30 Ocak 2014, Perşembe 15:34:58

3. HAVALİMANINDA DEĞİŞİKLİK YOK

Proje için ödemeleri yapılan madencilerin bölgeden çekilmesi, acele kamulaştırmanın ve nihai orman izni alınmasına yönelik süreçlerin tamamlanmasıyla haziran veya temmuzda yer teslimi öngörülüyor.
  • turgev sağlayacak herhalde, salmalarla filan
  • bitti bunlar, değil havaalanı kümes bile yapamazlar artık. nihat dün pilotlara her an hazır olun demiş diyorlar, rivayet işte
  • 15 kasım 2014'e kadar ilk etap yatırımının azami %80'i kadar kredi bulmak, %20'si kadar da özkaynak koymaları gerekir. Kurdukları şirketin hisse yapısına bakılırsa her ortak %5 özkaynak koymak zorunda. İlk etabın dolgu-inşaat-üst yapı vb. toplam gideri asgari 10 milyar Euro olsa ve özkaynağı minimumda tutsalar, her ortağın 400 milyon eurocuk ödemesi ve bir şekilde de 8 milyar eurocuk kredi bulmaları gerek. Insallah bulabilirler, hem sermayeyi hem de krediyi ama mevcut ekonomik koşullarda zor görünüyor.
  • Bin kere dedik bu havalimanı yapılamaz diye. Hangi mali gücü ile yapacak ? Daha saw adam gibi işletilemiyor
  • O kadar avro'yu ödeyebilecekmi hala o şirket acaba?
  • Bir an önce yapında uçak gürültüsünden kurtulalalım. Ama bu ortamda zor.
  • Insaallah yapilir da, sektordeki buyumenin önü acilir. Ancak her seye ragmen mantikli bakmak lazim. Madencilerin devam eden yer davalari ve yurutmeyi durdurma karari alan yöre hakinin davalari sebebiyle, yer teslimi iyimser tahminle 2015 te, arazi dolgusu da malzeme bulunabilirse 2017 de tamamlanabilir. Bu durumda sadece birinci faz denilen 75-80 milyon kapasiteli ana terminal, pistler, taksiyollari, apronlar ve diger insaatlar en erken 2020 yilina ancak tamamlanabilir, eger hersey yolunda giderse, kredi bulunabilirse,arazide ongorulmeyen sorunlar cikmaz ise..
  • rusvetcilere para lazim tabi ki. tayyip onlari besliyor onlar tayyibi. olan yine garibana oluyor.
  • Madenler yürütmeyi durdurma davası açmışlar. Arazi verilmesi 6 ay gecikmiş ve hala gecikiyor. Istimlak fiyatlarından memnun olmayan arazi sahipleri mahkemede . Üzerine 25% devalasyon olmuş. Faiz artmış ve daha ortada kredi anlaşması yok . Bu planlama ile 2018 yılına bitirilmesi zor . 2020 ye bile benim umudum yok . Ziya tarkan kozan
  • 3. köprü detayin olsun..sallayanlar bol detay verirdi ama yapmayinca neye yaradi??

İstanbul'a inşa edilecek üçüncü havalimanında yer teslimi öngörüldüğü gibi bu yıl yaz aylarında yapılacak.

Proje için ödemeleri yapılan madencilerin bölgeden çekilmesi, acele kamulaştırmanın ve nihai orman izni alınmasına yönelik süreçlerin tamamlanmasıyla haziran veya temmuzda yer teslimi öngörülüyor.

Alınan bilgiye göre, tamamlandığında 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünya liderliği koltuğuna oturacak üçüncü havalimanının yer teslimi için hazırlık çalışmaları öngörüldüğü gibi ilerliyor. Açık artırmada 25 yıllık kira bedeli için en yüksek teklifi, Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu'nun verdiği projenin inşa edileceği 76 milyon metrekarelik alanın önemli kısmı orman arazisinden oluşurken, bir kısmında madenler, bir kısmında ise şahıslara ait araziler bulunuyor.

Sözleşmesi 19 Kasım 2013'te Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünde imzalanan projenin kamulaştırması geçen yıl TOKİ tarafından başlatılırken, bazı köylülerin mahkemeye başvurması sıkıntı yarattı. Mahkeme sürecinin projeye engel oluşturmaması için projeye yönelik acele kamulaştırma kararı geçen yılın son çeyreğinde çıkarıldı ve sürecin önündeki bir engel kaldırılmış oldu.

Projenin yer tesliminin yapılabilmesi için bölgede faaliyet gösteren 19 maden şirketiyle yaşanan uzlaşmazlık da çözüme kavuşturuldu ve bu firmalara ödemeleri yapılmaya başlandı.

Öte yandan üçüncü havalimanının inşa edileceği bölgedeki orman arazisi sebebiyle ilgili bakanlıktan alınması gereken nihai orman izni için ise çalışmalar sürüyor. Bu üç önemli çalışmanın tamamlanmasının ardından bu yıl haziran veya temmuzda üçüncü havalimanının yer tesliminin yapılması ve çalışmaların başlatılması öngörülüyor.

