07 Ağustos 2012, Salı 10:11:55

3’NCÜ HAVALİMANI PROJESİ BİTMEK ÜZERE...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın İstanbul’a yapılacak olan 3’ncü havalimanı için “Ağustos ayında ihaleye çıkarız” açıklamasının ayrıntıları da ortaya çıkıyor. DHMİ’de ihale öncesi hummalı bir çalışma yürütülüyor...
  • Luten sınop havalımanını da görünn
  • Arkadaşlar bu havalimanını kim planlarsa planlasında yeter ki DLH yapmasın. Bakın Ülkemizdeki havaalanlarına. Hepsi şaheser maşallah.Ya pistin bir tarafı dağa yaslı ya üç tarafı dağlarla çevrili inmek de kalkmak da mucizelere kalıyor. DHMİ ye laf atan arkadaş, bizim havaalanlarının herhangi bir ülkede örneği var mı da DHMİ altından kalkamaz diyorsun. Bak DLH'ın yaptığı ucube havaalanlarını bile başarıyla işletebilen DHMİ herşeyin altından kalkar. Bunu görmek için illa havacı da olmaya gerek yok. Türkiye dışında herhangib bir Ülkeye hava yoluyla gitmiş sıradan biri bile bunu kolayca anlayabilir. Dediğim gibi DLH yapmasın da kim yaparsa yapsın
  • Lütfen hızlı ve etkin demiryolu bağlantıları unutulmasın. Lütfen DLH da bu amaçla projeye dahil edilsin. Lütfen bu sefer işi doğru yapalım. Ülkenin çıkarı İstanbul'un çıkarı insanların çıkarı için dikkatli olmalı
  • Yabancılara yaptırsınlar;bizimkiler yine yanlış yapar ve benim adamım senin adamın muhabbetine hatalar devam eder.Şu an Atatürk HL üç pistinde aynı anda kullanılamaması sebebi gibi.Yaptığı hatanın hesabını veren de yok,hesap soran da bu ülkede nasıl olsa.
  • gelişen ve değişen şartlara ayak uydurmakta zorlanan dhminin nasıl bir performans göstereceği tam bir bilmece.
  • DHMİ nin mimarları bu konuda nasıl bir tecrübeye sahipler acaba? Kaç havalimanı tasarlamışlar, bu konudaki yetkinlikleri nedir? Ha tabi olay başka. Amaç camiye benzeyen bir havalimanı yapmak, bnu kendileri söylemişti. Ortaya ucube bir şey çıkacak, en iyi kendileri bilir ya başka kimze bilmez!

Atatürk Havalimanı’nın İstanbul hava trafiğine yetersiz hale gelmesinin ardından değişik çözüm önerileri ortaya atılmıştı. Önce Atatürk Havalimanı’na 4’ncü pist yapılması gündeme geldi. Ancak 4’ncü pistin yapılması kabul görmeyince İstanbul’a yeni bir havalimanı yapılması görüşü ağırlık kazandı.

Ak Parti’nin yeni bir İstanbul projesi kapsamında hem Kanal İstanbul, hem Karadeniz kıyısına yapılacak yeni yerleşim alanları hem de 3’ncü havalimanı projesine start verildi. Bu projelerin yanına 3’ncü boğaz köprüsü de eklendi.

İstanbul’a yapılacak olan 3’ncü havalimanı için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatları doğrultusunda hazırlıklara başlayan Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin 3’ncü havalimanı projesini kendi mimarlarına hazırlattığı öğrenildi.

AirportHaber’in DHMİ kaynaklarından edindiği bilgiye göre 3’ncü havalimanının bir an önce ihale edilebilmesi için avan projenin hazır olması gerekiyor. Geçmiş ihalelerde proje yarışması hazırlatan DHMİ bu kez işi hızlandırmak için kendi mimarlarını devreye soktu. DHMİ, proje yarışmasının en az bir yıl süreceğini düşünerek zaman kaybını önlemek için bu yolu tercih ettiği kaydediliyor.

Avan projenin için DLH ile ortak çalışma yürüten DHMİ’nin; proje çizimlerinin bitmesine müteakip hazırlanan projeyi bakanın onayına sunacağı ve bakanın onay vermesiyle birlikte ihale için duyuru yapacağı belirtiliyor.

İhale için şimdiden hazırlıklarını sürdüren havalimanı işleticileri ve uluslararası yatırımcılar ihale şartnamesinin duyurulmasını bekliyor.

Öte yandan avan projesi DHMİ tarafından hazırlanan havalimanın detay projesinin ihaleyi alan firma ile yapılacağı belirtildi. 4734 sayılı ihale kanununa göre devletin parasını ödeyerek yaptırdığı projelerde detay projenin de çıkmış olması gerekiyor. Yap-İşlet-Devret ihaleleri ise 3996 sayılı kanunla yapılıyor ve detay projeler ihaleyi alan firma ile oluşturuluyor.

DHMİ tarafından hazırlanan 3’ncü havalimanı projesinin Ekim ayı içinde ihale edilebileceği belirtiliyor.

©AirportHaber.com

3’NCÜ HAVALİMANI PROJESİ BİTMEK ÜZERE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

57 ~ 12 yıl önce
Luten sınop havalımanını da görünn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DLH yapmasın da ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar bu havalimanını kim planlarsa planlasında yeter ki DLH yapmasın. Bakın Ülkemizdeki havaalanlarına. Hepsi şaheser maşallah.Ya pistin bir tarafı dağa yaslı ya üç tarafı dağlarla çevrili inmek de kalkmak da mucizelere kalıyor. DHMİ ye laf atan arkadaş, bizim havaalanlarının herhangi bir ülkede örneği var mı da DHMİ altından kalkamaz diyorsun. Bak DLH'ın yaptığı ucube havaalanlarını bile başarıyla işletebilen DHMİ herşeyin altından kalkar. Bunu görmek için illa havacı da olmaya gerek yok. Türkiye dışında herhangib bir Ülkeye hava yoluyla gitmiş sıradan biri bile bunu kolayca anlayabilir. Dediğim gibi DLH yapmasın da kim yaparsa yapsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demiryolu Ulaşımı ~ 12 yıl önce
Lütfen hızlı ve etkin demiryolu bağlantıları unutulmasın. Lütfen DLH da bu amaçla projeye dahil edilsin. Lütfen bu sefer işi doğru yapalım. Ülkenin çıkarı İstanbul'un çıkarı insanların çıkarı için dikkatli olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Yabancılara yaptırsınlar;bizimkiler yine yanlış yapar ve benim adamım senin adamın muhabbetine hatalar devam eder.Şu an Atatürk HL üç pistinde aynı anda kullanılamaması sebebi gibi.Yaptığı hatanın hesabını veren de yok,hesap soran da bu ülkede nasıl olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
umarız smart gibi olmaz ~ 12 yıl önce
gelişen ve değişen şartlara ayak uydurmakta zorlanan dhminin nasıl bir performans göstereceği tam bir bilmece.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
DHMİ nin mimarları bu konuda nasıl bir tecrübeye sahipler acaba? Kaç havalimanı tasarlamışlar, bu konudaki yetkinlikleri nedir? Ha tabi olay başka. Amaç camiye benzeyen bir havalimanı yapmak, bnu kendileri söylemişti. Ortaya ucube bir şey çıkacak, en iyi kendileri bilir ya başka kimze bilmez!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000