketlermiş bunlar?
  • E dünyanın en pahalı benzini olursa daha kim bilir neler vardır ? Az görmedik cayır cayır yanan otobüsleri 10 numara yağ yüzünden.. Bunların sorumlusu kim ?
İşadamlarına jet uçak kiralayan 5 özel havayolu şirketi 120 milyonluk akaryakıt vurgunu yaptı. İhrakiye lisansları iptal edilen şirketlere vergi incelemesi başlatılacak.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Havacılık sektörünün gelişmesiyle birlikte çoğalan şirketler hileye başvurmaya başladı. İşadamlarına milyonluk jetleri kiralayan 5 şirket akaryakıt vurgunuyla devleti zarara uğrattı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Devlet Hava Meydanları İşlemesi (DHMİ) ile yaptığı soruşturmada özel uçak kiralayan 5 özel havayolu şirketinin bugüne kadar piyasa değeri 120 milyon TL'yi aşan yaklaşık 30 bin ton akaryakıt kaçakçılığı yaptığını tespit etti. Uluslararası hava kuralları gereği hava ve deniz araçlarına akaryakıtlar vergisiz satılıyor. Bu taşıtlara akaryakıt satılması için "ihrakiye" lisansı alınması gerekiyor. Geçtiğimiz yıl istasyonlarda jet yakıtı satıldığını tespit eden kurum, özel havayolu şirketleri ve ihrakiye lisansı sahiplerini mercek altına aldı. Şirketlerin "özel uçaklara sattık" dediği faturalar incelendi. 
 
UÇAĞA DEĞİL POMPAYA 
 
Şirketlerden alınan bilgiler DHMİ'nin kayıtları ile karşılaştırıldı. TÜPRAŞ ve Gümrük Müsteşarlığı'ndan alınan veriler ışığında bahsedilen yakıtın özel uçaklara satılmadığı hatta havalimanına hiç girmediği ortaya çıktı. İncelemeyi derinleştiren EPDK, ihrakiye lisansına sahip 5 şirketin yakıtları "uçaklara satılıyor" olarak gösterdiğini ancak bayiler aracılığıyla tüketiciye sattığını tespit etti. 
 
70 MİLYON KAR
 
İhrakiye lisansı kapsamında uçak jeti vergisiz satılıyor. Bu nedenle jet yakıtı pompada litre başına 2.5 TL'ye yakın kâr sağlıyor. Benzinin litresi 4.35 TL'ye satılırken jet yakıt ÖTV'siz yaklaşık 1.60 TL. Bu nedenle jet yakıtlı benzin karışımından oldukça büyük kâr elde ediliyor. 5 şirketin kayıtsız satışı ise toplamda 30 bin tona ulaşıyor. Bu miktarın piyasa değeri ise 120 milyon TL'yi aşıyor. Rafineriden ÖTV'siz alınan bu ürünün benzin gibi satılması durumunda ise kâr pastası 70 milyon TL'yi aşıyor.
 
CEZA KESİLDİ
 
5 şirketin ihrakiye lisansı iptal edilirken EPDK ceza işlenmesi kararı aldı. Ayrıca şirketlerin devleti uğrattığı vergi kaybı nedeniyle Maliye Bakanlığı incelemesi ve adli soruşturma da açılacak. EPDK geçtiğimiz aylarda ilginç bir karara imza atarak akaryakıt bayilerinde jet yakıtı ve fueloil satışını yasaklamıştı.

(Sabah)
5 TÜRK ŞİRKETTEN ŞOK VURGUN!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 12 yıl önce
Business jet işletmecisi olarak bu şirketlerin adını oğrenmek lazım.Yakıtı kimden alacağımızı belirlemek için.Yakıtı 2 kuruş ucuza alacagız diye prestige kaybına sebep olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yazıyı ve konuyu dikkatle okumak lazım bu 5 şirket hava taksi şirketi değil EPDK ihrakiye ruhsatı alan akaryakıt dağıtım şirketleridir.Bunları işjetleri değil yabancı airline ve helikopter şirketleri işlerine yarar kontrolu zor ve valumu çok olanlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Airporthaber´den ümidi kestik, bari bir bilen varsa o açıklasın şirketlerin adını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Şirketlerin adını yazmalısınız bir an önce, kamuoyunda bütün havataksi şirketlerini töhmet altında bırakıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
diye reklam yapan 5 parasız adamlar acaba en büyük vurgunda sizdemi :).demekki millet yolunu böyle buluyor :).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu tip haberler diğer şirketleri zan altında bırakıyor..! olmuyor..!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hangi hükümet ya da hangi siyasi parti gelirse gelsin bu kaçakcılığı önleyemiyor önüne geçemiyoruz sebep Türküz zekamız sahtekarlığa dolandırıcılığa çalışıyor malesef.. son yıllarda sıkı kontrol ve denetimlere rağmen yine de bir yerden çıkıyor bu seferde özel jet kiralayan havacılık şirketlerinde ortaya çıktı sahtekarlık bu milletin kanında var ne yapacağız ki.. aman bizden uzak dursun olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
uc kagit dendimi ... turkun zekasi ile bas etmek zor.)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hangi şirketlermiş bunlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
E dünyanın en pahalı benzini olursa daha kim bilir neler vardır ? Az görmedik cayır cayır yanan otobüsleri 10 numara yağ yüzünden.. Bunların sorumlusu kim ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000