2018'DE TAMAMLANACAK

Yap-İşlet-Devret modeliyle ihalesi gerçekleştirilen üçüncü havalimanının inşası sona erdiğinde, yıllık 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. İnşaatında kullanılacak demir çelik miktarının 350 bin tona, alüminyum malzemenin 10 bin tona, camın ise 415 bin metrekareye ulaşması beklenen proje, 4 etapta tamamlanacak.

Yeni havalimanı tamamlandığında 165 yolcu köprüsü, terminaller arasındaki ulaşımın raylı sistemle yapıldığı 4 ayrı terminal binası, 3 teknik blok ve hava trafik kontrol kulesi, 8 kontrol kulesi, her türlü uçak tipinin operasyonuna uygun müstakil 6 pist, 16 taksi yolu, 500 uçak park kapasiteli toplam 6,5 milyon metrekare büyüklüğünde apron, şeref salonu, kargo ve genel havacılık terminali, devlet konuk evi, yaklaşık 70 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark, havacılık tıp merkezi, oteller, itfaiye ve garaj merkezi, ibadethaneler, kongre merkezi, güç santralleri, arıtma ve çöp bertaraf tesisleri gibi yardımcı tesislerden oluşacak.

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ihalesinin açık artırmasında 25 yıllık kira bedeli için en yüksek teklifi, 22 milyar 152 milyon avro artı yüzde 18'lik KDV tutarı ile (yaklaşık 26 milyar 140 milyon avro) Limak İnşaat San. ve Tic. AŞ/Kolin İnş. Tur. San. ve Tic. AŞ/Cengiz İnş. San. ve Tic. AŞ/Mapa İnş. ve Tic. AŞ/Kalyon İnş. San. ve Tic. AŞ Ortak Girişim Grubu vermişti.

Yapım maliyetinin 10 milyar 247 milyon avro olması öngörülen havalimanının 2018 sonunda tamamlanması hedefleniyor.

3. HAVALİMANINDA DEĞİŞİKLİK YOK

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

finansmanı ~ 10 yıl önce
turgev sağlayacak herhalde, salmalarla filan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hocam yol ~ 10 yıl önce
gösteriyorsun adamlara duaci olacaklar sana valla
nihat mehmet celal ~ 10 yıl önce
bitti bunlar, değil havaalanı kümes bile yapamazlar artık. nihat dün pilotlara her an hazır olun demiş diyorlar, rivayet işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insallah ama zor ~ 10 yıl önce
15 kasım 2014'e kadar ilk etap yatırımının azami %80'i kadar kredi bulmak, %20'si kadar da özkaynak koymaları gerekir. Kurdukları şirketin hisse yapısına bakılırsa her ortak %5 özkaynak koymak zorunda. İlk etabın dolgu-inşaat-üst yapı vb. toplam gideri asgari 10 milyar Euro olsa ve özkaynağı minimumda tutsalar, her ortağın 400 milyon eurocuk ödemesi ve bir şekilde de 8 milyar eurocuk kredi bulmaları gerek. Insallah bulabilirler, hem sermayeyi hem de krediyi ama mevcut ekonomik koşullarda zor görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bin kere dedik bu havalimanı yapılamaz diye. Hangi mali gücü ile yapacak ? Daha saw adam gibi işletilemiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
€ guy ~ 10 yıl önce
O kadar avro'yu ödeyebilecekmi hala o şirket acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bir an önce yapında uçak gürültüsünden kurtulalalım. Ama bu ortamda zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Insaallah yapilir da, sektordeki buyumenin önü acilir. Ancak her seye ragmen mantikli bakmak lazim. Madencilerin devam eden yer davalari ve yurutmeyi durdurma karari alan yöre hakinin davalari sebebiyle, yer teslimi iyimser tahminle 2015 te, arazi dolgusu da malzeme bulunabilirse 2017 de tamamlanabilir. Bu durumda sadece birinci faz denilen 75-80 milyon kapasiteli ana terminal, pistler, taksiyollari, apronlar ve diger insaatlar en erken 2020 yilina ancak tamamlanabilir, eger hersey yolunda giderse, kredi bulunabilirse,arazide ongorulmeyen sorunlar cikmaz ise..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
rusvetcilere para lazim tabi ki. tayyip onlari besliyor onlar tayyibi. olan yine garibana oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Madenler yürütmeyi durdurma davası açmışlar. Arazi verilmesi 6 ay gecikmiş ve hala gecikiyor. Istimlak fiyatlarından memnun olmayan arazi sahipleri mahkemede . Üzerine 25% devalasyon olmuş. Faiz artmış ve daha ortada kredi anlaşması yok . Bu planlama ile 2018 yılına bitirilmesi zor . 2020 ye bile benim umudum yok . Ziya tarkan kozan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
detay isteyene ~ 10 yıl önce
3. köprü detayin olsun..sallayanlar bol detay verirdi ama yapmayinca neye yaradi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000